Zapowiedzi, plotki - co nowego w Vampirkach

Vampire Counts

Moderator: misha

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Tylko pamietajcie, ze chyba duzy wampir nie zjada slotu herosa. Wiec mamy miejsce jeszcze na bsb i dodatkowego kolegen np. caddyego.

Czy wampir na smoku moze byc scoutem ? :roll:

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

tylko modele on foot moga byc scaoutami - RB.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Ciekawym patentem moze byc wampir w Bk ale na piechotke z adidaskami za 10 pkt, i znajacy kazdy czar z shadowa. Albo popychaczka na caly oddzial, albo wyjazd solo z latania. O ile sie nie myle piechotny look out sir dostaje od kawalerii w kotrej siedzi... chociaz w temacie od dawna nie jestem, wiec moge sie mylic.

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

no pomysl dobry, kolo lookouta ma.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Kurde, przy niektórych przedmiotach/mocach/sztandarach po prostu opada szczęka, szczególnie na myśl o kombach jakie można będzie tworzyć.

Toż to tym wampirom nie podskoczy nikt. Aż strach się bać. Fakt, drogie, ale jak coś jest drogie i się dobrze broni, to nie jest to jakimś ogromnym problemem :D

lorgoth
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: lorgoth »

No ja tez muszę powiedzieć że z tego co tu widać to mnie Gav zadziwił. I imho szkoda właśnie że w tę stronę nie poszli twórcy HE tzn dać normalne jednostki i zostawić wiele opcji z bl czy magic itemami a nie iść na łatwiznę.

Z tego co widzę będzie bardzo klimatyczna armia z naprawdę wieloma ciekawymi możliwościami wystawiania - czego trochę brakuje obecnej edycji zwłaszcza grając armią turniejową.

Na razie bardzo mi się podoba - bez przegięć ale z klimatem.

Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

strasznie cieszy mnie banner w szkieli do 25 pkt to wiem juz jaki bedzie skład corów...ciekawie sie robi marsz od genreała + marsz od vąmpierzy czyli wszsytko marszuje:d
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mnie rozbroila lanca dajace flaming ataki , a takze sztandar dajacy magic ataki i falming - chyba Gw zdalo sobie sprawe , ze drzewa to spory problem dla Wampirow , a teraz to tacy BK z tym sztandarem sa w stanie w 1 ture zabic drzewo...

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Wilqu pisze:strasznie cieszy mnie banner w szkieli do 25 pkt to wiem juz jaki bedzie skład corów...ciekawie sie robi marsz od genreała + marsz od vąmpierzy czyli wszsytko marszuje:d
Dla szkieli szczególnie cenne będą wg mnie następujące sztandary:

- Banner of the Dead Legion (Unit counts as having twice as many models as it actually does);
- Banner of Endless Nightmare (the unit may claim up to +4 combat res from ranks if they have the models);
- stary, poczciwy War Banner :)

Pytanie, czy wszystkie szkiele mogą mieć magiczne sztandary, czy tylko jeden oddział. Rozumiem, że wszystkie.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

grzech76
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: grzech76 »

Ziemko pisze:Mnie rozbroila lanca dajace flaming ataki , a takze sztandar dajacy magic ataki i falming - chyba Gw zdalo sobie sprawe , ze drzewa to spory problem dla Wampirow , a teraz to tacy BK z tym sztandarem sa w stanie w 1 ture zabic drzewo...
to wampiry są problemem dla drzewa, bo ono w nich utyka na dlugo. i zwykle się lamie.

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

No jak teraz w drzewo wleci misiu z, +1a za wound i superlancą, to średnio sam wrzuca mu 5-6 ran... latacz to tylko musi dodeptać...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Ziemko pisze:Mnie rozbroila lanca dajace flaming ataki , a takze sztandar dajacy magic ataki i falming
Gracze HE oczekują z niecierpliwością ;)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Co powiecie na wampira biegacza, scouta, ktory skacze po maszynach i wskrzesza zombiaki gdzie popadnie? :)

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

dla mnie wypas bomba takowy wampirek :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

A ja smiem twierdzic, ze nie puscic samopas wampira wartego jakies 200pkt, ktory bedzie mogl zejsc z jednej salwy z balisty, albo sredniej wagi ofensywnego czaru. Tzn. mozesz to zrobic, ale to nie jest imho dobry pomysl.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

eeee mowimy o lordzie ktory nie zginie ot tak, po za tym to nie z kazda armia mozna

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Gajowy pisze:eeee mowimy o lordzie ktory nie zginie ot tak, po za tym to nie z kazda armia mozna
Lorda tym bardziej nie puscisz. Kiedy lata luzem moze go spotkac moc zlych rzeczy. Warto pamietac, ze smierc gienka = koniec armii VC. Szczegolnie kiedy wezmiesz pod uwage plotki o obcieciu Ld w calej armii.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Lord to za duży kaliber, żeby go na maszyny puszczać.

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

No właśnie, bez jaj. Lorda nie puścisz w scoucie bo jak go zabiją to cała armia się sypie. Jedyna opcja dla takiego lorda to z odradzaniem się na 2+ bo wtedy jak go zatłuką to chociaż masz szansę się odrodzić i coś jeszcze w bitwie ugrać, ale cały czas jak dla mnie to zbędne ryzyko. Taki lord trzeszczy kupę punkŧów, trzeba go w bardzo dziwny sposób złożyć, a nie masz pewności, że będzie go gdzie schować.
A licky boom boom down!!!

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Oj nie nie, ja myslalem o zwyklym wampierzu. Jasne, ze zginac moze. Zginac tez moze general z miscasta, ale bez ryzyka nie ma zabawy. Zreszta po to taki wampir ma zombiaki, zeby sie przed strzelaniem zaslonic, a dodatkowo obciac ruchy marszowe pozostalym oddzialom. Nie o to chodzi przeciez zeby latal jak szalony tylko narobil zamieszania w trakcie gdy pozostale 1800 bedzie sunelo do przodu :)

Zablokowany