Taki głupawy format ale co poradzę1250 Pts - Lizardmen Army
1 Saurus Scar-Veteran @ 172 Pts
General; Quetzl; Light Armour; Sotek
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]
1 Skink Priest @ 120 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Quetzl
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
10 Skink Skirmishers @ 75 Pts
Scout; Quetzl; Javelin; Shield
10 Skink Skirmishers @ 75 Pts
10 Skink Skirmishers @ 65 Pts
Quetzl; Blowpipe
Quetzl; Blowpipe
4 Terradons @ 140 Pts
3 Terradons @ 105 Pts
4 Kroxigors @ 232 Pts
3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 65
Total Army Cost: 1244
1250 Host Quetzla
Moderator: Ziemko
1250 Host Quetzla
Bardzo ciekawa rozpa, raczej myśle, że da radę. a format jest na quetzla idealny, bo na 1k to nigdy nie mogłem wcisnąć wszystkiego co potrzeba 
 . ja bym wywalił jednego dispel scrolla i scouta z jednych skinków i dał priestowi 2 level. ale nie słuchaj się mnie, bo ja jakiś taki dziwny jestem 

ja mam inne zdanie. Jak by wywalił scrolla i dał 2lvl szamanowi to by już w ogóle go magia niszczyła a sam by też za bardzo nie poczarował.A tak to ma dodadkowego scrolla.Bardzo ciekawa rozpa, raczej myśle, że da radę. a format jest na quetzla idealny, bo na 1k to nigdy nie mogłem wcisnąć wszystkiego co potrzeba Very Happy . ja bym wywalił jednego dispel scrolla i scouta z jednych skinków i dał priestowi 2 level. ale nie słuchaj się mnie, bo ja jakiś taki dziwny jestem Very Happy
Można by też zmienic soteka na tepoka, no ale nie wiem...
Wywalajac 2xscout i jednego terka masz dodatkowy oddzial skinkow - imho super wymiana. Soteka zamienilbym na tlazcoatla , sprawdza mi sie poki co ten mark rewelacyjnie.

- Młody Pajak
 - Kradziej

sotek się sprawdza jest bardzo przydatny. Po co biegaczowi imunited psychology, czasem przyda się pozorowa ucieczka. 
Ja bym wyrzucił terki, bo większości przypadków są zabardzo nie przydatne i zamiast ich dałbym jeszcze więcej skinoli. Wywal jednego scouta jeden wystarczy, bo dwóch możesz nie schować, albo przeciwnik zabije twoje skinki i będzie tobie ciężko w dalszej fazie gry.

Ja bym wyrzucił terki, bo większości przypadków są zabardzo nie przydatne i zamiast ich dałbym jeszcze więcej skinoli. Wywal jednego scouta jeden wystarczy, bo dwóch możesz nie schować, albo przeciwnik zabije twoje skinki i będzie tobie ciężko w dalszej fazie gry.
Po to, żeby go dryady albo inne dire wolfy nie zabiły, a raczej nie pogoniły. Ja przynajmniej po to daje. Jeśli u mnie biegacz daje dupy, to przez psychologie...Młody Pajak pisze:sotek się sprawdza jest bardzo przydatny. Po co biegaczowi imunited psychology, czasem przyda się pozorowa ucieczka.
A rozpa dobra tylko zrób jak Ziemko proponuje.
Niestety taka wymiana jak Ziemko proponuje wykracza poza limit pkt o 4 
 Myśle czy nie zrobic te lizaki bez Hosta ale za to wiecej Skinków by było...
Najlepsze jest to że gram lizakami 2 lata z przerwami a nigdy nie grałem Terkami

Najlepsze jest to że gram lizakami 2 lata z przerwami a nigdy nie grałem Terkami
					Ostatnio zmieniony 29 sty 2008, o 21:17 przez Lasti, łącznie zmieniany 1 raz.

Sam do pewnego czasu uwazalem , ze sotek i tylko sotek , ale jak potem sprawdzilem ile razy szarzuje biegaczem generalem , ktory ma przede wszystkim dawac LD to doszedlem do wniosku , ze sie nie oplaca. Tlazcoatl daje mi pewnosc , ze w przypadku kijowych rzutow nie uciekne od OT , a takze zdaje strach automatycznie jak sam chce szarzowac. Poza tym jesli biegacz jest w skinkach nadal moze uciec. Od pewnego czasu uwazam , ze tlazcoatl rulez...

Co sądzicie o tym? Wymiana Terków na kameleony ktore IMO są dosc uniwersalne i wkurzające dla wroga.Unnamed1250 Pts - Lizardmen Army
1 Saurus Scar-Veteran @ 172 Pts
General; Quetzl; Light Armour; Tlazcotl
Charm of the Jaguar Warrior [20]
Enchanted Shield [10]
Sword of Might [20]
1 Skink Priest @ 120 Pts
Magic Level 1; Lore of Death; Quetzl
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
11 Skink Skirmishers @ 82 Pts
Quetzl; Javelin; Shield
Quetzl; Blowpipe
Quetzl; Blowpipe
4 Terradons @ 140 Pts
4 Kroxigors @ 232 Pts
7 Chameleon Skinks @ 111 Pts
Blowpipe, Stalker
3 Salamander Hunting Packs @ 195 Pts
Casting Pool: 3
Dispel Pool: 3
Models in Army: 70
Total Army Cost: 1247
- True Legionista
 - "Nie jestem powergamerem"

Bo w obsługantów się szarżuje a nie strzelaJasif pisze:fajna rozpa, aczkolwiek kameleony nie zawsze zdaja egzamin moim zdaniemszczerze mowiac przy moich rzutach(na prawde mam pecha jak nikt
) rzadko dawaly rade
konczylo sie na tym ze szarzowalem w maszyne bo nie moglem oblsugantow zastrzelic xD
Pozdrawiam Raptor