moja pierwsza figurka cała wykonana mokrym pędzlem HE na kon
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Matko, kobieto, uspokój się. Przecież wystawiłaś tą figurkę na forum po to żeby ktoś ją ocenił a nie żeby nawrzeszczeć na każdego kto ja skrytykuje.
[quote="i nie pamiętam od kiedy jesteśmy na TY!!![/quote]
Wydawało mi się że wszyscy na forum są na "ty"
Co do HE. IMO fajny, nawet z bliska. Popraw tylko przód/róg bardningu bo strasznie widać przejścia.
[quote="i nie pamiętam od kiedy jesteśmy na TY!!![/quote]
Wydawało mi się że wszyscy na forum są na "ty"
Co do HE. IMO fajny, nawet z bliska. Popraw tylko przód/róg bardningu bo strasznie widać przejścia.
Ej, pohamujcie flejma
Nie chciałbym wołać Blessa ani przypominać zasad panujących na tym podforum (zwłaszcza w temacie krytykowania).
Nie chciałbym wołać Blessa ani przypominać zasad panujących na tym podforum (zwłaszcza w temacie krytykowania).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Patrycja Polkowska
- "Nie jestem powergamerem"
nie udzielaj się prostaku ! porażenie mózgowe ma rożne skutki ale u ciebie nic z tym nie robiono widocznie zamiast niepełnosprawnych nóg masz niepełnosprawne EGO!!!!! NIE UDZIELAJ SIE BO NIE JESTEŚ DLA NIKOGO AUTORYTETEM!!!Raptaparat pisze:Czy ty czlowieku cierpisz na jakas chorobe popromienna? Kto tu cie obrzuca blotem? Kazdy wyrazil swoje zdanie, bo ma do tego prawo. Dlaczego rad ode mnie nie dostaniesz to juz pisalem.
... i naprawde spusc z tonu. Skoro forum nie odpowiada to coz... nie bede plakal.
Banik za obrażanie innych i kłodeczka na temacik?
- Patrycja Polkowska
Generalnie żółty barding średnio wyszedł - jest dziwnie wycieniowany i choć z daleka jako tako się prezentuje, to z bliska nie powala. No i wygląda inaczej niż zbroja jeźdźca. --- NO ALE JAK POPRAWIĆ TO ZłE ?WYCIENIOWANIE???Fingor pisze:W taki razie pewnie większość tak poradziPatrycja Polkowska pisze:[jeżeli waszą rada jest tylko ze lipa z bliska to więcej nie będę sie udzielała...
Generalnie żółty barding średnio wyszedł - jest dziwnie wycieniowany i choć z daleka jako tako się prezentuje, to z bliska nie powala. No i wygląda inaczej niż zbroja jeźdźca.
Poza tym twarz jest strasznie dziwnie pomalowana - cienie są źle rozłożone, a żółtawy highlight trochę gryzie się z brązowym kolorem bazowym.
No i z bliska prezentuje się gorzej, niż z daleka
co twoim zdaniem jest źle??? i jak zrobić by z bliska równie dobrze wyglądało ??? co do zbroi konia to ma dodatkowy odcień pomarańczu !! dlatego różni se od jeźdźca(nieznacznie)
Poza tym twarz jest strasznie dziwnie pomalowana - cienie są źle rozłożone, a żółtawy highlight trochę gryzie się z brązowym kolorem bazowym.
- strasznie dziwnie??? moze dlatego że ja maluje pędzlem zamiast patykiem jak więkrzość tutejszych artystów he
a to ze sie żółc z brącem gryzie to bardzo ciekawe... jaki kolor twoim zdaniem byłby leprzy??? sraczkoburowaty????
