Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Czyli kareta jest mocno osłabiona przy tym samym koszcie.

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

August pisze:Gdzieś tutaj było napisane, że z zasadą vampire będzie mogła maszerować..
Napisane było, że z zasadą Vampire daje marsz oddziałom w 6 calach. A jako rydwan maszerować nie może, bo to wynika z zasad rydwanu.

edit: sorry, jak czytałem poprzednie posty Szaman już napisał odpowiedź.
Szaman pisze:oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka"
Stąd też miałem taką niewypowiedzianą obawę, że tego 5US nie będzie- wtedy byłby za pakerny. No i się sprawdziło, niestety :/
Ostatnio zmieniony 16 sty 2008, o 15:45 przez Zorba_the_Greek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

August pisze:Czyli kareta jest mocno osłabiona przy tym samym koszcie.
oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka" ;)
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

ale ma ponoc 4 inva i jakies boosty

lepszy woznica to dokladnie co?

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Woznica pewnie z bata 3pie ostro ;)
Jesli w boostach coacha faktycznie jest opcja flying to ja nie mam pytan :D

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Dobrze że jest to dopiero piąty boast - możliwość dopuszczenia szansy, że wyjdzie ci coś takiego już w pierwszej turze byłaby straszliwa...
Acha - można będzie dispelować karmienie coacha PowerDiceami?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ciekaw jestem, jaka myśl przeświecała zmianom dokonanym w banshee i black coachu... Co do tego drugiego, to chyba już w SoC doszli do wniosku, że jest za drogi na to, co robi.

Oczywiście zawsze można chłopaka pompować power dice'ami i liczyć na eteryczność, ale mam dziwne wrażenie, że są lepsze zastosowania dla power dice'ów.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Z tych plotek o rarach i magii wnioskuję, że brat nie będzie narzekał, kiedy pokulamy jakąś bitwę VC vs. DE, bo na razie tylko jęczy, że nie gra lightowych bitew, ale szarpie się, by coś ugrać cyt. " tymi %$#*wymi DE". Odnoszę wrażenie, że przewagi magicznej VC aż tak dużej nie będzie miało w takich grach. Zastanawiam się tylko, czy BK będzie lepsze, czy gorsze. Sądzę, lecz to tylko przypuszczenie, że obecny schemat zasadniczo się nie zmieni.

Awatar użytkownika
August
Chuck Norris

Post autor: August »

Szaman pisze: oslabiona? lepszy ASave, lepszy WSave, ktorego mozna uzywac przy ranach z CR, lepszy zaprzeg, lepszy woznica, mozliwosc leczenia z inwokacji + "tajemnicza tabelka" ;)
Tajemnicza tableka daje stały efekt tylko na 6 za każdą PD więc to bardzo losowe będzie. AS i Ward oraz zasada vampire moim zdaniem nie rekompensują +1 do W i US5. Branie static CR na ward zaś jest zasadą całej armii, nie tylko karety. Ciekawym tylko co masz na myśli pisząc o lepszym zaprzęgu i woźnicy. Coach nadal jest świetny na lekkie oddziały i skirmishe, nadal nie musi się obawiac wpadania w lasy. Będzie można szarżować w klocki od przodu by je blokować i wardować rany za statyk ale we wszystkim tym będzie jednak lepszy i tańszy vargul. Coach miał być niepowtarzaly właśnie za US5 a teraz jest dla mnie wytrzymalszym i wolniejszym vargulem.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

No i rozwałka od siły 7 i więcej, bo jakoś nie kojarzę plotki o tym, że już się nie będzie rozpadał. A nie rzucić warda na 4+ wcale aż tak bardzo trudno nie jest. Jeden, dwa, może trzy dobrze przymierzone strzały z armatki i po zawodach.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Sądzę, lecz to tylko przypuszczenie, że obecny schemat zasadniczo się nie zmieni.
jako że jak ktoś tu już napisał wilki nie wliczają się do limitu core i przez to trzeba wystawiać piechotę to schemat zmieni się zasadniczo. Nie da się już samej kawalerii z licznym wsparciem wilków wystawić bo punkty na to zostaną utopione w piechocie. tym samym granie dwoma klocami BK traci sens bo one same bitwy nie wygrają (podczas gdy piechota będzie człapać za nimi).

Trudno mi sobie wyobrazić więcej niż 1 duży unit BK czy tych nowych rycerzy w nowych VC. Chyba że ze dwa po 5-6 jako wsparcie. ale to już nie to samo...

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Zastanawia mnie taka rzecz. według plotek będzie dostępne 12 sztandarów do dość spora liczba, jak na jednego AB.
pytanko w takim razie wszystkie unit-y posiadające sztandar będą posiadały dostęp do sztandaru magicznego?
Obrazek

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

a ja mam tylko jedno pytanie: czy bat swarmy będą w corach?

Awatar użytkownika
duck83
Mudżahedin

Post autor: duck83 »

cyryllo, dobre pytanie 8)

Zorba_the_Greek
Wałkarz

Post autor: Zorba_the_Greek »

Wilqu pisze:Zastanawia mnie taka rzecz. według plotek będzie dostępne 12 sztandarów do dość spora liczba, jak na jednego AB.
pytanko w takim razie wszystkie unit-y posiadające sztandar będą posiadały dostęp do sztandaru magicznego?
Raczej tylko wighty w różnej postaci i wampiry. Czyli zasadniczo wszystko oprócz szkieletów.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

duck83 pisze:cyryllo, dobre pytanie 8)
A ja bym dodał: I czy dalej będą 0-1. :P

cyryllo
Mudżahedin

Post autor: cyryllo »

podobno nic nie będzie 0-1... mnie zastanawia czy będą w corach/będą się wliczały do corów?

Dimmu
Chuck Norris

Post autor: Dimmu »

Tak nażekacie na Zombie... a dostaliście zajebisty oddział który liczy sie z tego co słyszałem do limitu core... Ghule to teraz bedzie potęga... Moim zdaniem wlasnie zamiast zombie i szkieletów bedziemy wystawiali mase Ghuli

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Oswiec mnie, bo ja nic ciekawego w ghulach nie zauwazylem :)

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Jeśli swarmy będą się wliczać do core, nie zmieni się poziom punktowy i nie będą 0-1, to ja obstawiam: 3x po bazie bat swarma, wilki, 2x wagon BK, wampiry wymiatacze, i reszta na okrasę. Jakieś szybsze latacze typu fellbaty. I chyba więcej się nie zmieści.

Zablokowany