Opcjonalnie Imperium na Lublin..
Opcjonalnie Imperium na Lublin..
1 Warrior Priest of Sigmar
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Shield; Warhorse
Aldred's Casket of Sorcery
Sword of Might
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Rod of Power
Sigil of Sigmar
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
24 Swordsmen
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Duelist
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
24 Swordsmen @ 229 Pts
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
24 Greatswords @ 414 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Standard; Musician
1 Count's Champion
10 Detachment - Crossbowmen
Crossbow
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
1 Great Cannon
1 Great Cannon
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 133
Total Army Cost: 1647
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Shield; Warhorse
Aldred's Casket of Sorcery
Sword of Might
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Rod of Power
Sigil of Sigmar
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
24 Swordsmen
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
24 Swordsmen @ 229 Pts
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
24 Greatswords @ 414 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Standard; Musician
1 Count's Champion
10 Detachment - Crossbowmen
Crossbow
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
1 Great Cannon
1 Great Cannon
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 133
Total Army Cost: 1647
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
A co Ty na to, zeby przynajmniej jeden oddzial swordsmanów zamienic na 5 kawy z muzykiem i sztandarem? Przeciez jak juz sie wszystko co ofensywne poodbija od tych kanapek, to czym skontrujesz, zeby wygrac gre? Pomijam juz fakt, ze naprawde mocne rzeczy i tak przlecą tych szarmierzy. Nie musze chyba wymieniac jak wiele jest takich oddzialow
Poza tym moglbys ladne pulapki zastawiac fanatykami, odslaniajac dla rycerzy flanki i schowac w nich kaplana, zeby mogl podjechac pod magow wroga. Punktow zostanie Ci jeszcze na 10 kuszoli .
Wydaje mi się, że taka opcja dała by Ci więcej możliwości reagowania na przebieg gry![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Wydaje mi się, że taka opcja dała by Ci więcej możliwości reagowania na przebieg gry
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
ogolnie nie lubie grac na 5 flagasach.moze wywale wszystkich.
To taki projekt jest.
Nie wiem którą armią pojadę.
Imperium ma więcej opcji.
Na 100% nie biorę czołgu.
Myślałem też nad zrobieniem 2x5 i 1x6 kawalerii plus 2x6 pistoliersow plus kloc 30 greatswordow.3 Kapłanów.
Niezaleznie ktora opcja zostanie wybrana na 100% zaskocze przeciwników.
To taki projekt jest.
Nie wiem którą armią pojadę.
Imperium ma więcej opcji.
Na 100% nie biorę czołgu.
Myślałem też nad zrobieniem 2x5 i 1x6 kawalerii plus 2x6 pistoliersow plus kloc 30 greatswordow.3 Kapłanów.
Niezaleznie ktora opcja zostanie wybrana na 100% zaskocze przeciwników.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Kapłani nie mają czarować.Maja dawać hate.
kilka razy mi sie sprawdziło combo 3 kapłanów.
kilka razy mi sie sprawdziło combo 3 kapłanów.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
przeciez champion zawsze oddaje wiec nie wiem dlaczego piszecie ze nikt nie oddaje, 2 ataki z przezutem najczesciej 2 trafiają ranią w jakąś kalwalerie na 2+/3+ i przeciwnik ma najczęscniej 2 asv na 4+ , średnio 1 nie zda i jest jeszcze priest iwec nastepne 2 ataki na 4+ i z 5 S z 2 kawalerzystów zginie z piechotą jest juz lepiej
:F wszystko zależy czy gra się 4fun czy o podium :)
z dostawania wklepów też można mieć zabawe, bez urazy Reyki :)
mój kumpel też gra piechotnym imperium
i nigdy nie mogłem go przekonać w 6ed żeby wystawiał po 4 w szeregu :)
uważa że 5 jest bardziej klimatycznie (i nadeszła 7ed LOL)
ogólnie fajna rozpiska
klimatycznie pasowałby jakiś zakon i kapłan do niego
z dostawania wklepów też można mieć zabawe, bez urazy Reyki :)
mój kumpel też gra piechotnym imperium
i nigdy nie mogłem go przekonać w 6ed żeby wystawiał po 4 w szeregu :)
uważa że 5 jest bardziej klimatycznie (i nadeszła 7ed LOL)
ogólnie fajna rozpiska
klimatycznie pasowałby jakiś zakon i kapłan do niego
Coś mi się widzi, że Reyki i tak weźmie TK
tedzio z czempionem kapłan straci Look Out Sir; poza tym czempion nie zawsze oddaje, bo można go obrać za cel ataków
A rozpiska jak już pisałem bardzo pozytywna. Mały retusz z wstawieniem K.O. i oprócz "fajności", będzie też grywalnośc![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
tedzio z czempionem kapłan straci Look Out Sir; poza tym czempion nie zawsze oddaje, bo można go obrać za cel ataków
A rozpiska jak już pisałem bardzo pozytywna. Mały retusz z wstawieniem K.O. i oprócz "fajności", będzie też grywalnośc
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Hohonus ja się nie obraziłem.Powiem że rozpiskami żłożonymi for fun więcej gier wygrałem niż takimi super wymaksowanymi.
Przeciwnik jak słyszy Imperium to od razu myśli że 4 armaty i 2 czołgi i pod taką rozpiskę też sie układa.A tu ZONK i męcz się teraz z armią która nie ma dużych celów a każdy oddział ma podobny koszt punktowy i jest na tyle liczebny że musisz poświęcić kilka tur na uszczuplenie jednego.
TK nie pojade raczej bo nie zdążę pomalować(masa szkieli do pomalowania plus musze skończyc skaveny na zamowienie a zostało mi jeszcze z 1500pkt do pomalowania u nich).Imperium mam pomalowane.
Przeciwnik jak słyszy Imperium to od razu myśli że 4 armaty i 2 czołgi i pod taką rozpiskę też sie układa.A tu ZONK i męcz się teraz z armią która nie ma dużych celów a każdy oddział ma podobny koszt punktowy i jest na tyle liczebny że musisz poświęcić kilka tur na uszczuplenie jednego.
TK nie pojade raczej bo nie zdążę pomalować(masa szkieli do pomalowania plus musze skończyc skaveny na zamowienie a zostało mi jeszcze z 1500pkt do pomalowania u nich).Imperium mam pomalowane.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
no i o to chodzi :)
jak na DMP 2006 zespół "wcisnął" mi "mocną"rozpiskę krasnali to nie wygrałem żadnej bitwy... nienie, nie bierz 4 klocków i 3 maszyn, bierz 6klocków i 6 maszyn bo to jest mocne"
a ogólnie to imperium jest fajniejsze od tych TK, na pewno bardziej wymagające, bo kulkać 45+ kostek w fasie strzelania to by mnie szlag z nudów trafił :)
jak na DMP 2006 zespół "wcisnął" mi "mocną"rozpiskę krasnali to nie wygrałem żadnej bitwy... nienie, nie bierz 4 klocków i 3 maszyn, bierz 6klocków i 6 maszyn bo to jest mocne"
a ogólnie to imperium jest fajniejsze od tych TK, na pewno bardziej wymagające, bo kulkać 45+ kostek w fasie strzelania to by mnie szlag z nudów trafił :)