Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach
Moderator: misha
-
- Wałkarz
Napisane było, że z zasadą Vampire daje marsz oddziałom w 6 calach. A jako rydwan maszerować nie może, bo to wynika z zasad rydwanu.August pisze:Gdzieś tutaj było napisane, że z zasadą vampire będzie mogła maszerować..
edit: sorry, jak czytałem poprzednie posty Szaman już napisał odpowiedź.
Stąd też miałem taką niewypowiedzianą obawę, że tego 5US nie będzie- wtedy byłby za pakerny. No i się sprawdziło, niestety :/Szaman pisze:oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka"
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, o 15:45 przez Zorba_the_Greek, łącznie zmieniany 1 raz.
oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka"August pisze:Czyli kareta jest mocno osłabiona przy tym samym koszcie.
"I fart in your general direction"
ale ma ponoc 4 inva i jakies boosty
lepszy woznica to dokladnie co?
lepszy woznica to dokladnie co?
Dobrze że jest to dopiero piąty boast - możliwość dopuszczenia szansy, że wyjdzie ci coś takiego już w pierwszej turze byłaby straszliwa...
Acha - można będzie dispelować karmienie coacha PowerDiceami?
Acha - można będzie dispelować karmienie coacha PowerDiceami?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ciekaw jestem, jaka myśl przeświecała zmianom dokonanym w banshee i black coachu... Co do tego drugiego, to chyba już w SoC doszli do wniosku, że jest za drogi na to, co robi.
Oczywiście zawsze można chłopaka pompować power dice'ami i liczyć na eteryczność, ale mam dziwne wrażenie, że są lepsze zastosowania dla power dice'ów.
Oczywiście zawsze można chłopaka pompować power dice'ami i liczyć na eteryczność, ale mam dziwne wrażenie, że są lepsze zastosowania dla power dice'ów.
Z tych plotek o rarach i magii wnioskuję, że brat nie będzie narzekał, kiedy pokulamy jakąś bitwę VC vs. DE, bo na razie tylko jęczy, że nie gra lightowych bitew, ale szarpie się, by coś ugrać cyt. " tymi %$#*wymi DE". Odnoszę wrażenie, że przewagi magicznej VC aż tak dużej nie będzie miało w takich grach. Zastanawiam się tylko, czy BK będzie lepsze, czy gorsze. Sądzę, lecz to tylko przypuszczenie, że obecny schemat zasadniczo się nie zmieni.
Tajemnicza tableka daje stały efekt tylko na 6 za każdą PD więc to bardzo losowe będzie. AS i Ward oraz zasada vampire moim zdaniem nie rekompensują +1 do W i US5. Branie static CR na ward zaś jest zasadą całej armii, nie tylko karety. Ciekawym tylko co masz na myśli pisząc o lepszym zaprzęgu i woźnicy. Coach nadal jest świetny na lekkie oddziały i skirmishe, nadal nie musi się obawiac wpadania w lasy. Będzie można szarżować w klocki od przodu by je blokować i wardować rany za statyk ale we wszystkim tym będzie jednak lepszy i tańszy vargul. Coach miał być niepowtarzaly właśnie za US5 a teraz jest dla mnie wytrzymalszym i wolniejszym vargulem.Szaman pisze: oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka"
jako że jak ktoś tu już napisał wilki nie wliczają się do limitu core i przez to trzeba wystawiać piechotę to schemat zmieni się zasadniczo. Nie da się już samej kawalerii z licznym wsparciem wilków wystawić bo punkty na to zostaną utopione w piechocie. tym samym granie dwoma klocami BK traci sens bo one same bitwy nie wygrają (podczas gdy piechota będzie człapać za nimi).Sądzę, lecz to tylko przypuszczenie, że obecny schemat zasadniczo się nie zmieni.
Trudno mi sobie wyobrazić więcej niż 1 duży unit BK czy tych nowych rycerzy w nowych VC. Chyba że ze dwa po 5-6 jako wsparcie. ale to już nie to samo...
-
- Wałkarz
Raczej tylko wighty w różnej postaci i wampiry. Czyli zasadniczo wszystko oprócz szkieletów.Wilqu pisze:Zastanawia mnie taka rzecz. według plotek będzie dostępne 12 sztandarów do dość spora liczba, jak na jednego AB.
pytanko w takim razie wszystkie unit-y posiadające sztandar będą posiadały dostęp do sztandaru magicznego?