Mumiaki na Włocha.
Mumiaki na Włocha.
Cześć.
Wczoraj się pokłóciłem z takim typkiem i dzisiaj mamy challenge.
(obrażałem jego czołgi lol)
On będzie miał typową kupę imperialną: papieża machającego z samochodu, 3 magów, 2 czołgi, 4 armaty i pewnie rycerze + gunnersi.
Ja coś takiego:
-----------------------------------------------------------
Król z kosiarką i wardem.
Hiero z lataniem i konfiturami.
Licz na kuniu - scroll.
Licz na kuniu - 2 scrolle.
15 łuków z champem i muzykiem.
4 rydwany z warbannerem.
Swarm.
Skorp.
5 sępów.
20 TG ze sztandarowym z reformą.
4 uszaty.
Katapa za 110.
Katapa za 110.
Jeśli ktoś nie ma problemu z imperium, to właśnie takie TK, więc specjalnie się nie boję.
Ale piszę o tym na forum bo tym razem chcę być absolutnie pewien, że tego Włocha zmiażdżę.
Tak więc mogę coś pozmieniać, szczególnie że on doda ze 2 scrolle na 100 %.
Z altarem jest najłatwiej - albo uszaty albo król w linii szarża 17 cali i S7 smiting z distrojerem w magii -> prawie 3/4 razy statystycznie spada ołtarz. Gorzej jak wywarduje;/ Ale priest też ginie po jakimś czasie z KB, speculum na szczęście cienkie na mojego króla.
Katapy kampię, zasłaniam do nich LoS i walę tylko w czołgi.
W sumie jedyny problem tak naprawdę to zacząć, na co nie mam wpływu:)
Na maszyny jest swarm, skorp i carriony - jeśli chce powstrzymać carriony od zjedzenia armaty w 1 turze, to musi poświęcić 3 skrole.
Pewnie nie będzie zdawał sobie z tego sprawy i zje ze 2 a potem i tak wpuści bo się przestraszy, że zostanie bez.
No, chyba że jest niezły, zobaczymy.
Tu wiecie nie chodzi o wygraną, tylko ja go muszę zmasakrować totalnie, dlatego piszę.
Tak więc: co zrobić, żeby nie został mu żaden model z tej żałosnej, gejowskiej armii?
Liczę też na domek - w 1 turze mogę być już cal od jego rycerzy gardami.
Dawajcie jakieś dobre porady:)
Pozdro,
Tomek.
Wczoraj się pokłóciłem z takim typkiem i dzisiaj mamy challenge.
(obrażałem jego czołgi lol)
On będzie miał typową kupę imperialną: papieża machającego z samochodu, 3 magów, 2 czołgi, 4 armaty i pewnie rycerze + gunnersi.
Ja coś takiego:
Król z kosiarką i wardem.
Hiero z lataniem i konfiturami.
Licz na kuniu - scroll.
Licz na kuniu - 2 scrolle.
4 rydwany z warbannerem.
Swarm.
Skorp.
5 sępów.
20 TG ze sztandarowym z reformą.
4 uszaty.
Katapa za 110.
Katapa za 110.
Jeśli ktoś nie ma problemu z imperium, to właśnie takie TK, więc specjalnie się nie boję.
Ale piszę o tym na forum bo tym razem chcę być absolutnie pewien, że tego Włocha zmiażdżę.
Tak więc mogę coś pozmieniać, szczególnie że on doda ze 2 scrolle na 100 %.
Z altarem jest najłatwiej - albo uszaty albo król w linii szarża 17 cali i S7 smiting z distrojerem w magii -> prawie 3/4 razy statystycznie spada ołtarz. Gorzej jak wywarduje;/ Ale priest też ginie po jakimś czasie z KB, speculum na szczęście cienkie na mojego króla.
Katapy kampię, zasłaniam do nich LoS i walę tylko w czołgi.
W sumie jedyny problem tak naprawdę to zacząć, na co nie mam wpływu:)
Na maszyny jest swarm, skorp i carriony - jeśli chce powstrzymać carriony od zjedzenia armaty w 1 turze, to musi poświęcić 3 skrole.
