MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.
Najbardziej oczekiwany master roku !!! Ekipa z białostockiego Frontu Wschodniego przybędzie jak zwykle w obstawie kilku komandosów Nawet jesli bedzie nas to kosztowalo utrate samochodu po drodze, nerki inferno, czy czego tam jeszcze Tzeentch od nas zarząda w zamian za zajęcie dobrego miejsca na turnieju
Decydujcie sie co do tych AB do wampirkow, bo VC mam, i tez sie zastanawiam czy by ich nie odświeżyć pod kątem turniejowym...
Czemu 1650, a nie 1666, i czemu nie jest to juz Master of Czoko ??? Oj Jerzyn Jerzyn, Ciebie naprawde w tym woju zdeslaaneszowali chyba
No i co z przebraniami ?? Dudi, nie mow ze nie chcialbys znow zobaczyć pięknej inferno, lub "nie_bedzie_niczego" Kononowicza
Aha, nasza ekipa postara sie przyjechac juz w piatek
Decydujcie sie co do tych AB do wampirkow, bo VC mam, i tez sie zastanawiam czy by ich nie odświeżyć pod kątem turniejowym...
Czemu 1650, a nie 1666, i czemu nie jest to juz Master of Czoko ??? Oj Jerzyn Jerzyn, Ciebie naprawde w tym woju zdeslaaneszowali chyba
No i co z przebraniami ?? Dudi, nie mow ze nie chcialbys znow zobaczyć pięknej inferno, lub "nie_bedzie_niczego" Kononowicza
Aha, nasza ekipa postara sie przyjechac juz w piatek
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ujmę to tak: kiedyś musi być ten pierwszy raz, kiedy na stołach pojawia się nowa armia. I szczerze mówiąc, z perspektywy osoby która tej armii nie zbiera, może to być równie dobrze tydzień co i miesiąc po wyjściu AB - i tak o wszystkim opowie Ci zapewne ta osoba, z którą stoczysz pierwszą bitwę. Mnie w nowe HE wtajemniczał na Narbutta bodaj Lires
Natomiast sytuację komplikuje fakt, że nowy AB będzie dostępny tylko w spearheadzie. Dlatego, jeśli dopuszczać nowe wampiry, to IMO musi być równolegle ze starymi, jako okres przejściowy, żeby wszyscy gracze VC mieli szansę się wystawić. Dla mnie dopuszczenie i nowych, i starych, nie stanowi w ogóle problemu.
Natomiast sytuację komplikuje fakt, że nowy AB będzie dostępny tylko w spearheadzie. Dlatego, jeśli dopuszczać nowe wampiry, to IMO musi być równolegle ze starymi, jako okres przejściowy, żeby wszyscy gracze VC mieli szansę się wystawić. Dla mnie dopuszczenie i nowych, i starych, nie stanowi w ogóle problemu.
Ja bym byl za niedopuszczeniem VC nowych.. wlasnie z opisanych przez Shina powodow - najzwyczajniej w swiecie osoba grajaca VC nowymi tez moze nie doczytac jakiejs zasady.. z jednej strony niechcialbym byc (chocby nieumyslnie) walowany, z drugiej sprawdzanie kazdej zasady wydluzaloby bitwe w nieskonczonosc.
O uscisleniach itd - analogicznie.
wiecej minusow niesie dopuszczenie niz plusow. pomysl nowe i stare rowniez IMO slaby - w ktoras strone trzeba postawic krok. Ze wzgledu na specyficzna forme zakupu AB przed turniejem za to dopuszczenie tylko nowych zabanuje pewnie 90% graczy VC.
jestem za tylko i wylacznie starymi
PS. 0-6 za konwersje? no bez jaj panowie, 0-3 przy takiej ocenie byloby adekwatne..
O uscisleniach itd - analogicznie.
wiecej minusow niesie dopuszczenie niz plusow. pomysl nowe i stare rowniez IMO slaby - w ktoras strone trzeba postawic krok. Ze wzgledu na specyficzna forme zakupu AB przed turniejem za to dopuszczenie tylko nowych zabanuje pewnie 90% graczy VC.
jestem za tylko i wylacznie starymi
PS. 0-6 za konwersje? no bez jaj panowie, 0-3 przy takiej ocenie byloby adekwatne..
