Mini Homoflejm

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tomash pisze:Znaczy co, homo powstają w laboratoriach zajmujących się eksperymentami genetycznymi?
A może homoseksualności nie obserwuje się u żadnych (prócz człowieka) zwierząt?
Nie no koń by się uśmiał Tomashu! :P
Widzisz, Pingusie, z moim systemem wartości sprzeczne i obrzydliwe dla mnie oraz niemiłe w oglądaniu są Twoje posty na tematy społeczno-polityczne.
To o Tobie źle świadczy. ;)
Pomimo całej tej sprzeczności, obrzydlistwa i nieprzyjemności nie odbieram Ci jednak prawa do ich wyrażania - bo są Twoje, a to wolny kraj. Ale jeśli bardzo źle się czujesz w tak tolerancyjnym jak forum BP środowisku, to powiedz :twisted:
Wozisz się tak bo jest mało prawicowych adminów. :P
Dla mnie problemem nie jest jeśli ktoś uprawia poglądy prawicowe (w odmianie brunatno - radiomaryjnej) w domu.
Jea! Czekałem na pojazd o tym, że słucham radia maryja! ;)
Jego dom jego sprawa, ale niech nie wymaga, że inni uznają, że może to robić wszędzie indziej i rozmawiać o tym na prawo i lewo (np. na forum Border Princes).
Jest pewna różnica między głoszeniem poglądów, a wprawianiem ich w życie. Widzisz różnicę między mówieniem o konieczności przywrócenia niewolnictwa, a posiadaniem niewolnika? ;) itd.
Mam jeszcze ochotę Ci założyć pedagogicznego bana, żebyś mniej więcej poczuł się na BP jak geje w polskim społeczeństwie - ale nie zrobię tego ze względu na a) naszą długą znajomość oraz b) wiarę w Twoją inteligencję - że załapiesz analogię :)
Chcesz żebym został męczennikiem? ;)
b) analogię załapałem, ale moja opinię o niej zostawię dla siebie ze względu na punkt a)

I na koniec: wiesz oczywiście czemu diabeł w 3ciej części dziadów pojawia się po lewej stronie?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Menace pisze:Ja tam do homoseksualizmu nic nie mam. (...)Choć muszę się przyznać, nie wiem czy bym potrafił swobodnie rozmawiać z gejem.
Być może już rozmawiałeś nie zdając sobie z tego sprawy. :D Orientacji nie ma się na czole wypisanej (no może poza specyficzną grupą zniewieściałych gejów :roll: ). U mnie w robocie jest trzech gejów, rozmawia się jak z każdym innym; o tym czy fajnie, decyduje to, jakim który jest człowiekiem, a nie orientacja. Jak mam wybierać, to wolę pogadać z kolegą - sympatycznym i inteligentnym gejem, niż kolegą - heterykiem, który jest odpychającym bucem. W praktyce charakter ważniejszy od orientacji.
pingus pisze:
Jest to sprzeczne z moim systemem wartości jest? Jest. Jest to dla mnie obrzydliwe? Jest. Nie chcę tego oglądać na ulicy, nie chcę słuchać jacy to są dyskryminowani, że nie mogą małżeństw zabierać (gwoli ścisłości mają te same prawa).
Wyobraź sobie, że jesteś na randce z dziewczyną, całujecie się na ławce w parku i naskakują na was rozsierdzone jejmoście oznajmiające , że publiczne obściskiwanie się jest sprzeczne z ich systemem wartości i przyjętymi w Polsce tradycyjnymi zwyczajami. One sobie tego nie życzą oglądać w publicznym miejscu, tak się ślinić i obłapiać na widoku to obrzydliwe, macie się stąd wynosić i nie chcą słuchać, że się kochacie i że to dyskryminacja, w domu możecie sobie robić co wam się podoba, ale tu w przestrzeni publicznej macie się zachowywać jak należy. Bo taka jest tradycja, żeby się nie obściskiwać publicznie.
Nie poczujesz dyskomfortu ? Nie odbierzesz tego jako brutalnej ingerencji w Twoje życie ?

Co do małżeństw - zgoda; dla mnie małżeństwo to związek tylko kobiety i mężczyzny. Ale jakieś prawne usankcjonowanie związku gejowskiego powinno być - mylisz się twierdząc, że mają te same prawa. W praktyce okazuje się, że nie do końca.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Obrazek
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

pingus pisze:
Jego dom jego sprawa, ale niech nie wymaga, że inni uznają, że może to robić wszędzie indziej i rozmawiać o tym na prawo i lewo (np. na forum Border Princes).
Jest pewna różnica między głoszeniem poglądów, a wprawianiem ich w życie. Widzisz różnicę między mówieniem o konieczności przywrócenia niewolnictwa, a posiadaniem niewolnika? ;) itd.
Jasne że widzę. Hitler mówiący o konieczności wygazowania "do zera" Żydów, Cyganów, pedałów i innych "podludzi" to jeden z wielu psycholi-teoretyków. Hitler wprawiający ww. pogląd w życie podczas WW2 to psychol, któremu możliwości (poparcie społeczne) pozwoliły wcielić swoje plany w życie.

