o&g mój standardzik na 2000

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
oczopek
Mudżahedin

o&g mój standardzik na 2000

Post autor: oczopek »

orc great shaman 4lvl generał na dziku
2power stone
dispel scroll
amulet of protectyness

orc shaman 2lvl na chariocie
horn of urgok
whaaagh paint

night goblin shaman 2lvl
staf of sneaky stealin'

goblin shaman 2lvl na chariocie
nibbla's itty ring
dispel scroll

doom diver

2 spear chukka

6savage boar boyz
fcg
shield
speer

5 savage boar boyz
shield
boss
speer

7 squig hoppers

5 goblin spider riders
boss, music

5 wolf riders
music
speer

2x 10 savage boyz
spear
shield
stadart, boss

20 night goblin
2 fanatics

casting pool 12
dispel pool 7
models in army 88
1998/2000 pkt

komentujcie :)

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

szczerze mówiąc fajna rozpa...ale ni masz nic co przyjmie jakiś większy oddział..patrz konnica imperialna z BSB czy geniem czy klocek BK z wampirem...starym czy nowym ;)

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

To ja pomarudzę ;) :

1. Orc Shaman nie może dosiadać rydwanu (tak więc rozpa nielegalna)
2. Boss na pająkach? 1 atak ze speara za 12 punktów? Hmmm, nie jest to najlepszy deal...
3. Masz tylko 2 Scrolle, niby jest te 7 DD, ale 3 Scrolle są IMO lepsze od 2 ;)
4. Ten oddział goblinów... Nie stawia się 20tki z tego powodu, że zbyt łatwo ostrzałem/magią to spanikować. No i nie ma muzyka, czego nie rozumiem zupełnie...
5. Niewykorzystany slot Rare, dla mnie o tyle niezrozumiałe, że O&G mają tanie i dobre Rary. Masz liderkę 8 na generale, czyli w miarę przyzwoitą, można by więc wziąć Trolla, coby człapał w okolicy tych Boar Boyzów w których lata generał.

A co do całokształtu:
Uważam to za raczej słabe :D Niby jest parę fajnych rzeczy, ale masz taki miks wszystkiego: są oddziały szybkie, ofensywne, są powolne i defensywne, wreszcie są maszyny w zbyt małej liczbie, żeby mówić o defensie. Dodatkowo nie masz gdzie schować Herosów. Bo oprócz tego goblina na rydwanie będziesz miał 1 na dziku i 2 z buta. Jak ten na dziku wejdzie do Savage Boar Boyzów to szybko ci go wyciągną pod swoje oddziały (frenzy) i dostaniesz szarżę z czegoś konkretnego. Jak włożysz herosów do Savage Boyzów, to jak wyżej. A do goblinów bym ich nie wsadzał z powodu ich małej liczby i paniki, na którą są podatni.
Ponadto polegasz na magii, mnie się to w tej armii niezbyt do tej pory opłacało...

Może przesadzam, ale wydaje mi się, że nie miałbym z czymś takim większego problemu...
Obrazek

oczopek
Mudżahedin

owrzem moze dosiadać
boss na pająkach bo zamierzam niszczyć maszyny
zauważ ze jest przedmio zabierający kość magi i dający mii do dispela
ten oddział jest TYLKO dla fanatyków
czasem biore giganta

ale dzieki za komentarz :D

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

owrzem moze dosiadać
nie moze, jak moze to podaj cytat z booka
boss na pająkach bo zamierzam niszczyć maszyny
i bez tego niszczysz, a jak już sie uparłeś to za 13pkt masz dodatkowego spider ridera :wink:
zauważ ze jest przedmio zabierający kość magi i dający mii do dispela
i kosztuje cię to 50pkt, tyle co dwa DS, poza tym IMO przedmiot dobry na małe pkt nie na duze,
ten oddział jest TYLKO dla fanatyków

co nie zmienia faktu zę ci go wystrzelają szybko,
sorka, gobosy nie są drogir, dodatkowe 20 pkt władowane w niego zwiększy jego przeżywalnosć parokrotnie (w przypadku ostrzału oczywiście :wink: )

eh, reszta to samo co Tomekjar
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

oczopek, ja gram samymi goblinami bez orków i jak chcę wziąć oddział TYLKO dla fantyków to robię 25 NG z łukami i muzykiem i 3 fanolami.

Maszyny niszczy się wilkami, szybsze są, poza tym, jak zauważył Astragoth ten jeden atak nic nie zmienia ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Niby cie dużo a mało cie jest,

Reszta tak jak poprzednicy .

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

jakie duzo?
88 modeli to sie wyciaga grajac forma monster truckowa!

poza tym czesc modeli jest max z doopy(jak chocby champion w pajakach)
Boss w NG zwieksza tez przezywalnosc shamanow-najczesciej jak cos ich szarzuje to probuja dostawic jakiegos kozaka maslaka zeby wtubil szamanowi-wtedy boss daje mu ture zycia

orc shaman nie jezdzi na rydwanie-AB p.50 (owszem great shaman jezdzi 8) tak samo jak gobbo shaman)

troche nie rozumie tego zestawu bohaterow

oczopek
Mudżahedin

macie racje, doczytałem ze nie orkowy szaman nie jeździ
jak zostaje mi troche pktów to zwiekrzam ng do 24 i daje muzyka, o łukach nie pomyślałem ale w przypadku gdy mają tam być tylko fanatycy to chyba dobry pomysł.
zawrze wole wziąść ten przedmio t zabierający kości, bo dodaje mi tak jakby 2 do dispela

jeśli chodzi o szefa w pająkach to chyba macie racje, ze nie ma sensu.
quas, w tych ng i tak nigdy nie bedzie bochatera... bohaterowie sie bedą chować w dzikich orkach :D

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

To teraz znajdź jeszcze parę punktów na 25tego goblina ;) Dlaczego? A no dlatego, że jak masz 24 i strzelaniem zabiją ci 6 koleżków, to zdajesz panikę. W tej samej sytuacji przy 25 goblinach nic się nie dzieje i idziesz dalej ze śmiercionośnym ładunkiem. Zawsze staraj się oddziały goblinów wystawiać liczebnościowo o 1 większe od krotności liczby 4 :D
Obrazek

oczopek
Mudżahedin

dzieki... :) a co polecasz na vc??

ODPOWIEDZ