Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
mialem dosc podobne "skojarzenia i przemyslenia" VC jest armia ofensywna - zawsze bylo i taka armia zawsze bedzie ... CC jest wolny i na 100% nie nadazy za BK czy KBK oraz innymi jednostkami u ktorych ASF mialoby jakikolwiek sens !! zombiaki maja strajk last i 2 sily - jesli by to negowalo ich ASL - a szkielety za malo atakow ze zbyt mala sila by cos zyskac od tej zdolnosci ... po prostu taki no straszak ... bardzo mi sie podoba gulf w rerach no i kbk (fakt maja frenzy ale tu nie o to chodzi zawsze mozna ich ladnie skrinowac wilkami i innymi takimi - skoro chaosnicy jakos sobie radza z khornikami to i my damy rade) ... pare fajnych zmian w stylupodpakowany zombie dragon czy wskrzeszanie wszystkiego obnizanie kosztow punktowych "nowe bloodlajny" pare itemow no i wiecej pkt na przedmioto/moce uczni to z VC armie z jednej strony mniej liczebna (za sprawa dopakowania herosow unitow w stylu kbk i innych takich) a zarazem liczebniejsza za sprawa potanionych zombie i szkieletow oraz innych unitow - np nietoperkow czy hostow ... Uwazam ze nie nalezy sie bac paru rzeczy (wyraz ASF brzmi groznie a de facto to tylko straszak gdyz zawsze znajdzie sie jakies "antidotum na niego") ... kazda nowa rzecz bedzie miala wady i zalety dlatego na kazda taktyke bedzie mozna wymyslec kontrtaktyke tak wiec widze tu pewne zbalansowanie ... coz poczekamy zobaczymy - jeszcze tylko miech i bedzie book ...
-
- Wałkarz
Zgadzam się z Piotraxem. Trochę dziwna ta zasada ASF. Cóż... wytłumaczmy to magią, nie? O wiele fajniej wygląda bonus do wskrzeszania albo przeszkadzanie w czarowaniu u wroga. To są fajne zasady i za takie punkty myślę że sensowne.Piotrax pisze:Dla mnei to może nie tyle przeginajacy ten ASF jest co nieklimatyczny i nielogiczny... No bo jak to niby jakiś wóz ze zwłokami da dawać że raczej średnio szybkie szkielety bedą na****ć aż się dymi. No przynajmniej zombi nie będą tego miały
Zależy, czy ASF od wózka będzie też działał na bohaterów. Bo jak tak to będzie za ostry. A jak nie to będzie (jak ktoś już wspomniał) raczej straszakiem.
Tam chodzi o to, że wszystkie hajelfy są szybkie. I w tej edycji to zaznaczono nie tylko wysoką inicjatywą, ale i ASF. Fakt, że ciężko teraz zaszarżować od przodu klocek włóczników albo gości z dwurąkami, ale chyba nie ma co przesadzać. Normalnie i tak wysoka inicjatywa pozwalała elfom bić pierwszym- z wyjątkiem li tylko momentu, gdy byli zaszarżowani (co z 5 ruchu i możliwością dawania flee nie jest znów takie proste). Teraz trzeba pomyśleć zamiast po prostu walić na oślep do przodu bo to "miękkie elfy". Szarża z boku już ich boli. Poza tym, elfy są drogie punktowo (i mają cienki Toughness), więc to się jakoś wyrównuje.Piotrax pisze:ASF u hajów spoko kupuje to ale nie na obsłudze balisty czy ucznikach na Sigmara niech mają to liony czy dragoni ale nie kazdy pedał z łukiem ..
Tego (chyba) jeszcze nie było... Był do tej pory zacharias i jakiś wesoły high elf o ile pamiętam, ale oni znali po jednym lorze- za to całym. Dwa całe lory? To już zakrawa na najlepszego maga wszechczasów. Nie w kwestii przegięcia, tylko fluffu, oczywiście.Mannfred von Carstein:
• At his most powerful,
Mannfred knows all the
Necromantic spells and all
those from the Lore of
Death
Relax guys, bo widze, ze niektorzy tu strasznego cisnienia dostaja z powodu corpse carta.
Model jest piekny i warto go miec, bo na pewno bedzie ozdoba kazdej armii, ale jesli chodzi o zasady...
Z tego co wiem, to ASF z wozka nie jest automatyczny (ze po prostu kazdy w 6" dostaje te zasade). Bedziecie mieli mozliwosc powstrzymania tego efektu i wcale nie bedzie to trudne.
Poza tym, wozek wcale nie bedzie tez az taki tani.
Z moich informacji wynika, ze corpse cart bedzie raczej "klimatycznym" wyborem, a nie powergamerskim.
Szaman, wybacz uchylenie rabka tajemnicy, ale chlopaki malo sie tu nie zaplacza z powodu tego ASF. Az przykro czytac....
Jesli moge powiedziec cos na temat powergamerskich jednostek, to wskaze na grave gurads. Beda teraz naprawde mocni.
Jesli ktos jest zainteresowany, to mam 14 z FCG na sprzedaz (dla siebie zachowuje 40 - wystarczy ). Pomaziani farbami (nie przeze mnie).
Chetnych zapraszam na priv.
Model jest piekny i warto go miec, bo na pewno bedzie ozdoba kazdej armii, ale jesli chodzi o zasady...
Z tego co wiem, to ASF z wozka nie jest automatyczny (ze po prostu kazdy w 6" dostaje te zasade). Bedziecie mieli mozliwosc powstrzymania tego efektu i wcale nie bedzie to trudne.