No i z bliska prezentuje się gorzej, niż z daleka - no cóż patrzac na fotki nie znajdziesz żadnego bliskiego zdjecia w studiach malarskich bo dopiero byście widzieli jak źle sa takie prace pomalowane zamówiłam specjalnie super figurkę oceniana na 9 w coolmini i po prostu sie rozesmiałam jak mozna ludzi nabierac zdjęciem!! a leprecaun to chyba jedno z bardziej znanych studiów!!! - ODRADZAM!! porazka!!
przedewszystkim popraw te dwa miejsca zaznaczone kolkami ...widac tam mazniecia niebieska fajba na zoltej powierzchni (fotka ma pogorszona jakosc bo kolka robilem w paint...wiec radze dokladnie zobaczyc na oryginalnej fotce)
ogolnie figurka jest ok od strony technicznej (wypowiadam zdanie jako malarz z sredniej polki)... co do kolorostyki to tylko rzecz gustu ... co do twarzy troche za brutalne te przejscia jak na elfa ...
ogolnie figurka jest ok od strony technicznej (wypowiadam zdanie jako malarz z sredniej polki)... co do kolorostyki to tylko rzecz gustu ... co do twarzy troche za brutalne te przejscia jak na elfa ...
Ostatnio zmieniony 10 sty 2008, o 10:57 przez Treevill, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patrycja Polkowska
moze fotka w paicie ale nawel lepiej wyglada taka hropowata
dzieki za rade. juz poprawia miejsca zachlapania farbka mi wystrzeliła na ściane koń oberwał z tad te plamki niebieskie
PS2!!!!!!!!!!! ardzo ważne!!!!
płachta na koniu??? jak zrobić by na płaskiej powierzchni nie było takich przejść widac??? na żywo tego nie widac!!! oko ludzkie nie zauważy ten szczegół jest widoczny na zdjęciu... i chciała bym go poprawić
dzieki za rade. juz poprawia miejsca zachlapania farbka mi wystrzeliła na ściane koń oberwał z tad te plamki niebieskie
PS2!!!!!!!!!!! ardzo ważne!!!!
płachta na koniu??? jak zrobić by na płaskiej powierzchni nie było takich przejść widac??? na żywo tego nie widac!!! oko ludzkie nie zauważy ten szczegół jest widoczny na zdjęciu... i chciała bym go poprawić
Dla Mnie również Rapta jest autorytetam i wzorem malarskim
A czy trzeba być autorytetem aby udzielać się na forum? Jezeli tak to ja może się już wyloguje...
Pozdro
A czy trzeba być autorytetem aby udzielać się na forum? Jezeli tak to ja może się już wyloguje...
Pozdro
- Patrycja Polkowska
jezeli macie pisac same głupoty zamiast rzetelnych rad... to FAKT!!! WYLOGóJ SIE PAPAPA
Quick blood, co?Patrycja Polkowska pisze:jezeli macie pisac same głupoty zamiast rzetelnych rad... to FAKT!!! WYLOGóJ SIE PAPAPA
Sama figurka jest pomalowana nieźle (jeżeli faktycznie to pierwsza), ale mimo, iż chciałaś osiągnąć efekt żółtej zbroi a nie nmm złotej jak piszesz to i tak zacząłbym od nieco ciemniejszej tonacji i raczej z brązu...
- Patrycja Polkowska
JAKO BRąZ BYł CHEASNUT INK.. MYśLISZ żE Z CIEMNIEJSZYM BRąZEM LEPIEJ BY WYGLąDAłO ??? NIE BYłO BY ZA DUZEGO KONTRASTU Z Tą ZółCIą ???
Kobieto wuluzuj bo Ci żyłka pęknie
Ja za to napiszę kilka porad tak, żebyś zrozumiała
1 - zbroja jest skopana!!!!!!!!!!!!!!! Wygląda tak jakbyś tylko wgłębienie pomalowała ciemniejszym odcieniem a łuski jaśniejszym - pamietaj, że można lekko prawędzie przejechać jeszcze białym+żółtym !!!!!!! To uwypukli krawędzie przez co figurka będzie lepiej wyglądała !!!!!!
2 - masz rację - żółty się z brazem nie gryzie - przynajmniej dla mnie też !!!!
3 - twarz IMO ma za głębokie cienie !!!!!
4 - drewniana (jeżeli miała być taka) wygląda słabo!!!! Lepiej robić wzdłużne kreseczki i potem je stopniowo rozjaśniać - chyba wiesz o co biega a jak nie to pomogą artukuły na CMON bo mi sie nie chce szukać !!!!!!
5 - sympatyczna i ładna podstawka :]
6 - ogólny dobór kolorystyczny też mi pasuje :] no może z wyjątkiem tego czerwonego !!!!!
