Wjazd na stół
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
kasuja marsz normalnie.
skoro intuicyjnie to ja tym samym sposobem stwierdzam ze to enemy unit i w zyciu nie wystawilbym na nim mojej jednostki!
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
hehehebigpasiak pisze:skoro intuicyjnie to ja tym samym sposobem stwierdzam ze to enemy unit i w zyciu nie wystawilbym na nim mojej jednostki!
to by bylo zdroworozsadkowe...w koncu po co strzelac do fanatyka skoro mozesz go po prostu rozdeptac
i akurat w tej materii nie zartowalem-w AB jest wyraznie opisane co sie dzieje jak przez niego przejezdzasz/konczysz ruch itp.
Dobra to po kolei:
1) W zapisie wychodzenia za stół wyraźnie stoi, że masz wyjść w najbliższym możliwym miejscu do tego w którym opuściłeś pole bitwy. Co oznacza, że jeśli nic ci nie przeszkadza masz wyjść w dokładnie tym samym miejscu. to wynika z RB
2) Przez fanatyka można się ruszać "normalnie" tyle, że dostaje się obrażenia. To wynika z RB.
(Analogiczna sytuacja jest z jeziorkiem lawy. Kiepsko, że zadaje obrażenia ale musisz sie na nim wystawić.)
3) Jeśli fanatyk nie jest przeszkoda w poruszaniu się (pomijam zakaz marszu), to musisz się na nim wystawić jeśli stoi on w najbliższym możliwym punkcie do tego z którego wyjechałeś (czyli dokładnie w tym punkcie). To wynika z połączenia zasad z RB i AB.
Ja to widzę w ten sposób.
1) W zapisie wychodzenia za stół wyraźnie stoi, że masz wyjść w najbliższym możliwym miejscu do tego w którym opuściłeś pole bitwy. Co oznacza, że jeśli nic ci nie przeszkadza masz wyjść w dokładnie tym samym miejscu. to wynika z RB
2) Przez fanatyka można się ruszać "normalnie" tyle, że dostaje się obrażenia. To wynika z RB.
(Analogiczna sytuacja jest z jeziorkiem lawy. Kiepsko, że zadaje obrażenia ale musisz sie na nim wystawić.)
3) Jeśli fanatyk nie jest przeszkoda w poruszaniu się (pomijam zakaz marszu), to musisz się na nim wystawić jeśli stoi on w najbliższym możliwym punkcie do tego z którego wyjechałeś (czyli dokładnie w tym punkcie). To wynika z połączenia zasad z RB i AB.
Ja to widzę w ten sposób.
Mi się wydawało że zawsze się liczy od krawędzi stołu...Gogol pisze:po powrocie rusza się oddział od początku oddziału nie od krawędzi wiec 6+8
Jak patrze do uściśleń to nie ma teraz tam nic, ale zdawało mi się że kiedyś tam było o tym - coś się zmieniło?
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
@ Zox
"It its following movement phase, the unit will be placed back as close as possible to the same point in which it left the table, in the same formation, facing directly towards the battlefield and with ALL OF ITS REAR RANK TOUCHING THE TABLE EDGE"
RB, strona 43 "Pursuit off the table"
"It its following movement phase, the unit will be placed back as close as possible to the same point in which it left the table, in the same formation, facing directly towards the battlefield and with ALL OF ITS REAR RANK TOUCHING THE TABLE EDGE"
Ok, dzięki - czyli byłem zwałowany parę razytrikk pisze:@ Zox
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych