Kolejny oszust na Allegro
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Witam.
Ja również mam problem z jednym allegrowiczem. Nie wiem czy jest oszustem czy zbieg nieszczęśliwych okoliczności sprawił że nie mógł mi wysłać paczki ale czekam na nią już miesiąc. Wszystko bym zrozumiał gdyby jeszcze na maile odpisywał (3 wysłałem). Telefonu oczywiście nie podał. GOść jest z Warszawy i ma ksywę Martok. Nie będę podawał nazwiska bo nie o to chodzi (jak narazie). Prośba do Warszawiaków: znacie niejakiego Martoka? Sprzedawał staroedycyjne krasnoludzkie działa. Ma on ponad 100 pozytywów więc nie wiem o co chodzi.
Jest jeszcze jeden problem: kupiłem od niego jedną armatę ale poza Allegro umówiłem się z nim na dwie. Czy ma to jakiś wpływ na procedurę Programu Ochrony Kupujących? Bo tam piszą, że: "Program Ochrony Kupujących nie obejmuje transakcji dokonywanych poza Allegro". No ale połowa transakcji przynajmniej była z Allegro więc 500 złtych będą dochodził za stratę 30 a nie 60
Z góry dziękuję za pomoc.
Ja również mam problem z jednym allegrowiczem. Nie wiem czy jest oszustem czy zbieg nieszczęśliwych okoliczności sprawił że nie mógł mi wysłać paczki ale czekam na nią już miesiąc. Wszystko bym zrozumiał gdyby jeszcze na maile odpisywał (3 wysłałem). Telefonu oczywiście nie podał. GOść jest z Warszawy i ma ksywę Martok. Nie będę podawał nazwiska bo nie o to chodzi (jak narazie). Prośba do Warszawiaków: znacie niejakiego Martoka? Sprzedawał staroedycyjne krasnoludzkie działa. Ma on ponad 100 pozytywów więc nie wiem o co chodzi.
Jest jeszcze jeden problem: kupiłem od niego jedną armatę ale poza Allegro umówiłem się z nim na dwie. Czy ma to jakiś wpływ na procedurę Programu Ochrony Kupujących? Bo tam piszą, że: "Program Ochrony Kupujących nie obejmuje transakcji dokonywanych poza Allegro". No ale połowa transakcji przynajmniej była z Allegro więc 500 złtych będą dochodził za stratę 30 a nie 60
jesli aukcja byla za 30pln to chyba nic nie dojdziesz, bo program allegro ma jakies minimum (nie wiem czy nie 50).
Proponuje zadzwonić pod 118 913 i dowiedzieć się o numer domowy tego Pana/Pani i zadzwonić zapytać o co chodzi. Nie można przesadzać, zawsze jest marginalna szansa na to że to nie jego wina (a np. poczty i problemów z netem). Kiedyś czekałem 3 tygodnie i nikt nie odpisywał, potem dostałem przeprosiny i paczkę z bonusem bo okazało się że się przeprowadzał (co miało potwierdzenie w zmianie danych na allegro).Remo pisze:Witam.
fakt.
jak wystawil aukcje to powinien bezwzglednie nie moc wychodzic z domu. A za przeprowadzke czy wizyte w szpitalu - krzeslo elektryczne.
Wg regulaminu allegro na wyslanie towaru jest 30 dni od daty zaksiegowania kasy, jesli mnie pamiec nie myli. wiec jesli koles po 3tyg sie odezwal to tak naprawde nawet neutralnego nie wypada dac
Remo:
nie. poprostu do 49zeta allegro Ci nie oddaje kasy - ale psami poszczuc mozna zawsze.
jak dobrze pojdzie, psiak w zebach moze Ci kase przyniesc.. chyba ze uznane zostanie, ze za niska szkodliwosc spoleczna, bla, bla, itd.
jak wystawil aukcje to powinien bezwzglednie nie moc wychodzic z domu. A za przeprowadzke czy wizyte w szpitalu - krzeslo elektryczne.
Wg regulaminu allegro na wyslanie towaru jest 30 dni od daty zaksiegowania kasy, jesli mnie pamiec nie myli. wiec jesli koles po 3tyg sie odezwal to tak naprawde nawet neutralnego nie wypada dac
Remo:
nie. poprostu do 49zeta allegro Ci nie oddaje kasy - ale psami poszczuc mozna zawsze.
jak dobrze pojdzie, psiak w zebach moze Ci kase przyniesc.. chyba ze uznane zostanie, ze za niska szkodliwosc spoleczna, bla, bla, itd.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
a co zrobić jak jegomość nie raczy komentarza wystawić, transakcja wszystko ok ale komentarz się wystawi a samemu nie można się doczekać na zwrotny?
wysylac e-maile co miesiac. a jak nie daje efektow - to olac poprostu..
