1250 Host Quetzla

Moderator: Ziemko

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

1250 Host Quetzla

Post autor: Lasti »

1250 Pts - Lizardmen Army

1 Saurus Scar-Veteran @ 172 Pts
General; Quetzl; Light Armour; Sotek
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]

1 Skink Priest @ 120 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Quetzl
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Skink Skirmishers @ 75 Pts
Scout; Quetzl; Javelin; Shield

10 Skink Skirmishers @ 75 Pts

10 Skink Skirmishers @ 65 Pts
Quetzl; Blowpipe

Quetzl; Blowpipe

4 Terradons @ 140 Pts

3 Terradons @ 105 Pts

4 Kroxigors @ 232 Pts

3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 65
Total Army Cost: 1244
Taki głupawy format ale co poradzę :wink: Da radę?

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

Bardzo ciekawa rozpa, raczej myśle, że da radę. a format jest na quetzla idealny, bo na 1k to nigdy nie mogłem wcisnąć wszystkiego co potrzeba :D . ja bym wywalił jednego dispel scrolla i scouta z jednych skinków i dał priestowi 2 level. ale nie słuchaj się mnie, bo ja jakiś taki dziwny jestem :D

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

Bardzo ciekawa rozpa, raczej myśle, że da radę. a format jest na quetzla idealny, bo na 1k to nigdy nie mogłem wcisnąć wszystkiego co potrzeba Very Happy . ja bym wywalił jednego dispel scrolla i scouta z jednych skinków i dał priestowi 2 level. ale nie słuchaj się mnie, bo ja jakiś taki dziwny jestem Very Happy
ja mam inne zdanie. Jak by wywalił scrolla i dał 2lvl szamanowi to by już w ogóle go magia niszczyła a sam by też za bardzo nie poczarował.A tak to ma dodadkowego scrolla.
Można by też zmienic soteka na tepoka, no ale nie wiem...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Wywalajac 2xscout i jednego terka masz dodatkowy oddzial skinkow - imho super wymiana. Soteka zamienilbym na tlazcoatla , sprawdza mi sie poki co ten mark rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

sotek się sprawdza jest bardzo przydatny. Po co biegaczowi imunited psychology, czasem przyda się pozorowa ucieczka.
Ja bym wyrzucił terki, bo większości przypadków są zabardzo nie przydatne i zamiast ich dałbym jeszcze więcej skinoli. Wywal jednego scouta jeden wystarczy, bo dwóch możesz nie schować, albo przeciwnik zabije twoje skinki i będzie tobie ciężko w dalszej fazie gry.

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Młody Pajak pisze:sotek się sprawdza jest bardzo przydatny. Po co biegaczowi imunited psychology, czasem przyda się pozorowa ucieczka.
Po to, żeby go dryady albo inne dire wolfy nie zabiły, a raczej nie pogoniły. Ja przynajmniej po to daje. Jeśli u mnie biegacz daje dupy, to przez psychologie...
A rozpa dobra tylko zrób jak Ziemko proponuje.

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Niestety taka wymiana jak Ziemko proponuje wykracza poza limit pkt o 4 :? Myśle czy nie zrobic te lizaki bez Hosta ale za to wiecej Skinków by było...
Najlepsze jest to że gram lizakami 2 lata z przerwami a nigdy nie grałem Terkami :lol2:
Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, o 21:17 przez Lasti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Sam do pewnego czasu uwazalem , ze sotek i tylko sotek , ale jak potem sprawdzilem ile razy szarzuje biegaczem generalem , ktory ma przede wszystkim dawac LD to doszedlem do wniosku , ze sie nie oplaca. Tlazcoatl daje mi pewnosc , ze w przypadku kijowych rzutow nie uciekne od OT , a takze zdaje strach automatycznie jak sam chce szarzowac. Poza tym jesli biegacz jest w skinkach nadal moze uciec. Od pewnego czasu uwazam , ze tlazcoatl rulez...

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Czymś bardzo podobynm wygrałem Master of Choko rok temu i uwazam ze rozpa jest very nice

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Unnamed1250 Pts - Lizardmen Army

1 Saurus Scar-Veteran @ 172 Pts
General; Quetzl; Light Armour; Tlazcotl
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]

1 Skink Priest @ 120 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Quetzl
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

11 Skink Skirmishers @ 82 Pts

Quetzl; Javelin; Shield

Quetzl; Blowpipe

Quetzl; Blowpipe

4 Terradons @ 140 Pts

4 Kroxigors @ 232 Pts

7 Chameleon Skinks @ 111 Pts
Blowpipe, Stalker

3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts

Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 70
Total Army Cost: 1247
Co sądzicie o tym? Wymiana Terków na kameleony ktore IMO są dosc uniwersalne i wkurzające dla wroga.

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

Mocne!

A nie myślałeś o 2 X 3 koksy np. zamiast kameli i tam czegoś?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

fajna rozpa, aczkolwiek kameleony nie zawsze zdaja egzamin moim zdaniem ;) szczerze mowiac przy moich rzutach(na prawde mam pecha jak nikt :lol: ) rzadko dawaly rade :) konczylo sie na tym ze szarzowalem w maszyne bo nie moglem oblsugantow zastrzelic xD

Awatar użytkownika
True Legionista
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: True Legionista »

Jasif pisze:fajna rozpa, aczkolwiek kameleony nie zawsze zdaja egzamin moim zdaniem ;) szczerze mowiac przy moich rzutach(na prawde mam pecha jak nikt :lol: ) rzadko dawaly rade :) konczylo sie na tym ze szarzowalem w maszyne bo nie moglem oblsugantow zastrzelic xD
Bo w obsługantów się szarżuje a nie strzela :wink:

Pozdrawiam Raptor

ODPOWIEDZ