Co z tym GW?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nordri
Chuck Norris

Post autor: Nordri »

Nie wiedziałem czy jest sens zakładać nowy temat, jeśli jakiś mod będzie chciał to wydzieli/wywali wedle woli.

Trafiłem właśnie na to oświadczenie i trochę mnie to przybiło. No ale wystarczy zerknąć tutaj, tu i tu (no i może jeszcze tu), żeby się domyślać o co może chodzi.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

A ja wydzielę, bo pewne aspekty tego tematu i tak przewijają się na forach, a rzecz nie jest taka sobie błaha.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Nie ma co, leci na łeb na szyję....

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Ja bym to nazwał spowiedź GW.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

... z której gówno wynika.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

jak gówno , ja czuje raczej słodkie wiatry przemian.
Is it a change in society? No. Demographics? No. World recession? No, no, no. It was us.

We grew fat and lazy on the back of easy success. We forgot about customer service and forgot that hard work2 is and always has been the route to success.

imo dobrze że w końcu na to wpadli

Awatar użytkownika
Kadrinazi
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Kadrinazi »

To tłumaczy te szalone zmiany obsługi w sklepach GW i ilośc vacatów na ich stronie :wink:

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Popatrzcie tu:

http://uk.finance.yahoo.com/q/hp?s=GAW. ... d&z=66&y=0

i porównajcie ceny zamknięcia z 2004 i obecne. Firmie przyda się drugi Jack Welch chyba. A to oznacza cięcie kosztów zajebiście wielką gilotyną.
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

b_sk pisze:Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
Cięcie kosztów - wspomnicie moje słowa. Żadnych super premii, żadnych kolacji firmowych, szkoleń w drogich hotelach, super wyjazdów integracyjnych itp. Miałem to u siebie przez ostatnie 2 lata. Na szczęście okres zaciskania się skończył ;)
Obrazek

Slawek
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Slawek »

Kruti pisze:
b_sk pisze:Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
Cięcie kosztów - wspomnicie moje słowa. Żadnych super premii, żadnych kolacji firmowych, szkoleń w drogich hotelach, super wyjazdów integracyjnych itp. Miałem to u siebie przez ostatnie 2 lata. Na szczęście okres zaciskania się skończył ;)
Żadnych Goldem Demonów w Polsce :)

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Slawek pisze: Żadnych Goldem Demonów w Polsce :)
I spokojnie będziesz mógł zrobić własnoręcznie adekwatną imprezę alternatywną...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Ze dwa lata temu pisałem co jest nie tak w strukturze wydatków, to mi Szaman tłumaczył, że zarząd GW wie lepiej.
Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski.
I spokojnie będziesz mógł zrobić własnoręcznie adekwatną imprezę alternatywną...
Nie wiem, jak na zachodzie, ale w Polsce imprezy bez metki GW udają się dużo lepiej.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Jankiel pisze: Nie wiem, jak na zachodzie, ale w Polsce imprezy bez metki GW udają się dużo lepiej.
Pewnie dlatego, ze w Polsce nie ma GW. Struktura Sales Departament na CEE to niestety nie wszystko ;)

Poza tym pewnie masz rację. Cele imprez organizowanych by GW i by privates są zazwyczaj rozbieżne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Cele imprez organizowanych by GW i by privates są zazwyczaj rozbieżne.
A to mi właściwie dało do myślenia. Jakie cele przyświecają GW, gdy robi GT czy Games Day? Tylko konkretnie, a nie ogólne "zwiększenie zysków"? Czy mają jakiś cel w robieniu GT, podczas gdy i tak jest mnóstwo imprez robionych przez graczy?
Pewnie dlatego, ze w Polsce nie ma GW. Struktura Sales Departament na CEE to niestety nie wszystko
Jasne. Ale i tak GW nie było by w stanie robic imprez tak niskim kosztem, jak gracze. Każda grupa graczy ma jakichś znajomych w bibliotece, domu kultury, szkole, urzędzie miasta etc. i mozna wynegocjować dużo nizsze stawki, albo wręcz dostać lokal za darmo.
A jak przyjedzie przedstawiciel angielskiej korporacji, to nikt mu za pół darmo sali nie da.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

Jankiel pisze: Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski
święte słowa.
I jakąś agencję reklamową niech wezmą.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Generalnie wychodzi na to, że nawet jak się z Tobą zgadzam to i tak się z Tobą nie zgadzam :D, ale:
Jankiel pisze:
Cele imprez organizowanych by GW i by privates są zazwyczaj rozbieżne.
A to mi właściwie dało do myślenia. Jakie cele przyświecają GW, gdy robi GT czy Games Day? Tylko konkretnie, a nie ogólne "zwiększenie zysków"? Czy mają jakiś cel w robieniu GT, podczas gdy i tak jest mnóstwo imprez robionych przez graczy?
Bo wypada. Dla GW GD to targi. Takie targi, których nikt im nie zorganizuje. Dla celem jest sama impreza.
Jankiel pisze: A jak przyjedzie przedstawiciel angielskiej korporacji, to nikt mu za pół darmo sali nie da.
Indeed
Obrazek

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Kerim pisze:
Jankiel pisze: Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski
święte słowa.
I jakąś agencję reklamową niech wezmą.
Ale wiecie, że liczenie na to, że GW obniży ceny to jak wpatrywanie się w kamień z nadzieją, że się poruszy?
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Dla GW GD to targi.
Jakie targi?
Do kogo adresowane? Do tych już mających coś wspólnego z GW? Oni wiedzą o wszystkich nowościach wydawniczych z internetu.
Do osób nie majacych nic wspólnego z produktami GW? To już lepiej wykupić stoisko na większych targach z grami. Targi dla samych targów, bo wypada? Dla dobego samopoczucia to mogą szkołę w Rwandzie zasponsorować.

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Jankiel pisze:
Dla GW GD to targi.
Jakie targi?
Do kogo adresowane? Do tych już mających coś wspólnego z GW? Oni wiedzą o wszystkich nowościach wydawniczych z internetu.
Do osób nie majacych nic wspólnego z produktami GW? To już lepiej wykupić stoisko na większych targach z grami. Targi dla samych targów, bo wypada? Dla dobego samopoczucia to mogą szkołę w Rwandzie zasponsorować.
Mucha cię w tyłek udziabała z samego rana? :) Nie wiem jakie targi - tak to widzę. Przecież nie prezentuję oficjalnego stanowiska GW...
Obrazek

ODPOWIEDZ