To jednak wciąż ta sama osoba.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

EEE Tomash, nie jedziesz przypadkiem teraz po bandzie lekko?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Tomash pisze:
pingus pisze:
Jasne że widzę. Hitler mówiący o konieczności wygazowania "do zera" Żydów, Cyganów, pedałów i innych "podludzi" to jeden z wielu psycholi-teoretyków. Hitler wprawiający ww. pogląd w życie podczas WW2 to psychol, któremu możliwości (poparcie społeczne) pozwoliły wcielić swoje plany w życie.

Daleka droga od teorii do praktyki ?
moim zdaniem nie

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

b_sk pisze:EEE Tomash, nie jedziesz przypadkiem teraz po bandzie lekko?
No analogia dość mocna, przyznaję :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
aiuto
Bóg Rekonstrukcji

Post autor: aiuto »

maly offtop historyczny- nazisci nie zwalczali homoseksualizmu jako takiego , wielu z czolowych przywodcow NSDAP to homoseksualisci ( a w przypadku SA wlasciwie cale kierownictwo) , do obozow koncetracyjnych trafialitylko niemieccy homoseksualisci( w celach reedukacyjnuch ( bo nie chcieli przylozyc sie do produkcji zolnierza dla fuhrera ) , Hitler osobiscie zeczywiscie nie cierpial pederastow, ale nie byl to wyznacznik ideologiczny calego ruchu .

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tomash pisze:
pingus pisze:

Tomash piszący na forum wfb o hitlerze.
Tomash planujący zostać hitlerem.
Nadal ta sama osoba.

Można tak długo, zacząłeś od błędnego założenia, mniemam, że wiesz do czego do prowadzi.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ziomo
Wałkarz

Post autor: ziomo »

Mam jeszcze ochotę Ci założyć pedagogicznego bana, żebyś mniej więcej poczuł się na BP jak geje w polskim społeczeństwie - ale nie zrobię tego ze względu na a) naszą długą znajomość oraz b) wiarę w Twoją inteligencję - że załapiesz analogię Smile
To walnij sobie sam pedagogicznego bana żebyś mniej więcej poczuł się jak prawicowcy na BP :wink: pomówienia i wyzywanie od moherów..żal.pl

I jeszcze jedno gdzie jest napisane że społeczność batlowa jest lub musi być tolerancyjna?? :)

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

ziomo pisze:
I jeszcze jedno gdzie jest napisane że społeczność batlowa jest lub musi być tolerancyjna?? :)
Długo lałeś na deskę zanim ktoś ci powiedział żeby ją podnosić?

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Zawsze i wszędzie,jak świat długi i szeroki, byli i będą ludzie którzy mają kompleksy i czują się gorsi. I żeby sie poczuć lepsi będą wymyślać,że jakaś losowo wybrana -byle odmienna,żeby nie zaszła jakaś pomyłka- grupa społeczna jest gorsza od nich. Żydzi, Cyganie, chrześcijanie, homoseksualiści, kibice innej drużyny... bez różnicy.

Nihil novi sub sole.

Awatar użytkownika
ziomo
Wałkarz

Post autor: ziomo »

Długo lałeś na deskę zanim ktoś ci powiedział żeby ją podnosić?
Długo będziesz jeszcze szukał tutaj kolegów??Zanim ci ktoś powie że prawdziwych sie nie szuka przez internet?? :wink:

Awatar użytkownika
Nibas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nibas »

Żydzi i cyganie są ok. =;
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Nibas pisze:Żydzi i cyganie są ok. =;
Nie przeginaj :lol2: :lol2:

Innym mówimy NIE "jeśli chcą obrzydzać życie na ulicy"

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Innym mówimy NIE "jeśli chcą obrzydzać życie na ulicy"
Ja tam jestem za. Na pierwszy ogień wziąłbym palaczy i osoby używające przekleństw.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

ziomo pisze: Długo będziesz jeszcze szukał tutaj kolegów??Zanim ci ktoś powie że prawdziwych sie nie szuka przez internet?? :wink:
Różnica pomiędzy nami jest taka, że ja swoich znalazłem długi czas temu a Ty wydaje się nie pojmujesz idei tolerancyjności.

EoT.

Awatar użytkownika
Nibas
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Nibas »

Wiesz co, nie wiem, co powiedziales, ale ujelo mnie to za serce i wierzę ci, jestem z tobą, Bracie. Fanatyk dobrze mówi, EoT'a mu! [w sensie, topicowi]
Obrazek

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

@Fanatyk a co ma jedno do drugiego?
Nibas pisze:Żydzi i cyganie są ok.
Mieszkałem pod jednym dachem z całym cygańskim taborem przez ponad miesiac, wiec niestety nie moge sie z Toba zgodzic :wink:

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Ziomo, przystopuj z pisaniem głupot.

Zablokowany