1500 orki
1500 orki
Takie coś mi wyszło wydaje się być znośne ...
1 Black Orc Big Boss @ 141 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Ironback Boar [35]
Martog's Best Basha [15]
1 Goblin Shaman @ 200 Pts
Magic Level 2; Little Waagh
Collar of Zorga [5]
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
Chariot @ [60] Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Chariot @ [60] Pts
3x5 Goblin Wolf Riders @ 3x71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 2x35 Pts
10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
Spear; Warpaint; Shield; FCG
Gorks Waaagh Banner [25]
1 Giant @ 205 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1497
Choć myślę nad 1 magiem i bsb ... ale to puki co myślę ...
1 Black Orc Big Boss @ 141 Pts
General; Heavy Armour; Shield
Ironback Boar [35]
Martog's Best Basha [15]
Collar of Zorga [5]
Dispel Scroll [25]
Nibbla's Itty Ring [20]
Chariot @ [60] Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Chariot @ [60] Pts
3x5 Goblin Wolf Riders @ 3x71 Pts
Spear; Light Armour; Musician
1 Rock Lobber @ 75 Pts
Bully
2 Spear Chukka @ 2x35 Pts
10 Savage Boar Big 'Uns @ 393 Pts
Spear; Warpaint; Shield; FCG
Gorks Waaagh Banner [25]
1 Giant @ 205 Pts
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 4
Models in Army: 44
Total Army Cost: 1497
Choć myślę nad 1 magiem i bsb ... ale to puki co myślę ...
Z całym szacunkiem, ale do mnie to wogóle nie przemawia. To jest 1 regiment + kilka dodatków + gigant. A 2 regimentami, choćby najmocniejszymi, nie masz szans wygrać z dobrym przeciwnikiem.
Jazda będzie karmiona śmieciami, spowalniana itd. W tym czasie resztę bez wielkiego problemu można omieść. Potem kanapeczka w kawalerię i GG.
Powiedz mi, jaką armię chciałbyś tym trafić?
Jazda będzie karmiona śmieciami, spowalniana itd. W tym czasie resztę bez wielkiego problemu można omieść. Potem kanapeczka w kawalerię i GG.
Powiedz mi, jaką armię chciałbyś tym trafić?
Wymienie 2 najgorsze.
WE. Tylko jazda pociśnie najzwyklejszy oddział driad. Reszta tylko na fuksie, albo jest bez szans. A jeszcze coś trzeba zrobić z wildami i łucznikami.
Lizaki. Tu już wogóle masz przejebane jak w ruskim czołgu. Jazdą za 500 pts będziesz ganiał skinki, a w tym czasie biegacz i terradony zabijają magów i maszynki. Fasty i gigant spadają z ostrzału.
Jak dla mnie dwarfy to pikuś przy tych dwóch
Zawsze można się skitrać, albo trafić stół gdzie krasnale nie postrzelają ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
WE. Tylko jazda pociśnie najzwyklejszy oddział driad. Reszta tylko na fuksie, albo jest bez szans. A jeszcze coś trzeba zrobić z wildami i łucznikami.
Lizaki. Tu już wogóle masz przejebane jak w ruskim czołgu. Jazdą za 500 pts będziesz ganiał skinki, a w tym czasie biegacz i terradony zabijają magów i maszynki. Fasty i gigant spadają z ostrzału.
Jak dla mnie dwarfy to pikuś przy tych dwóch
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No co ty
lizaki i WE ? Z lizakami mam czas niech on idzie do mnie wtedy fasty i rydwany wjada w skinki + z magii posmarze. WE hmmm myślę że dam rade . Niema gorszej armii na orki niz dwarfy. I jest to tak naprawdę armia z którą się nie widze o ile koleś gra przyzwoicie. Lizaki i WE spoko.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jasne, że nie zajmują.
Fajna opcja ale powoduje, że nie masz grzybów...
Które czynią fazę magii dużo, dużo lepszą (szczególnie na te punkty).