Witam, ja tez kupilem od niego figsy, a mianowicie 16 kusznikow i runesmitha i tyle je widzialem co ty swoja armate. Koles nie odpisuje na meila. Powiadomilem o tym allegro i kazali mi czekac tydzien. Jesli do tego czasu sprawa sie nie wyjasni to mam isc na policje zlozyc zeznanie i policja sie juz tym zajmie, przynajmniej tak mi powiedzieli z allegro. A do tego staram sie namowic kumpla, zby sie przeszedl do niego, ale to jest nygus i nie chce mu sie ruszyc dupska i w sumie mu sie nie dziwie bo troche ma do niego daleko.Remo pisze:GOść jest z Warszawy i ma ksywę Martok.
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
No w dniu dzisiejszym przed 18 zawitala do mnie poczta z paczka od Martoka i nie powiem jestem bardzo szczesliwy. Data stepla na paczce 07.01.2008r. Moge powiedziec ze koles chyba nie jest oszustem bo paczke nadal ponad miesiac temu, tylko gdzies sie zawieruszyla na poczcie. Szkoda tylko ze nie odpisuje nikomu na meile i ludzie sie nie potrzebnie denerwuja. Mam nadzieje ze wszystkim co od niego kupili to przyjda im figsy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
mamo, dostalem dzisiaj trzy szostki z religii ;]
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
do mnie również zawitała paczka od Martoka wysłana 7 stycznia, więc koleś jest w porządku, tylko poczta jak zwykle...
Ja też otrzymałem paczkę wczoraj ale muszę wyciągnąć kopertę ze śmieci i zobaczyć datę nadania
Teraz już wszystko ok, ale nie odpisywanie na maile i zdawkowe odpowiedzi przez telefon sprawiały wrażenie jakby coś kręcił. Każdy by to wywnioskował po takim zachowaniu. Widziałem, że na Allegro dostał już dwa negatywy, ja chyba neutrala puszczę - zobaczymy.
Teraz już wszystko ok, ale nie odpisywanie na maile i zdawkowe odpowiedzi przez telefon sprawiały wrażenie jakby coś kręcił. Każdy by to wywnioskował po takim zachowaniu. Widziałem, że na Allegro dostał już dwa negatywy, ja chyba neutrala puszczę - zobaczymy.
W takich sytuacjach trzeba nalegac na gostka zeby zlozyl reklamacje na poczcie.
W wypadku kiedy list polecony (zwykly, nie prio) nie dochodzi w ciagu 14 dni poczta najczesciej rozpatruje reklamacje pozytywnie i zwraca koszt nadania listu.
Niby to 5pln w jedna czy w druga strone - ale jak jak sie nie wywiazuja z terminow to trudno i darmo zeby na tym zarabiali
W wypadku kiedy list polecony (zwykly, nie prio) nie dochodzi w ciagu 14 dni poczta najczesciej rozpatruje reklamacje pozytywnie i zwraca koszt nadania listu.
Niby to 5pln w jedna czy w druga strone - ale jak jak sie nie wywiazuja z terminow to trudno i darmo zeby na tym zarabiali
Poczta mnie po prostu dobija. Priorytetowy list polecony szedł do mnie tydzień, a z bitspudla zamówiłem podstawki i dostałem chyba ponad tydzień temu wiadomość że mi je wysłali a poczta jeszcze ich nie przyniosła. Gdybym mógł porozmawiać sobie z tym człowiekiem który jest za to odpowiedzialny Ale poczta to poczta, oni rządzą więc moga sobie to olać, przy wiekszych kwotach i zamówieniach tylko kurier, szybko i sprawnie, ale podstawek kurierem nie bedę zamawiał bo wiecej to kosztuje niż sam towar ma wartosć .
-
- Powergamer Rozpiskowy
Skaven pisze: a z bitspudla zamówiłem podstawki i dostałem chyba ponad tydzień temu wiadomość że mi je wysłali a poczta jeszcze ich nie przyniosła. .
Analogia... i również z bitspudła... Czekam 15dzień.. Jedno ciśnie się na usta..
Ale temat jest o Allegro.
Może warto założyć nowy o "możliwościach" Poczty Polskiej.