PMoTM 8 - dark priest;]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

PMoTM 8 - dark priest;]

Post autor: Robacek »

ziomal do mojej warbandy witchhunterów. tak mi sie podoba klimat tych figurek ze nie moglem sie oprzec zeby nie pogmerac troche w zdjęciu i postarać się oddać klimat tego kolesia:)
Obrazek

zapewne niektore osoby załapią stresa ze zdjecie przerobione i ze tak nie wolno wiec zapodaje tez zdjecia czysciochy;)
Obrazek

figsa do grania wiec i fh jest oszczędny i generalnie nie poswiecalem jej sporo czasu. tak zeby cieszyła oko na stole.
pozdrawiam

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Ogólem bardzo fajne malowanie.Jednak na plaszczu(moze to winna zdjecia) chyba za grubo farby jest :P I trzonek mlotka tam gdzie sie płomien zaczyna troche za ostre przejscia :P

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

True, true... masz rację, załapałam stresa po pierwszej fotce :D
Ładna figurka, bardzo ładna figurka, choć bardziej podoba mi się z przodu niż z tyłu. Tak czy siak, czekam na całą bandę, pozwolę Ci popalić moich heretyków na stole :D

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

draco to nie kwestia farby tylko takiej powierzchni płaszcza chropowatej jak to sie zdarza w metalowych figsach gw. rzeczywiscie przejscie ostre nie zwrocilem wogole na to uwagi na livie;)

Awatar użytkownika
Megi
Wałkarz

Post autor: Megi »

Zbroja bardzo fajnie wyszła, szczególnie napierśnik, ogółem cały model jest ładny. Niestety musze się doczepić do tej nieszczęsnej peleryny.. okej rozumiem, że była chropowata to się czasem zdarza, ale wtedy biorę drobinkę GSu i delikatnie ja z wierzchu wygładzam, żeby uniknąć brzydkich efektów pod koniec malowania. Kolejnym elementem jest młot. Zakładam, że chciałeś osiągnąć efekt ala intro do WH online czy MoCH, tam młotki warrior pristow wyglądają jak rozgrzana do czerwoności stal, w twoim wypadku młot jest zdecydowanie za jasny przez co nie przedstawia żadnego konkretnego efektu i wygląda jak pomalowany na żółto młotek, radziłabym delikatnie go przyciemnić pomarańczem w niektórych miejscach, żeby rzeczywiście zaczął płonąć. Ogólnie sam pomysł konwersji jest bardzo fajny.. kto by pomyślał, że czasem potrzeba do tego tak niewiele.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Na płaszczu z przodu komety nie są pomalowane na inny kolor, lepiej jakby sie odróżniały jakoś, a nie zlewały z resztą :) Tak to zgadzam sie z Megi ;)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak zobaczyłem pierwszą fotke to wymiekłem... po chwili sie kapnąłem, że to przeróbka.. zjechałem niżej i zobaczyłem normalną fotkę... figurka naprawde bardzo fajna ale popiera Megi i Sykstusa... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

trochę słaby dobór kolorów moim zdaniem. głowa się zlewa z figurką za bardzo a powinna przyciągać uwagę. no i włosy prawie identiko jak futro na plecach. stal na głowie z włosami troszkę też za bardzo się zlewa. do tego czerwona szata.. która koliduje z SL 'żółtym' bo nie wiaodmo czy to SL czy rozjaśnienia.
szmaciany uchwyt młota zdecydowanie odstaje poziomem od reszty modelu, który jest pomalowany całkiem porządnie;)
krótko mówiąc choć ten nie jest zły to miałeś dużo lepsze modele za sobą;)

Awatar użytkownika
sojowy
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: sojowy »

Nie lubię modeli na tak jasnym (wmontowanym) tle. Wtedy krawędzie są jakby słabiej widoczne. Malowanie ładne, tylko faktycznie tą brodę walnij ciemniejszą.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

A mi sie podoba no i ma 2 prawe ręce :wink:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

sojowy tlo nie jest wmontowane na bialo niebieskim tle fotka byla robiona;) ze zmian to chyba zrobie te komety tak jak ma fh na plecach. a co do mlotka to nie mam zupelnie pomyslu jak zrobic zeby wygladalo jak rozgrzany metal. bede musial poszukac przykladow jakis jak ktos cos pomalowal tak:) jak cos macie to zapodajcie;)