Gogol zazwyczaj jesteś moim rozpiskowym guru ale tutaj myślę, że kopiowanie jednostek które Ci się sprawdzają na 2250 w monster trucku nie jest dobrym pomysłem w układaniu rozpiski na 1500.
Może spróbuj czego innego raz.
Np. 2 murzynów na rydwanach (BSB z +d6 i gienio z martogiem) + caddy na goblińskim rydwanie + 3 katapulty i doom diver i masz całkiem spoko defensik, który nieźle gryzie wszystko co chce podejść - bsb średnio 21 cali się rusza przy łahu.
To taki luźny pomysł tylko, spróbuj w sumie czegokolwiek, bo to co dałeś teraz jest trochę badziewne dla mnie.
I nie tylko dla mnie jak widać po komentarzach.
Ta kawa z 4+ to sry, raz mój skorp takich 10 złamał od flanki...
W 1 zdjął ranka, potem zabił 3 i oblany break.
A biorąc pod uwagę, że Ty nawet bsb tutaj nie masz to wiesz....
Fajna opcja ale powoduje, że nie masz grzybów...
Które czynią fazę magii dużo, dużo lepszą (szczególnie na te punkty).
Gogol zazwyczaj jesteś moim rozpiskowym guru ale tutaj myślę, że kopiowanie jednostek które Ci się sprawdzają na 2250 w monster trucku nie jest dobrym pomysłem w układaniu rozpiski na 1500.
Może spróbuj czego innego raz.
Np. 2 murzynów na rydwanach (BSB z +d6 i gienio z martogiem) + caddy na goblińskim rydwanie + 3 katapulty i doom diver i masz całkiem spoko defensik, który nieźle gryzie wszystko co chce podejść - bsb średnio 21 cali się rusza przy łahu.
To taki luźny pomysł tylko, spróbuj w sumie czegokolwiek, bo to co dałeś teraz jest trochę badziewne dla mnie.
I nie tylko dla mnie jak widać po komentarzach.
Ta kawa z 4+ to sry, raz mój skorp takich 10 złamał od flanki...
W 1 zdjął ranka, potem zabił 3 i oblany break.
A biorąc pod uwagę, że Ty nawet bsb tutaj nie masz to wiesz....
Wiem, że jest generalnie dobra, ale jak masz oprócz tego 2 giganty i mocnych bohaterów (wrona, czarnuch bsb na rydwanie) tak jak w Twoim monster trucku.
Tu nie masz w sumie nic oprócz tej kawy i giganta (który jest plewowaty trochę i nie da się zaprzeczyć).
I tak nic nie zmienisz więc co po się produkuję:)
Tu nie masz w sumie nic oprócz tej kawy i giganta (który jest plewowaty trochę i nie da się zaprzeczyć).
I tak nic nie zmienisz więc co po się produkuję:)
Pozatym Gogol zwróć uwagę na to, że w bitwach bardzo często wychodzą sytuacje, które ciężko przewidzieć. Załóżmy że udało ci się wbić w jakiś kloc, zmielić go i wyjeżdżasz jakimś kijowym overrunem ustawiając się np bokiem do głupiej 5 kawalerii. Nie możesz dać flee, z małym sejvem stracisz ze 2 kolesi i kloc za zylion punktów idzie się walić, a Ty przegrywasz bitwę. Ten oddział jest super, ale nie na te punkty. Trzymanie 1/3 armii w jednym, sfrenzowanym oddziale kawy to słaby pomysł. Zwłaszcza że kolejne 30% punktów masz w łatwych do ubicia szamanach na rydwanach.
Co do pomysłu ksuma, to przyznam że próbowałem czymś takim grać, ale nie jest to przegięta rozpa. Na papierze wygląda super, ale na stole się (przynajmniej mi) zbytnio nie sprawdzała.
Co do pomysłu ksuma, to przyznam że próbowałem czymś takim grać, ale nie jest to przegięta rozpa. Na papierze wygląda super, ale na stole się (przynajmniej mi) zbytnio nie sprawdzała.