Co z tym GW?
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Ja bym to nazwał spowiedź GW.
jak gówno , ja czuje raczej słodkie wiatry przemian.
imo dobrze że w końcu na to wpadli
Is it a change in society? No. Demographics? No. World recession? No, no, no. It was us.
We grew fat and lazy on the back of easy success. We forgot about customer service and forgot that hard work2 is and always has been the route to success.
imo dobrze że w końcu na to wpadli
To tłumaczy te szalone zmiany obsługi w sklepach GW i ilośc vacatów na ich stronie
Popatrzcie tu:
http://uk.finance.yahoo.com/q/hp?s=GAW. ... d&z=66&y=0
i porównajcie ceny zamknięcia z 2004 i obecne. Firmie przyda się drugi Jack Welch chyba. A to oznacza cięcie kosztów zajebiście wielką gilotyną.
http://uk.finance.yahoo.com/q/hp?s=GAW. ... d&z=66&y=0
i porównajcie ceny zamknięcia z 2004 i obecne. Firmie przyda się drugi Jack Welch chyba. A to oznacza cięcie kosztów zajebiście wielką gilotyną.
Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
A licky boom boom down!!!
Cięcie kosztów - wspomnicie moje słowa. Żadnych super premii, żadnych kolacji firmowych, szkoleń w drogich hotelach, super wyjazdów integracyjnych itp. Miałem to u siebie przez ostatnie 2 lata. Na szczęście okres zaciskania się skończyłb_sk pisze:Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
Żadnych Goldem Demonów w PolsceKruti pisze:Cięcie kosztów - wspomnicie moje słowa. Żadnych super premii, żadnych kolacji firmowych, szkoleń w drogich hotelach, super wyjazdów integracyjnych itp. Miałem to u siebie przez ostatnie 2 lata. Na szczęście okres zaciskania się skończyłb_sk pisze:Eee tam, nie ma tego złego czego nie dałoby się rozwiązać małą podwyżką cen.
Ze dwa lata temu pisałem co jest nie tak w strukturze wydatków, to mi Szaman tłumaczył, że zarząd GW wie lepiej.
Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski.
Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski.
Nie wiem, jak na zachodzie, ale w Polsce imprezy bez metki GW udają się dużo lepiej.I spokojnie będziesz mógł zrobić własnoręcznie adekwatną imprezę alternatywną...
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
A to mi właściwie dało do myślenia. Jakie cele przyświecają GW, gdy robi GT czy Games Day? Tylko konkretnie, a nie ogólne "zwiększenie zysków"? Czy mają jakiś cel w robieniu GT, podczas gdy i tak jest mnóstwo imprez robionych przez graczy?Cele imprez organizowanych by GW i by privates są zazwyczaj rozbieżne.
Jasne. Ale i tak GW nie było by w stanie robic imprez tak niskim kosztem, jak gracze. Każda grupa graczy ma jakichś znajomych w bibliotece, domu kultury, szkole, urzędzie miasta etc. i mozna wynegocjować dużo nizsze stawki, albo wręcz dostać lokal za darmo.Pewnie dlatego, ze w Polsce nie ma GW. Struktura Sales Departament na CEE to niestety nie wszystko
A jak przyjedzie przedstawiciel angielskiej korporacji, to nikt mu za pół darmo sali nie da.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Generalnie wychodzi na to, że nawet jak się z Tobą zgadzam to i tak się z Tobą nie zgadzam , ale:
Bo wypada. Dla GW GD to targi. Takie targi, których nikt im nie zorganizuje. Dla celem jest sama impreza.Jankiel pisze:A to mi właściwie dało do myślenia. Jakie cele przyświecają GW, gdy robi GT czy Games Day? Tylko konkretnie, a nie ogólne "zwiększenie zysków"? Czy mają jakiś cel w robieniu GT, podczas gdy i tak jest mnóstwo imprez robionych przez graczy?Cele imprez organizowanych by GW i by privates są zazwyczaj rozbieżne.
IndeedJankiel pisze: A jak przyjedzie przedstawiciel angielskiej korporacji, to nikt mu za pół darmo sali nie da.
Ale wiecie, że liczenie na to, że GW obniży ceny to jak wpatrywanie się w kamień z nadzieją, że się poruszy?Kerim pisze:święte słowa.Jankiel pisze: Ciekawe, kiedy dojdą do tego, że ścięcie o połowę cen figurek przyniesie duzo większe zyski
I jakąś agencję reklamową niech wezmą.
A licky boom boom down!!!
Jakie targi?Dla GW GD to targi.
Do kogo adresowane? Do tych już mających coś wspólnego z GW? Oni wiedzą o wszystkich nowościach wydawniczych z internetu.
Do osób nie majacych nic wspólnego z produktami GW? To już lepiej wykupić stoisko na większych targach z grami. Targi dla samych targów, bo wypada? Dla dobego samopoczucia to mogą szkołę w Rwandzie zasponsorować.
Mucha cię w tyłek udziabała z samego rana? Nie wiem jakie targi - tak to widzę. Przecież nie prezentuję oficjalnego stanowiska GW...Jankiel pisze:Jakie targi?Dla GW GD to targi.
Do kogo adresowane? Do tych już mających coś wspólnego z GW? Oni wiedzą o wszystkich nowościach wydawniczych z internetu.
Do osób nie majacych nic wspólnego z produktami GW? To już lepiej wykupić stoisko na większych targach z grami. Targi dla samych targów, bo wypada? Dla dobego samopoczucia to mogą szkołę w Rwandzie zasponsorować.