Płyta piankowa??

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szmajson
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Szmajson »

dawaj foto

ciekawe czy wlasciwosci i obróbka jest taka sama.
Spokój to kłamstwo, jest tylko pasja. Dzięki pasji, osiągam siłę. Dzięki sile, osiągam potęgę. Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Koniecznie! :shock: Jeśli to jest TO, albo równie dobre, to odkryłeś kopalnię złota... tj. pianki ;)

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Post autor: Artek'sWorkshop »

Z góry przepraszam za tak słabe zdjęcia
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Motyl
Oszukista

Post autor: Motyl »

Skavenblight miała chyba rację, kupuj i na allegro :twisted:
Serwis społeczności Mordheim
www.najmita.net

check it out!

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Skavenblight pisze:300 to i tak byłoby mało, Hak kupował 1 arkusz za 40 chyba :shock:
Bez przesady ;) - 25 za płytę, ale po zdjęciu widzę, że jest to zupełnie inny materiał od tego, który zakupił Artek, a także inny od tego, który opisywał Tiger Brown (nie do zwijania, rolowania etc.). Jak się okazuje, każdy z nas miał coś innego na myśli ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Nom na to wygląda, ale uwieście mi to jest dobry materiał i trwały, i za to bardzo tani, a bez sensu mam płacić za coś co jest dużo lepsze i tańsze w sklepie budowlanym :)

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Z pewnością dużo tańsze, a czy dużo lepsze - trudno powiedzieć, skoro są to różne materiały o różnym przeznaczeniu; ja jednak pozostaję przy tym swoim - sprawdzone, przetestowane, b.wytrzymałe (żeby nie powiedzieć: nie do zdarcia), a dużo tego nie potrzeba, by zrobić całe miasto do mordki - w sam raz na zastosowania klubowe ;).
Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Kapitan Hak pisze:
Skavenblight pisze:300 to i tak byłoby mało, Hak kupował 1 arkusz za 40 chyba :shock:
Bez przesady ;) - 25 za płytę
To na co poszła reszta klubowych składek? :shock: :lol:

Coś mi się pochrzaniło z tą ceną, ale fakt, materiały całkiem inne. Co nie zmienia faktu, że Artkowi udało się znaleźć coś taniego. Pytanie, czym to malować - no bo zwykły sprej to zeżre.

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

To na co poszła reszta klubowych składek? Shocked Laughing
Na Sylwestra w Paradoxie dla szefostwa klubu ;).

Co do malowania, to jest parę możliwości: spray akrylowy, farba akrylowa z puszki, ew. (to trochę eksperymentalne, ale widziałem przypadki zastosowania) pokryć cienką warstwą nieco rozwodnionego wikolu (może być z piaskiem, jeżeli chcemy nadać fakturę), a następnie (gdy wikol stwardnieje w coś w rodzaju skorupy) psikać zwykłym spray'em. To pierwsze (i ew. drugie) chyba jednak najlepsze.
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Artek'sWorkshop
Chuck Norris

Jak narazie ukończyłem projekt domu, i wstawię niedługo foty ze zdjęciami pomalowanymi, jeżeli chcecie :) . I powiem wam czy to się nadaję czy nie, ale na 80% jestem pewien że nic się nie stanie.
I mam nadzieję ze dzięki tej płycie piankowej zaoszczędziecie trochę pieniędzy :) .

Awatar użytkownika
korek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: korek »

Jakbyś mógł, to wrzuć te fotki, ciekaw jestem jak się sprawia ten surowiec...
I napisz jeszcze parę słów o technice wykonania/pomalowania tego coś stworzył.
Z góry dzięki!

ODPOWIEDZ