Poza tym, wozek wcale nie bedzie tez az taki tani.
Z moich informacji wynika, ze corpse cart bedzie raczej "klimatycznym" wyborem, a nie powergamerskim.
Szaman, wybacz uchylenie rabka tajemnicy, ale chlopaki malo sie tu nie zaplacza z powodu tego ASF. Az przykro czytac....
Jesli moge powiedziec cos na temat powergamerskich jednostek, to wskaze na grave gurads. Beda teraz naprawde mocni.
Jesli ktos jest zainteresowany, to mam 14 z FCG na sprzedaz (dla siebie zachowuje 40 - wystarczy ). Pomaziani farbami (nie przeze mnie).
Chetnych zapraszam na priv.
Mówisz że GG będą powe gamerscy, czy po prostu bedą bardziej użyteczni miż w tej edycji? Sam mam 25 (fajne modele mają ) i chyba jeszcze 10 dla urozmaicenia kupie.
Bless nikt tu raczej nie placze . Tak jak blokowanie czarów czy pomoc we wskrzeszaniu umiem jakos w miarę sobie wyobrazic tak ASf średnio. Cóż może mam mało gibką wyobraźnię
Pozdrawiam
Bless nikt tu raczej nie placze . Tak jak blokowanie czarów czy pomoc we wskrzeszaniu umiem jakos w miarę sobie wyobrazic tak ASf średnio. Cóż może mam mało gibką wyobraźnię
Pozdrawiam
A ja to wale nie czekam na nowy dex zakupiłem bratu właśnie klocuszek zombie i każdemu radze to samo bo jeśli teraz kosztuje 89 za 20 sztuk a 10 nowych ghuli to będzie 59 czy 75 zł to myśląc logicznie zombie pójdą w górę:p GG będzie rządziło jak i zombie jak i niektóre rary (niektóre )
Czy zombiaki będą takie dobre to się okaże. Gorsze na pewno nie bedą. Więc jak kto chce na tym grać to teraz trzeba kupować. Boxy po 10 to jakieś nieporozumienie . W takim przypadku oczywiście. GG czy ghule się jak najbardziej opłacają
pozdrawiam
Czy zombiaki będą takie dobre to się okaże. Gorsze na pewno nie bedą. Więc jak kto chce na tym grać to teraz trzeba kupować. Boxy po 10 to jakieś nieporozumienie . W takim przypadku oczywiście. GG czy ghule się jak najbardziej opłacają
pozdrawiam
Z dotychczasowych plotek latwo wykminic, ze ten unit bedzie pakerny. Wystarczy skojarzyc dwie informacje: niezmienione (lub prawie niezmienione) staty i mozliwosc wskrzeszania. Trzeba pisac cos wiecej?pingus pisze:Kurde Bless jaki uzdolniony marketingowiec. Chce sprzedać GG to pisze, że będą mocni na nowym dexsie..
A czar Hellish Vigour to też był nieklimatyczny? Bo skoro na tym wózku siedzi nekromanta, więc dla mnie nie ma tu jakichś sprzeczności.Piotrax pisze:Dla mnei to może nie tyle przeginajacy ten ASF jest co nieklimatyczny i nielogiczny... No bo jak to niby jakiś wóz ze zwłokami da dawać że raczej średnio szybkie szkielety bedą na****ć aż się dymi. No przynajmniej zombi nie będą tego miały
Jak to ktoś mądrze zauważył z wózka skorzysta tak naprawdę, jedynie piechota - grave guardzi będą sobie lepiej radzili, ale szkieletom polegającym niemal jedynie na staticu nie zrobi to większej róznicy.
A Varghulf widzi mi się jako wampirza wersja Treemana, tyle że szybszego i słabiej chronionego.
Nie sądzę, żeby była możliwość wskrzeszenia ponad stan początkowy. A z opcji wskrzeszania "up to" stan początkowy masz o punkt droższych Tomb Guardów u TK, którzy nawet w khemri - armii dość defensywnej i overall wolnej - są wolni i upierdliwi.
A GG nie mają "Icon of Rakaph"
Także nie sikałbym po nogach myśląc o nowych GG.
Chociaż jeśli mają wyjść w plastiku, to trzeba jakoś nakręcić sprzedaż...
Chociaż jeśli mają wyjść w plastiku, to trzeba jakoś nakręcić sprzedaż...
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Ogólnie rzecz ujmując nowe wzory, poza szkieletami(choć wolę metalowe szkieletki) , zupełnie mi się nie podobają. Beznadziejne, nie trzymające proporcji wilki, obleśne plasticzakowe ghoule itp. syf. Wagon brzydki, KBK nie dość, że sami w sobie są obleśni, to jeszcze tym konikom można dokleić różki i będziemy mieli fikającą kawalerię na koziołkach, bo pozy mają akurat w sam raz. Co do zasad ciekaw jestem, czy zostanie marsz w 12 calach od generała. Jeśli go skasują, lub obetną np. do 6 cali, w końcu gienek też wąpierz, to elegancko wykastrują tą armię. Mam mieszane uczucia. Zwłaszcza, że armię robi ten przygłup Gav.
Ale GG mogą maszerować. Ale oczywiście droga rankowa piechota zawsze pozostanie tylko drogą rankową piechotą. Chociaż GG już na chwilę obecną są do pogrania i rzezania.Tomash pisze: A z opcji wskrzeszania "up to" stan początkowy masz o punkt droższych Tomb Guardów u TK, którzy nawet w khemri - armii dość defensywnej i overall wolnej - są wolni i upierdliwi.