prawdopodobnie beda to dwie osoby, jedna, ktora na malowaniu sie zna i druga, to ktos, kto jest raczej graczem, niz malarzem. tym pierwszym pewnie bedzie Irkuck - czyli ta sama osoba co rok temuGreen pisze:Kto będzie oceniał malowanie??? Very Happy
turniej na pewno nie bedzie na szkolnej, prawdopodobnie nie bedzie tez tam, gdzie rok temu, z powodu zamykania szkoly na noc. prowadzimy w tej chwili negocjacje z 2 szkolami, obydwie maja sale podobnej wielkosci co w zeszlym roku. mozliwe, ze juz jutro bedzie znany ich wynikGreen pisze: akie opcje są możliwe co do miejsca turnieju?? ul. Szkolna, to co było w zeszłym roku czy tez inne miejsce?
do wielkanocy to chyba jeszcze 3 tygodnie bedaKtoś mógłby mi napisać jak data turnieju ma się do Wielkanocy? Bo jeśli odległość czasowa jest mała, to bym wpadł, ale obawiam się, że jednak będzie dupa Sad
dycyzja w tej sprawie nalezy do sexMaShinaDecydujcie sie co do tych AB do wampirkow, bo VC mam, i tez sie zastanawiam czy by ich nie odświeżyć pod kątem turniejowym...
o moje zeszlaneszowanie to ja bym sie nie martwil 1650 to jest raczej wynik kompromisu, kiedys moge wam o tym powiedziecCzemu 1650, a nie 1666, i czemu nie jest to juz Master of Czoko ??? Oj Jerzyn Jerzyn, Ciebie naprawde w tym woju zdeslaaneszowali chyba Wink Laughing
za przebranie sa 3 punkty i mozliwe, ze bedzie za to dodatkowa nagroda niezpodziankaNo i co z przebraniami ?? Dudi, nie mow ze nie chcialbys znow zobaczyć pięknej inferno, lub "nie_bedzie_niczego" Kononowicza Razz
no to super :]Aha, nasza ekipa postara sie przyjechac juz w piatek Smile
to jest wlasnie glowny argument za niedopuszczaniem.Ze wzgledu na specyficzna forme zakupu AB przed turniejem za to dopuszczenie tylko nowych zabanuje pewnie 90% graczy VC.
imo to wlasnie konwersje stanowia o unikalnosci armii i sa zazwyczaj niedocenianym dodatkiem, dlatego tez u nas za nie bedzie wiecej punktow niz zazwyczaj.PS. 0-6 za konwersje? no bez jaj panowie, 0-3 przy takiej ocenie byloby adekwatne..
to moze pod punkt konwersje by freehandy wcisnac?
mialem nawet specjalny temat zalozyc, ale to najpierw u was polobbuje
zrobienie sensownego freehandu nie jest wcale latwiejsze niz zrobienie sensownej konwersji.
Rownomierne szlaczki na plaszczach powinny byc oceniane na rowni z przyklejeniem innej reki/tarczy modelowi, wymalowana scena na sztandarze zas to praca podobna IMO to wymodelowania sztandaru w calosci z GSu.
Freehandy tak samo jak konwersje swiadcza o unikalnosci armii - dodatkowo niektorych modeli az szkoda ciac (chocby WE czy prawie kazda armia kawaleryjska) - wtedy zamiast robienia konwulsji na sile mozemy fajnie zindywizualizowac armie malujac chcby dowolny motyw graficzny na zbrojach konii, rycerzy i sztandarach
Pzdr
mialem nawet specjalny temat zalozyc, ale to najpierw u was polobbuje
zrobienie sensownego freehandu nie jest wcale latwiejsze niz zrobienie sensownej konwersji.
Rownomierne szlaczki na plaszczach powinny byc oceniane na rowni z przyklejeniem innej reki/tarczy modelowi, wymalowana scena na sztandarze zas to praca podobna IMO to wymodelowania sztandaru w calosci z GSu.
Freehandy tak samo jak konwersje swiadcza o unikalnosci armii - dodatkowo niektorych modeli az szkoda ciac (chocby WE czy prawie kazda armia kawaleryjska) - wtedy zamiast robienia konwulsji na sile mozemy fajnie zindywizualizowac armie malujac chcby dowolny motyw graficzny na zbrojach konii, rycerzy i sztandarach
Pzdr
to od tego jest sekcja WOW
- Barbarossa
- Mniejsze zło
To niech sexmaShino zdecyduje, ino rychło, choć naprawdę nie widzę przeszkód, żeby dopuścić i nowy, i stary AB do wampirów.
To na ile Ty żeś na ten zgniły zachód wyjechał? Na cały rok?Ypsilanti pisze:3 tygodnie przed Wielkanocą? Urwał nać, no... Kolejny Lublin mnie ominie... ...
A licky boom boom down!!!
@tigerius - ugosci :]