FAQ
Moderator: Yudokuno
Jest taki item. Mają go zwykłe DE bez cultu. Nazywa sie The Cloak of Dark Souls(Płaszcz czarnych dusz (jakos tak)).
I cult to cult ma czesc własnych przedmiotów. Natomiast DE nie moze z nich kozystac jeśli nie gra się Cultem.
I cult to cult ma czesc własnych przedmiotów. Natomiast DE nie moze z nich kozystac jeśli nie gra się Cultem.
Ktora jest bledna. Przedmioty z cultu mozna uzywac w kazdej armii DE, nie tylko w cultcie. Chyba ze turniej tego zabrania czy cos, ale w normalnej grze towarzyskiej mozesz ich uzywac tak jakby byly w Army Booku.
A Cloak of Dark Souls jest wlasnie z Cultu, nie ze zwyklego AB.
A Cloak of Dark Souls jest wlasnie z Cultu, nie ze zwyklego AB.
Korzystając z Army Bulidera mam przedmioty dostępne dla DE a grając Cultem mam te przedmioty jak równiez część dodanych innych przedmiotów grając Cultem. To działa w jedną strone a nie w dwie.
A Dodatkowe przedmioty są z Erraty do DE która była 01/09/2006, nie z Cultu.
A Dodatkowe przedmioty są z Erraty do DE która była 01/09/2006, nie z Cultu.
GZ za nieznajomość zasad i kłócenie się z innymi : X
Te dodatkowe przedmioty, których możesz używać tylko w kulcie to przedmioty z AB chaosu. Można je używać wyłącznie jeśli masz mark of slaanesh. Wszystkie przedmioty dodane w SoC i w , bodajże, treasure of the old ones można używać w każdej armii DE zgodnie z restrykcjami.
Errata zmieniła jedynie zasady i koszt jednostek.
Te dodatkowe przedmioty, których możesz używać tylko w kulcie to przedmioty z AB chaosu. Można je używać wyłącznie jeśli masz mark of slaanesh. Wszystkie przedmioty dodane w SoC i w , bodajże, treasure of the old ones można używać w każdej armii DE zgodnie z restrykcjami.
Errata zmieniła jedynie zasady i koszt jednostek.
Wiec najpierw przeczytaj dobrze a potem sie kloc.
1. Nie. Można ich używać w DE a w kulcie, jeszcze te wymagające MoS z AB do HoCGarG pisze:Po pierwsze wyszło na to samo co mówiłem. Po drugie nie zmieniłem zasad co najwyzej pochodzenie przedmiotów. Po trzecie nikt tu się nie kłuci.
2. Czytaj dokładnie. Napisałem, że w erracie były zmienione zasady : X
3. nie kłóć się, że się nie kłócisz ; p
Mam pytanie ważne, bo zamierzam robić podstawkę pod hydrę. Właśnie tu pojawia się problem. W rulbuku napisali, że to jest 50mm/50mm. Natomiast w jakichś uściśleniach od GW napisali 100mm/50mm (tak jak rydwanowa). Więc jak w końcu jest?
- dziekanotr
- Wodzirej
z tego co wiem i widzialem jak grali rozni gracze , to na podstawce 50/50mm ale upewnij sie jeszcze
Nie wiem, może pytanie jest zbyt prosto ułożone, żebym je skumała, ale jeśli pytasz, czy jest monsterem, to odpowiadam: jest.
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
50x100. Nie dość, że na mniejszej się nie mieści model, to bardzo wątpię, by w nowym kodeksie dostała podstawkę 50x50.Mam pytanie ważne, bo zamierzam robić podstawkę pod hydrę.
Ja swoją mam na 50x75 i nikt się nigdy nie czepiał (bo komu przeszkadza tak badziewna jednostka), ale powinna być na 50x100.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Dzięki