Opcjonalnie Imperium na Lublin..
Opcjonalnie Imperium na Lublin..
1 Warrior Priest of Sigmar
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Shield; Warhorse
Aldred's Casket of Sorcery
Sword of Might
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Rod of Power
Sigil of Sigmar
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
24 Swordsmen
Light Armour; Shield; Standard; Musician; Duelist
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
24 Swordsmen @ 229 Pts
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
24 Greatswords @ 414 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Standard; Musician
1 Count's Champion
10 Detachment - Crossbowmen
Crossbow
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
1 Great Cannon
1 Great Cannon
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 133
Total Army Cost: 1647
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Shield; Warhorse
Aldred's Casket of Sorcery
Sword of Might
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Rod of Power
Sigil of Sigmar
1 Battle Wizard
Magic Level 2
Dispel Scroll
Dispel Scroll
24 Swordsmen
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
24 Swordsmen @ 229 Pts
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
24 Greatswords @ 414 Pts
Great Weapon; Full Plate Armor; Standard; Musician
1 Count's Champion
10 Detachment - Crossbowmen
Crossbow
9 Detachment - Swordsmen
Light Armour; Shield
1 Great Cannon
1 Great Cannon
5 Flagellant Warbands
Frenzy; Flail; Prophet
Casting Pool: 6
Dispel Pool: 5
Models in Army: 133
Total Army Cost: 1647
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
A co Ty na to, zeby przynajmniej jeden oddzial swordsmanów zamienic na 5 kawy z muzykiem i sztandarem? Przeciez jak juz sie wszystko co ofensywne poodbija od tych kanapek, to czym skontrujesz, zeby wygrac gre? Pomijam juz fakt, ze naprawde mocne rzeczy i tak przlecą tych szarmierzy. Nie musze chyba wymieniac jak wiele jest takich oddzialow Poza tym moglbys ladne pulapki zastawiac fanatykami, odslaniajac dla rycerzy flanki i schowac w nich kaplana, zeby mogl podjechac pod magow wroga. Punktow zostanie Ci jeszcze na 10 kuszoli .
Wydaje mi się, że taka opcja dała by Ci więcej możliwości reagowania na przebieg gry
Wydaje mi się, że taka opcja dała by Ci więcej możliwości reagowania na przebieg gry
ogolnie nie lubie grac na 5 flagasach.moze wywale wszystkich.
To taki projekt jest.
Nie wiem którą armią pojadę.
Imperium ma więcej opcji.
Na 100% nie biorę czołgu.
Myślałem też nad zrobieniem 2x5 i 1x6 kawalerii plus 2x6 pistoliersow plus kloc 30 greatswordow.3 Kapłanów.
Niezaleznie ktora opcja zostanie wybrana na 100% zaskocze przeciwników.
To taki projekt jest.
Nie wiem którą armią pojadę.
Imperium ma więcej opcji.
Na 100% nie biorę czołgu.
Myślałem też nad zrobieniem 2x5 i 1x6 kawalerii plus 2x6 pistoliersow plus kloc 30 greatswordow.3 Kapłanów.
Niezaleznie ktora opcja zostanie wybrana na 100% zaskocze przeciwników.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Kapłani nie mają czarować.Maja dawać hate.
kilka razy mi sie sprawdziło combo 3 kapłanów.
kilka razy mi sie sprawdziło combo 3 kapłanów.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
przeciez champion zawsze oddaje wiec nie wiem dlaczego piszecie ze nikt nie oddaje, 2 ataki z przezutem najczesciej 2 trafiają ranią w jakąś kalwalerie na 2+/3+ i przeciwnik ma najczęscniej 2 asv na 4+ , średnio 1 nie zda i jest jeszcze priest iwec nastepne 2 ataki na 4+ i z 5 S z 2 kawalerzystów zginie z piechotą jest juz lepiej
:F wszystko zależy czy gra się 4fun czy o podium :)
z dostawania wklepów też można mieć zabawe, bez urazy Reyki :)
mój kumpel też gra piechotnym imperium
i nigdy nie mogłem go przekonać w 6ed żeby wystawiał po 4 w szeregu :)
uważa że 5 jest bardziej klimatycznie (i nadeszła 7ed LOL)
ogólnie fajna rozpiska
klimatycznie pasowałby jakiś zakon i kapłan do niego
z dostawania wklepów też można mieć zabawe, bez urazy Reyki :)
mój kumpel też gra piechotnym imperium
i nigdy nie mogłem go przekonać w 6ed żeby wystawiał po 4 w szeregu :)
uważa że 5 jest bardziej klimatycznie (i nadeszła 7ed LOL)
ogólnie fajna rozpiska
klimatycznie pasowałby jakiś zakon i kapłan do niego
Coś mi się widzi, że Reyki i tak weźmie TK
tedzio z czempionem kapłan straci Look Out Sir; poza tym czempion nie zawsze oddaje, bo można go obrać za cel ataków
A rozpiska jak już pisałem bardzo pozytywna. Mały retusz z wstawieniem K.O. i oprócz "fajności", będzie też grywalnośc
tedzio z czempionem kapłan straci Look Out Sir; poza tym czempion nie zawsze oddaje, bo można go obrać za cel ataków
A rozpiska jak już pisałem bardzo pozytywna. Mały retusz z wstawieniem K.O. i oprócz "fajności", będzie też grywalnośc
Hohonus ja się nie obraziłem.Powiem że rozpiskami żłożonymi for fun więcej gier wygrałem niż takimi super wymaksowanymi.
Przeciwnik jak słyszy Imperium to od razu myśli że 4 armaty i 2 czołgi i pod taką rozpiskę też sie układa.A tu ZONK i męcz się teraz z armią która nie ma dużych celów a każdy oddział ma podobny koszt punktowy i jest na tyle liczebny że musisz poświęcić kilka tur na uszczuplenie jednego.
TK nie pojade raczej bo nie zdążę pomalować(masa szkieli do pomalowania plus musze skończyc skaveny na zamowienie a zostało mi jeszcze z 1500pkt do pomalowania u nich).Imperium mam pomalowane.
Przeciwnik jak słyszy Imperium to od razu myśli że 4 armaty i 2 czołgi i pod taką rozpiskę też sie układa.A tu ZONK i męcz się teraz z armią która nie ma dużych celów a każdy oddział ma podobny koszt punktowy i jest na tyle liczebny że musisz poświęcić kilka tur na uszczuplenie jednego.
TK nie pojade raczej bo nie zdążę pomalować(masa szkieli do pomalowania plus musze skończyc skaveny na zamowienie a zostało mi jeszcze z 1500pkt do pomalowania u nich).Imperium mam pomalowane.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
no i o to chodzi :)
jak na DMP 2006 zespół "wcisnął" mi "mocną"rozpiskę krasnali to nie wygrałem żadnej bitwy... nienie, nie bierz 4 klocków i 3 maszyn, bierz 6klocków i 6 maszyn bo to jest mocne"
a ogólnie to imperium jest fajniejsze od tych TK, na pewno bardziej wymagające, bo kulkać 45+ kostek w fasie strzelania to by mnie szlag z nudów trafił :)
jak na DMP 2006 zespół "wcisnął" mi "mocną"rozpiskę krasnali to nie wygrałem żadnej bitwy... nienie, nie bierz 4 klocków i 3 maszyn, bierz 6klocków i 6 maszyn bo to jest mocne"
a ogólnie to imperium jest fajniejsze od tych TK, na pewno bardziej wymagające, bo kulkać 45+ kostek w fasie strzelania to by mnie szlag z nudów trafił :)