PMoTM 8 - dark priest;]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
PMoTM 8 - dark priest;]
ziomal do mojej warbandy witchhunterów. tak mi sie podoba klimat tych figurek ze nie moglem sie oprzec zeby nie pogmerac troche w zdjęciu i postarać się oddać klimat tego kolesia:)
zapewne niektore osoby załapią stresa ze zdjecie przerobione i ze tak nie wolno wiec zapodaje tez zdjecia czysciochy;)
figsa do grania wiec i fh jest oszczędny i generalnie nie poswiecalem jej sporo czasu. tak zeby cieszyła oko na stole.
pozdrawiam
zapewne niektore osoby załapią stresa ze zdjecie przerobione i ze tak nie wolno wiec zapodaje tez zdjecia czysciochy;)
figsa do grania wiec i fh jest oszczędny i generalnie nie poswiecalem jej sporo czasu. tak zeby cieszyła oko na stole.
pozdrawiam
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Zbroja bardzo fajnie wyszła, szczególnie napierśnik, ogółem cały model jest ładny. Niestety musze się doczepić do tej nieszczęsnej peleryny.. okej rozumiem, że była chropowata to się czasem zdarza, ale wtedy biorę drobinkę GSu i delikatnie ja z wierzchu wygładzam, żeby uniknąć brzydkich efektów pod koniec malowania. Kolejnym elementem jest młot. Zakładam, że chciałeś osiągnąć efekt ala intro do WH online czy MoCH, tam młotki warrior pristow wyglądają jak rozgrzana do czerwoności stal, w twoim wypadku młot jest zdecydowanie za jasny przez co nie przedstawia żadnego konkretnego efektu i wygląda jak pomalowany na żółto młotek, radziłabym delikatnie go przyciemnić pomarańczem w niektórych miejscach, żeby rzeczywiście zaczął płonąć. Ogólnie sam pomysł konwersji jest bardzo fajny.. kto by pomyślał, że czasem potrzeba do tego tak niewiele.
Na płaszczu z przodu komety nie są pomalowane na inny kolor, lepiej jakby sie odróżniały jakoś, a nie zlewały z resztą Tak to zgadzam sie z Megi
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
trochę słaby dobór kolorów moim zdaniem. głowa się zlewa z figurką za bardzo a powinna przyciągać uwagę. no i włosy prawie identiko jak futro na plecach. stal na głowie z włosami troszkę też za bardzo się zlewa. do tego czerwona szata.. która koliduje z SL 'żółtym' bo nie wiaodmo czy to SL czy rozjaśnienia.
szmaciany uchwyt młota zdecydowanie odstaje poziomem od reszty modelu, który jest pomalowany całkiem porządnie;)
krótko mówiąc choć ten nie jest zły to miałeś dużo lepsze modele za sobą;)
szmaciany uchwyt młota zdecydowanie odstaje poziomem od reszty modelu, który jest pomalowany całkiem porządnie;)
krótko mówiąc choć ten nie jest zły to miałeś dużo lepsze modele za sobą;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
sojowy tlo nie jest wmontowane na bialo niebieskim tle fotka byla robiona;) ze zmian to chyba zrobie te komety tak jak ma fh na plecach. a co do mlotka to nie mam zupelnie pomyslu jak zrobic zeby wygladalo jak rozgrzany metal. bede musial poszukac przykladow jakis jak ktos cos pomalowal tak:) jak cos macie to zapodajcie;)
on nie ma dwoch prawych rak ... poprostu to co wydaje sie kciukiem jest tylko jasniejsza warstwa farby (to wina fotki ... tamto miejsce to owijka na drzwecu )karl1299 pisze:A mi sie podoba no i ma 2 prawe ręce
a co do malowania to jest fajne ... szczegolnie zbroja i plaszcz ... tylko ten mlot jakos nie podoba mi sie ... powinien byc malowany od czerwieni do pomaranczu z delikatnymi rozjasnieniami kolorem zoltym ...
do do plaszcza to faktycznie jest on chropowaty ... mam tego piriesta i jest dokladnie taki sam ... pewnie jakis defekt formy ... jak kiedys wezme sie za malowanie tej figurki to poprawie ta powierzchnie gs'em
man, metal musi być we wgłębieniach jaśniejszy a na wypukłym stygnie i jest ciemniejszy
http://www.gettyimages.com/Search/Searc ... c=standard#
http://www.gettyimages.com/Search/Searc ... c=standard#
kerim zdaje sobie z tego sprawe tylko poprostu nie mam zupelnie pomyslu na pomalowanie tego młota w taki sposob. efekt goracych kamieni tutaj zastosowalem tez w kolesiu z bandy http://www.coolminiornot.com/177685 niestety najwidoczniej mam za male umiejetnosci i doswiadczenie zeby zrobic taki mlot zeby fajnie wyglądał. na zywo efekt mi w miare pasuje nie wyglada tak sztucznie ale jak tylko znajde sposob to pewnie go przemaluje.
yori spoko drugie zdjecie jest praktycznie nie ruszane wiec jest bardzo bardzo podobne do reala. choc samą figurke wole w realu:) pewnie skavenblight niedlugo sama oceni jak będzie go zabijać na stole:P
yori spoko drugie zdjecie jest praktycznie nie ruszane wiec jest bardzo bardzo podobne do reala. choc samą figurke wole w realu:) pewnie skavenblight niedlugo sama oceni jak będzie go zabijać na stole:P
Fajnie wyszedł pancerz .Imho najlepszy z całej figurki . Łepetynka też jest spoko Nie podoba mi się natomiast płaszczyk (strasznie odstaje od reszty ) .
p.s-Może trzeba było zrobi ten młotek w innym kolorze np: niebieski/zielony wyglądałby jak magiczny
p.s-Może trzeba było zrobi ten młotek w innym kolorze np: niebieski/zielony wyglądałby jak magiczny
No cóż właściwie to wszystko zostało już powiedziane co do poprawy. Z pewnością ładnie poprawisz widząc jak wychodzą Ci inne elementy, potrzebny był tylko zastrzyk wiedzy:) Od siebie powiem tylko że widać że niektórym elementom poświęciłeś troszke wiecej czasu (np zbroja) a innym troszkę mniej (młot). Poza tym przychylam się też do zrobienia tych kometek na pelerynie na jakiś inny kolor, bo jednak one tam odstają i nie wygladaja fajnie jednolitego koloru. Nie uważam też że włosy kolesia zlewają siez futrem, są inne a przecież takie rzeczy mogą być podobne (zwłaszcza że nie ma sie co dziwic ze włosy kolesiowi bledna po takich przeżyciach jakie on miał :D ) Wogóle to fajny pomysł z główką
Generalnie jest bardzo fajnie i popraw ten młotek
Generalnie jest bardzo fajnie i popraw ten młotek