Tomb Kings 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Lord Yeurl
Wałkarz

Post autor: Lord Yeurl »

albo za te 2 katapulty mozesz zabrac giganta :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

to ma byc na we? plewne...

primo na we tylko i wylacznie king z flara...

secundo oddzial lucznikow nic nie zrobi w walce z we gdzie glowna czasc armiii ma t4 i warda 5+ do tego 2 ataki z s4

tertio wyrzuc carriony. sa prawie bezuzyteczne z we

nie widze uszatki na taka armie. sa zbyt malo manewrowne jak na taka mobilna armie.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Szymek »

@ Shino
Więc co mam włożyć do tej rozpy skoro wszystko nie ma zastosowania? Wiecej rydwanów? KLocków szkieli??? pozdr

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Tak akurat to łucznicy nieźle zabijają driady w kolumnie z czampionem i muzykiem.

No ale nie każdy tak gra.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

ksuM pisze:Tak akurat to łucznicy nieźle zabijają driady w kolumnie z czampionem i muzykiem.

I do wardancerów dobrze strzelają. I do wildów też.
Obrazek
Obrazek

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

@ Shino
Co ty na to maże się wypowiesz? W końcu jesteś największym specem z nas wszystkich... :D

ksuM
Falubaz

A driad może nie zabijają jakoś super dużo, ale biorąc pod uwagę, że ich jest po 8 w oddziałach, to 15 strzeli w magii i normalnie i potrafią nieźle je osłabić.

Warto?

Warto.

Jeszcze jakimś d6 można walnąć i nara.

EDIT: akurat Szymek źle trafiłeś z ironią bo Shino jest specem :wink:

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

trafiłem dobrze bo jest najlepszy- bodajże najlepszy tomb king w polsce? jeszcze malal jest goodd, znaczy dobry

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

A tak poza tematem
@ ksuM
Jak ci poszło z tym graczem Imperium którego chalengowałeś?

ksuM
Falubaz

Myślałem, że to była gryząca ironia :)

Wygrałem gładko bo zaczynałem - distrojer rozwalił altara w magii, carriony armatę w 1 turze, poddał się w 3.

Katapy dwie to masakra na imperium.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

@ ksuM
delikatna nadinterpretacja moich wypowiedzi :lol2:
W co strzelałeś tymi katapultami? Coś strasznie gładko Ci poszło myślałem że bęziesz miał ciężko z Imperium, oczywiście nie wiem jak grasz ale Tomb King nigdy nie mają łatwo...

altara? jakiś bohater....?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ksuM pisze:Tak akurat to łucznicy nieźle zabijają driady w kolumnie z czampionem i muzykiem.

1 vs outnumber -> remis wiec nie wiem jak chcesz wygrywac z driadami

lucznicy sa rzeczywiscie dobrzy na wardancerow ale jak dotad nie trafia sie, zeby ci szli tak na hurra do przodu tylko ida lasami lub z lasem i lucznicy nam na nic. A z wildami nie byl bym taki pewien.. na tych sa rydwany :)

jednak nie zrobia oni nic wiecej welfom jak ustrzelenie 2-3 modeli zanim armia dojdzie (robie to w 3 tury jesli sie maksymalnie kampisz)

na twoim miejscu zeby ne zmieniac jakos strasznie rozpiski zmienilbym tak:

rydwanom daj sacred eye i wrzuc kionga
carriony na scorpa jesli to ma byc na we.
kingowi dalbym flaila i ward 4+ jesli to ma byc na we (choc wersja latajaca jest leszpa na ta armie to przeciez nie bedziemy ci calej rozpy zmieniac)
reszta jest w miare (choc ja sam jakims wielkim fanem szkieletow nie jestem. magicznych sztandarow na nich tez nie)

problemem tylko teraz dla ciebie beda lasy (zreszta w takiej rozpie jaka masz i tak sa problemem)

ksuM
Falubaz

Po zabiciu czempiona muzyk jest w pierwszym szeregu :wink:

Cytuję: "Jeżeli walka wręcz kończy się remisem, ale jedna ze stron ma jednego lub więcej muzyków w swoim pierwszym szeregu, to wiadomo co".

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

ksuM pisze:Po zabiciu czempiona muzyk jest w pierwszym szeregu :wink:
po caluym kombacie z redress ranks muzyk jest w 1 szeregu. wczesniej jest w drugim ;)

Awatar użytkownika
Kozisyn
Wodzirej

Post autor: Kozisyn »

czyli terebacze licza sie do kombatu dopiero po kombacie? :wink:

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

@ Shino
A jakbyś miał diametralnie zmienić rozpiske to co byś zmienił? Tak nawet jakbyś miał wszystko wyrzucić? Bo chce wiedzieć z czym żle trafiłem...

ODPOWIEDZ