7 - nie mów za mnie kto jest moim autorytetem !!!!!!
1 - zbroja jest skopana!!!!!!!!!!!!!!! Wygląda tak jakbyś tylko wgłębienie pomalowała ciemniejszym odcieniem a łuski jaśniejszym - pamietaj, że można lekko prawędzie przejechać jeszcze białym+żółtym !!!!!!! To uwypukli krawędzie przez co figurka będzie lepiej wyglądała !!!!!!
4 - drewniana (jeżeli miała być taka) wygląda słabo!!!! Lepiej robić wzdłużne kreseczki i potem je stopniowo rozjaśniać - chyba wiesz o co biega a jak nie to pomogą artukuły na CMON bo mi sie nie chce szukać !!!!!!
6 - ogólny dobór kolorystyczny też mi pasuje :] no może z wyjątkiem tego czerwonego !!!!!
CHodziło mi o to:Patrycja Polkowska pisze:JAKO BRąZ BYł CHEASNUT INK.. MYśLISZ żE Z CIEMNIEJSZYM BRąZEM LEPIEJ BY WYGLąDAłO ??? NIE BYłO BY ZA DUZEGO KONTRASTU Z Tą ZółCIą ???
łuski są niczym nie zrobione, powinny wyjsc z czegoś Ciemniejszego.Ryu pisze:
1 - zbroja (...) Wygląda tak jakbyś tylko wgłębienie pomalowała ciemniejszym odcieniem a łuski jaśniejszym
- Patrycja Polkowska
Ryu pisze:Kobieto wuluzuj bo Ci żyłka pęknie
hmmm zbroja skopana ...TAAAAAAAK to jest rada ........
może za ciemna w pewnych miejscach to fakt jednak na zdjęciu nie widac ze kazda łyska ma 4 odcienie braz zółć sunburst yellow i biały !!! na zdjęciu tego nie widac dopiero na żywo!!!
i co drewniane ??? tutaj drewna nie malowałam więc nie bardzo wiem o co chodzi????
Partysiu a ile masz latuniek? bardzo ładnie namalowałaś, tiak tiak - daj dziadziowi to się bardzo ucieszy...
a teraz koniec żartów - musisz zrozumieć że każdy krytyczny głos bierze się stąd że każdy dąży do ideału - nawet w tematach super malarzy spotyka się kogoś kto powie że na bucie po lewej stronie jest niedomalowany kawałek czy coś - i wtedy ten malarz mówi "dzięki, już poprawiam" a nie: "nie odzywaj się gówniarzu bo malujesz gorzej niż ja"
a teraz koniec żartów - musisz zrozumieć że każdy krytyczny głos bierze się stąd że każdy dąży do ideału - nawet w tematach super malarzy spotyka się kogoś kto powie że na bucie po lewej stronie jest niedomalowany kawałek czy coś - i wtedy ten malarz mówi "dzięki, już poprawiam" a nie: "nie odzywaj się gówniarzu bo malujesz gorzej niż ja"
Chcesz rady? Proszę. Cienie na łuskach są źle rozłożone, a białe rozjaśnienia pomalowane w zupełnie niezrozumiały sposób. Niektóre łuski są wycieniowane, a niektóre nie.
I daruj sobie tekst w stylu tego z autorytetem, jeśli nie jesteś pewna co mówisz. Zobacz pracę rapty, to może zrozumiesz, że jest jednym z najlepszych polskich malarzy figurkowych...
I daruj sobie tekst w stylu tego z autorytetem, jeśli nie jesteś pewna co mówisz. Zobacz pracę rapty, to może zrozumiesz, że jest jednym z najlepszych polskich malarzy figurkowych...
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
Nie ma jak doszukiwanie się 1 zdania, które nie jest poradą Pisałem: WYLUZUJ!!!Patrycja Polkowska pisze:hmmm zbroja skopana ...TAAAAAAAK to jest rada ........
Jakoś nie chce mi się do Poznania jechać oglądać Twojej figurki. TUTAJ SIĘ OCENIA ZDJĘCIA. Trudno to zrozumieć?na zdjęciu tego nie widac dopiero na żywo
Drewno - pika na które jest osadzone ostrze - o to mi biega