MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

A nowe VC powinny zostać dopuszczone. Wszyscy wiedzą, że będą słabe i klimatyczne, więc czemu nie?
A i pożegnanie ze starymi i z Sylvanią też by się przydało.

mormac
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: mormac »

Boże, Maciek, o której Ty wstajesz :shock:

DZIK
Oszukista

Post autor: DZIK »

Popieram obcięcie klimatu i przebrań - bo to kłopot dla Przyjezdnych
kwestię VC trzeba rozstrzygnąć albo -albo - nie może być 2ch dopuszczonych razem wersji
ja jestem zdecydowanie za dopuszczeniem JEDYNIE starych VC
zasady są zasadami - wersja limited wymaga aby kodeks był dostępny w sprzedaży w Polsce przez pewien czas
a zdeobywanie infa via net nie ma znaczenia
wiele osób udzielających się mocno na forum to spamerzy którzy na mastery nie jeżdżą - natomiast ciężko tu uświadczyć posta Żaby ,Holana itp

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Maciek Paraszczak pisze:
Jerzyn pisze:oczywiscie, jesli dalej uwarzacie, ze ta ocena jest taka niesamowicie ostra, to mozemy ja zlagodzic jeszcze, w koncu robimy to wszystko dla was, a nie dla siebie :D
To ja poproszę przynajmniej o wywalenie zapisu o przebierańcach. To trochę dyskryminuje osoby przyjezdne, bo ciężko, jadąc w 4 samochodem 300 km, wygospodarować jeszcz miejsce na np. wypasiony imperialny kapelusz z piórami
spoko wystarczy czepek pływacki ;)
czemu nikt nie protestował w tamtym roku? Ja tam wole sie przebrać czy sprzedać parę terenów za browary niż cisnąć na wynik :wink: - i wypominać pomysłowym ludziom 3 pkty - ale to znów tak jak mówię sędziowie nasi decydują - sporo ludzi poparło to więc sprawa ciężka do rozstrzygnięcia - trzeba na kompromis pójść...

pzdr

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

ehhh a kiedys jechalo sie w busie z 5 zbrojami i latalo z nimi po warszawie, a nie bylo za to zadnych punktow na turnieju, jedynie dla dobrej zabawy i klimatu.

Ja tam jestem za pukntami za przebranie, jak ktos chce to anpewno sobie poradzi, nie chce to nie bedzie mial tych 3 punktow o moj boze naprawde jakby to bylo najwazniejsze.

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

DZIK pisze:Popieram obcięcie klimatu i przebrań - bo to kłopot dla Przyjezdnych
mi tam nie rzutuje.
myślę że wyników to nie zmieni za bardzo,
a może być z tego dużo śmiechu :)
kwestię VC trzeba rozstrzygnąć albo -albo - nie może być 2ch dopuszczonych razem wersji
dlaczego niby?
było już tak z HE na PGA, i działało bez zarzutów.

...

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Jerzyn pisze:w takim razie prosze moderatora o dodanie ankiety:
Mówisz masz. :wink:
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Kłopot kapelusza z piorem? I to jeszcze samochodem?? Człooowieku, o czym ty mowisz :P Kto chce to przyjedzie i z kapeluszem w pociagu, i w masce gazowej, i przebrany za czarodzieja, albo i laweta na hardcora :D

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Co do ankiety, to prosze by udział w niej brały tylko osoby, realnie wybierające się na turniej.

Sztuczne nabijanie punkcików nie ma sensu i tylko wypacza faktyczne zdanie graczy, którzy się na turnieju pojawią.

Wracając do strojów to niech już sobie będą. to są tylko 3 punkty. Jeśli ktoś ma faktyczne parcie na punkty to już postara się by strój dowieźć.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Paffeu pisze:
dlaczego niby?
było już tak z HE na PGA, i działało bez zarzutów.

...
Też jestem za tym aby było albo albo. Na PGA to było inaczej bo book w sprzedaży był już od 2 tygodni. Tutaj tego nie będzie, więc myślę, że powinno być granie na starym. Z WE jakoś się okres przejściowy do miesiąca wydłużyło, a przy okazji ostatnich booków to na siłę gracze cisną, by przyspieszać ten proces. Obecne WE miałem 3 miechy przed oficjalną premierą, ale grałem sobie nimi towarzysko z kumplami, a nie na masterach. Zasady są zasadami i specjalnie wprowadzono zapisek o tym okresie, który musi od oficjalnej premiery minąć.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

nie no kurde ! mają byc stroje . napalilem sie na mega klimatyczny filmik z lublina i potrzebuje sporo klimatycznych ludzi. ja przebiore sie tak czy siak.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

ze strojow nie zrezygnujemy, nie ma obawy :]

Boberr
Chuck Norris

Post autor: Boberr »

Jerzyn pisze:ze strojow nie zrezygnujemy, nie ma obawy :]
BRAWO:)

Jason
Mudżahedin

Post autor: Jason »

Odnośnie ankiety: przydałoby się wyjaśnienie, czy chodzi o

1) dopuszczenie starego podręcznika mimo że obowiązywać będzie nowy (wtedy można sie zastanawiać)

2) dopuszczenie nowego mimo że zgodnie z tradycją nie powinien być jeszcze dopuszczony (wtedy nie ma o czym mówić, nie i koniec)

Bo teraz to nie bardzo wiadomo po co jest to pytanie.
The most important rule!
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Lizardmen, Bretonnia, High Elves

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Jason pisze:Odnośnie ankiety....
Kierować do Jerzynka, na jego polecenie zmienię treść ankiety.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

to zmien tak jak tu kolega jason x pisze :D

rzeczywiscie moze byc to niejasne dla niektorych
tak jak mowi punkt 2gi kolegi jasona

bo wlasciwie, to nowy podrecznik vc nie bedzie dostepny w polsce wtedy...

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

To weż mi sprecyzuj pytanie do ankiety i odpowiedzi, bo dla mnie punkt 2 jest taki jakiś maślany.

Stara ankieta już usunięta.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Czy jestes za dopszuczeniem obydwu podreczników VC (stary i nowy)na masterze Lubelski Koziolek, mimo iż nowy podręcznik nie bedzie jeszcze oficjalnie dostępny w Polsce:
a) tak
b) nie

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

hehehe :D :D

Ale to brzmi jak ja nie wiem - to są już jaja z ludzi robione - LL ustala pewne zapisy by je przestrzegać - a tymczasem spora cześć tego ciała chce na oficjalnym turnieju klasy master je łamać. Spróbujcie to chociaż zakamuflowac i spytajcie:

Czy jesteś za dopuszczeniem obydwu podręczników VC (stary i nowy) na masterze Lubelski Koziołek, mimo iż nowy podręcznik będzie dostępny w Polsce w ograniczonym stopniu
a) tak
b) nie

hehehe - oczywiście sie brechtam, ale kurde naprawdę dziwna sytuacja

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jerzyn pisze:Czy jestes za dopszuczeniem obydwu podreczników VC (stary i nowy)na masterze Lubelski Koziolek, mimo iż nowy podręcznik nie bedzie jeszcze oficjalnie dostępny w Polsce:
a) tak
b) nie
Chujowo tak pytac - bedzie oficjalnie dostepny, ale tylko w spearhedzie. Na turnieju grac nowymi VC beda mogli wylacznie gracze posiadajacy nowy kodeks.

Zablokowany