Pewnie nie będzie zdawał sobie z tego sprawy i zje ze 2 a potem i tak wpuści bo się przestraszy, że zostanie bez.
No, chyba że jest niezły, zobaczymy.
Tu wiecie nie chodzi o wygraną, tylko ja go muszę zmasakrować totalnie, dlatego piszę.
Tak więc: co zrobić, żeby nie został mu żaden model z tej żałosnej, gejowskiej armii?
Liczę też na domek - w 1 turze mogę być już cal od jego rycerzy gardami.
Dawajcie jakieś dobre porady:)
Pozdro,
Tomek.
Życze powodzenia. I napisz po bitwie, oczywiście jak go zmasakrujesz jak poszło. Pozdr.
- swieta_barbara
- habydysz
Ja bym jednak wypieprzyl rydwany: srednia bron na imperium. Za te punkty mozesz dodac cokolwiek, moze cawalerie lekka - w kazdym razie zbyt latwe punkty. Reszta bardzo poprawna, zjesz go z warzywami.
kurcze ale się napaliłeś na miażdżenie i masakrowanie.
rozumiem że to lorenz wyzwala takie emocje?
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
Jeszcze trochę i tak zamieszka
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Hej dzięki za porady:)
Rydwanów chyba nie wywalę, bo po pierwsze nie mam co za nie wrzucić, a po drugie i tak typ będzie walił w katapy.
Ja się tylko będę cieszył jak będzie strzelał w charioty.
Choć w sumie mogę zrzucić czaszki z klop (w czołgi walę i tak) i rydwany, coś tam jeszcze i dam kawę -> ostro rycerzy jedzie.
Dzisiaj pewnie zagramy, wczoraj go nie było i musiałem walczyć z jakimś niezłym świrem - miał doombulla khorna, psy i 8 X 4 minosy khorna oO
Ale na szczęście się zakorkował a ja go jechałem tg włażącymi i wyłażącymi z domku.
No i katapy zabiły chyba z 9 minotaurów.
A łucznicy ciach w kolumnę z czampionem i muzykiem i minotaury khorna za 229 punktów automatycznie przegrywają o 1;D
Szczurek: niestety nie mogę, za dużo nauki;p
Rydwanów chyba nie wywalę, bo po pierwsze nie mam co za nie wrzucić, a po drugie i tak typ będzie walił w katapy.
Ja się tylko będę cieszył jak będzie strzelał w charioty.
Choć w sumie mogę zrzucić czaszki z klop (w czołgi walę i tak) i rydwany, coś tam jeszcze i dam kawę -> ostro rycerzy jedzie.
Dzisiaj pewnie zagramy, wczoraj go nie było i musiałem walczyć z jakimś niezłym świrem - miał doombulla khorna, psy i 8 X 4 minosy khorna oO
Ale na szczęście się zakorkował a ja go jechałem tg włażącymi i wyłażącymi z domku.
No i katapy zabiły chyba z 9 minotaurów.
A łucznicy ciach w kolumnę z czampionem i muzykiem i minotaury khorna za 229 punktów automatycznie przegrywają o 1;D
Szczurek: niestety nie mogę, za dużo nauki;p
- swieta_barbara
- habydysz
Nie bedzie walil w katapy - mowiles, ze chcesz je zaslaniac. Ja bym na Twoim mmiejscu sprobowal wystawic pare malych oddzialow, ktore pozwola Ci deployment zrobic po Twojej mysli - masz troszke za malo slotow: 8. Imperium ma 1 na maszyny, 1 na bohaterow, 1 na swordsmenow, 1 na fasta, 2-3 na KO i ewentualnie cos jeszcze, czego nie przewidzialem. Dorzuc 2 fasty: powinny sie sprawdzic na dziala. Przynajmniej imho. Rydwany to po prostu plew. Przy 5 dzialach ktoryms chwyci Cie tak, zeby zawinac wszystkie 1 szczalem.
- swieta_barbara
- habydysz
Jak jest wzgorze to tez mozna zaslaniac - domki, laski itp. Tylko pamietac musisz, zeby nic nie wystawiac przed, bo ja bym usilowal troszeczke overguessowac w tym wypadku. TK klopa to masakra na imperium...