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

karl1299 pisze:A mi sie podoba no i ma 2 prawe ręce :wink:
on nie ma dwoch prawych rak ... poprostu to co wydaje sie kciukiem jest tylko jasniejsza warstwa farby (to wina fotki ... tamto miejsce to owijka na drzwecu )

a co do malowania to jest fajne ... szczegolnie zbroja i plaszcz ... tylko ten mlot jakos nie podoba mi sie ... powinien byc malowany od czerwieni do pomaranczu z delikatnymi rozjasnieniami kolorem zoltym ...

do do plaszcza to faktycznie jest on chropowaty ... mam tego piriesta i jest dokladnie taki sam ... pewnie jakis defekt formy ... jak kiedys wezme sie za malowanie tej figurki to poprawie ta powierzchnie gs'em

Yori

Post autor: Yori »

Brawo za świetne malowanie i doskonałą znajomość obsługi programów do obróbki grafiki.

Figurka prezentuje się doskonale... mam nadzieję, że w realu też :)

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

man, metal musi być we wgłębieniach jaśniejszy a na wypukłym stygnie i jest ciemniejszy

http://www.gettyimages.com/Search/Searc ... c=standard#

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

kerim zdaje sobie z tego sprawe tylko poprostu nie mam zupelnie pomyslu na pomalowanie tego młota w taki sposob. efekt goracych kamieni tutaj zastosowalem tez w kolesiu z bandy http://www.coolminiornot.com/177685 niestety najwidoczniej mam za male umiejetnosci i doswiadczenie zeby zrobic taki mlot zeby fajnie wyglądał. na zywo efekt mi w miare pasuje nie wyglada tak sztucznie ale jak tylko znajde sposob to pewnie go przemaluje.
yori spoko drugie zdjecie jest praktycznie nie ruszane wiec jest bardzo bardzo podobne do reala. choc samą figurke wole w realu:) pewnie skavenblight niedlugo sama oceni jak będzie go zabijać na stole:P

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Pewnie zrobiłeś taki rysercz, ale może coś ci się nasunie:
1
2
3
I dosyć ciekawe: 4

pzd

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Fajnie wyszedł pancerz .Imho najlepszy z całej figurki . Łepetynka też jest spoko :) Nie podoba mi się natomiast płaszczyk (strasznie odstaje od reszty :? ) .

p.s-Może trzeba było zrobi ten młotek w innym kolorze np: niebieski/zielony wyglądałby jak magiczny :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

thx za fotki. w wolnej chwili wezme sie za poprawienie mlotka. niestety nie moge go zrobic innym kolorem bo ma przypominac cos gorącego zwiazanego z ogniem;)

Awatar użytkownika
Phoenix
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

No cóż właściwie to wszystko zostało już powiedziane co do poprawy. Z pewnością ładnie poprawisz widząc jak wychodzą Ci inne elementy, potrzebny był tylko zastrzyk wiedzy:) Od siebie powiem tylko że widać że niektórym elementom poświęciłeś troszke wiecej czasu (np zbroja) a innym troszkę mniej (młot). Poza tym przychylam się też do zrobienia tych kometek na pelerynie na jakiś inny kolor, bo jednak one tam odstają i nie wygladaja fajnie jednolitego koloru. Nie uważam też że włosy kolesia zlewają siez futrem, są inne a przecież takie rzeczy mogą być podobne (zwłaszcza że nie ma sie co dziwic ze włosy kolesiowi bledna po takich przeżyciach jakie on miał :D:D ) Wogóle to fajny pomysł z główką :)

Generalnie jest bardzo fajnie i popraw ten młotek ;)

Szypul
Mudżahedin

Post autor: Szypul »

dla mnie genialny pomysł.
I młot wygląda spoko tylko na rękojeści przy prawej łapie jest zrobione na odwal. Wogle cos ostatnio na forum fajne klimatyczne konwersje się pojawiają, najpierw ten konny biczownik teraz ojczulek Jurand Czachotłuk :twisted:

ODPOWIEDZ