Mumiaki na Włocha.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
ksuM
Falubaz

Mumiaki na Włocha.

Post autor: ksuM »

Cześć.

Wczoraj się pokłóciłem z takim typkiem i dzisiaj mamy challenge.
(obrażałem jego czołgi lol)

On będzie miał typową kupę imperialną: papieża machającego z samochodu, 3 magów, 2 czołgi, 4 armaty i pewnie rycerze + gunnersi.

Ja coś takiego:

-----------------------------------------------------------

Król z kosiarką i wardem.

Hiero z lataniem i konfiturami.

Licz na kuniu - scroll.

Licz na kuniu - 2 scrolle.

15 łuków z champem i muzykiem.

15 łuków z champem i muzykiem.

4 rydwany z warbannerem.

Swarm.

Skorp.

5 sępów.

20 TG ze sztandarowym z reformą.

4 uszaty.

Katapa za 110.

Katapa za 110.

Jeśli ktoś nie ma problemu z imperium, to właśnie takie TK, więc specjalnie się nie boję.

Ale piszę o tym na forum bo tym razem chcę być absolutnie pewien, że tego Włocha zmiażdżę.

Tak więc mogę coś pozmieniać, szczególnie że on doda ze 2 scrolle na 100 %.

Z altarem jest najłatwiej - albo uszaty albo król w linii szarża 17 cali i S7 smiting z distrojerem w magii -> prawie 3/4 razy statystycznie spada ołtarz. Gorzej jak wywarduje;/ Ale priest też ginie po jakimś czasie z KB, speculum na szczęście cienkie na mojego króla.

Katapy kampię, zasłaniam do nich LoS i walę tylko w czołgi.

W sumie jedyny problem tak naprawdę to zacząć, na co nie mam wpływu:)

Na maszyny jest swarm, skorp i carriony - jeśli chce powstrzymać carriony od zjedzenia armaty w 1 turze, to musi poświęcić 3 skrole.

Pewnie nie będzie zdawał sobie z tego sprawy i zje ze 2 a potem i tak wpuści bo się przestraszy, że zostanie bez.

No, chyba że jest niezły, zobaczymy.

Tu wiecie nie chodzi o wygraną, tylko ja go muszę zmasakrować totalnie, dlatego piszę.

Tak więc: co zrobić, żeby nie został mu żaden model z tej żałosnej, gejowskiej armii?

Liczę też na domek - w 1 turze mogę być już cal od jego rycerzy gardami.

Dawajcie jakieś dobre porady:)

Pozdro,

Tomek.

Rah
Wałkarz

Post autor: Rah »

Zjesz go tak jak zawsze :wink:
Chociaż ta poprzednia rozpa na 2250 wydaje mi się lepsza.

ksuM
Falubaz

Nie grałem z nim wcześniej - widziałem jedną jego rozgrywkę tylko i niezły był muszę powiedzieć.

Trzeba uważać.

Najgorsze to właśnie zlekceważyć przeciwnika:)

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

Życze powodzenia. I napisz po bitwie, oczywiście jak go zmasakrujesz jak poszło. Pozdr.

400totochtin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: 400totochtin »

Ależ gdzie duch gry? :>

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja bym jednak wypieprzyl rydwany: srednia bron na imperium. Za te punkty mozesz dodac cokolwiek, moze cawalerie lekka - w kazdym razie zbyt latwe punkty. Reszta bardzo poprawna, zjesz go z warzywami.

Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Post autor: esgaroth »

kurcze ale się napaliłeś na miażdżenie i masakrowanie.:wink: rozumiem że to lorenz wyzwala takie emocje? :) :?:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jeszcze trochę i tak zamieszka :roll: :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ksuM
Falubaz

Hej dzięki za porady:)

Rydwanów chyba nie wywalę, bo po pierwsze nie mam co za nie wrzucić, a po drugie i tak typ będzie walił w katapy.

Ja się tylko będę cieszył jak będzie strzelał w charioty.

Choć w sumie mogę zrzucić czaszki z klop (w czołgi walę i tak) i rydwany, coś tam jeszcze i dam kawę -> ostro rycerzy jedzie.

Dzisiaj pewnie zagramy, wczoraj go nie było i musiałem walczyć z jakimś niezłym świrem - miał doombulla khorna, psy i 8 X 4 minosy khorna oO

Ale na szczęście się zakorkował a ja go jechałem tg włażącymi i wyłażącymi z domku.

No i katapy zabiły chyba z 9 minotaurów.

A łucznicy ciach w kolumnę z czampionem i muzykiem i minotaury khorna za 229 punktów automatycznie przegrywają o 1;D

Szczurek: niestety nie mogę, za dużo nauki;p

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Nie bedzie walil w katapy - mowiles, ze chcesz je zaslaniac. Ja bym na Twoim mmiejscu sprobowal wystawic pare malych oddzialow, ktore pozwola Ci deployment zrobic po Twojej mysli - masz troszke za malo slotow: 8. Imperium ma 1 na maszyny, 1 na bohaterow, 1 na swordsmenow, 1 na fasta, 2-3 na KO i ewentualnie cos jeszcze, czego nie przewidzialem. Dorzuc 2 fasty: powinny sie sprawdzic na dziala. Przynajmniej imho. Rydwany to po prostu plew. Przy 5 dzialach ktoryms chwyci Cie tak, zeby zawinac wszystkie 1 szczalem.

ksuM
Falubaz

Będę zasłaniał, jak on nie będzie miał wzgórza - inaczej nie ma sensu.

Ale masz rację niewątpliwie, zmienię te rydwany.

Dzięki:)

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Jak jest wzgorze to tez mozna zaslaniac - domki, laski itp. Tylko pamietac musisz, zeby nic nie wystawiac przed, bo ja bym usilowal troszeczke overguessowac w tym wypadku. TK klopa to masakra na imperium...

ODPOWIEDZ