Galeria High Elves - Turalyo

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

turalyon
Mudżahedin

Galeria High Elves - Turalyo

Post autor: turalyon »

Witam. W tym temacie bede umieszczał zdjęcia mojej armi Elfów. W sumie troche tego jest.
Elfy zbieram gdzieś od 6lat, mam armie na kilkanaście tysięcy pkt, więc figurki pomalowane są na poziomie takim żebym nie stracił życia malując całą armie :)
W sumie do pomalowania zostało mi jeszcze z 60 figurek, a jak na razie umieszcze zdjęcia tych regimentów które juz pomalowałem.

Wiem że wszyscy zaczna mi wypominać zielone podstawki, ale w battla zaczołem grać na początku 5 edycji, a wtedy tak sie podstawki robiło. I jakos nie chciało mi się nigd tego zmieniac

Wiec zaczynamy.

Na początek ogólny widok na armie
Jak bede miał lepsze światło zrobie zdjęcia każdego odziału

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj tak na szybko 2 zdjęcia z bliższa, żeby było widać ogólny poziom malowania

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 1 lut 2008, o 19:43 przez turalyon, łącznie zmieniany 10 razy.

Awatar użytkownika
wingz
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: wingz »

spoko, spoko.
tabletop.

moim zdaniem moglbys dodac jakiegos inku na zbrojach wszystkim. w zalerznosci od gustu ale np niebieski mocno rozwodniony badz odrobina czarnego z chesnutem by nie zaszkodzila, po za tym mozesz obac podstawki inkiem i drybrushem pociagnac, da to ladny efekt calej armi, moim zdaniem takie zielone podstawki nie wygladaja zbyt estetycznie.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

turalyon pisze:figurki pomalowane są na poziomie takim żebym nie stracił życia malując całą armie :)

widać
słabiusieńkie malowanie, z jednej strony Cię rozumiem, z drugiej ja bym nie mógł grać takimi modelami ;)
Wiem że wszyscy zaczna mi wypominać zielone podstawki, ale w battla zaczołem grać na początku 5 edycji, a wtedy tak sie podstawki robiło. I jakos nie chciało mi się nigd tego zmieniac
No cóż, takie podstawki są zwyczajnie paskudne i nic tego nie zmieni :P

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Turalyon: kolejny smoczuś ? :D
Ludzie niepotrzebnie będą krytykować Twoje prace - ale wrzuć pozostałe modele - przestaną jak zobaczą że masz taką armię na około 15k ;)
Swoją drogą trochę czasu zajmie fotografowanie.

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

to tt jak najbardziej
fajny smoczek
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

wrzucic wszysytko do bejcy i bedzie ok :D

moge pogratulowac wytrwalosci w malowaniu

ale jednak schemat kolorystyczny odbiega od 5 edycyjnych cukierkowych kolorow a szkoda :D

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Gratuluję licznej armii. Jednak zmień zdjęcia bo się admin przyczepi. Zmniejsz je i rób tak by na zdjęciach były same figurki a nie twoja szafka.

Nadlewki powinny być likwidowane :)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Oo bardzo fajnie :)
Widzę też resztki mojej armii (jeszcze nie domalowane metalowe spearelfy :) )

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Następnym razem używaj gs-u (mag konny tj głowa konia). Pokaźna armia :P

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Jak dla mnie to nie jest TT :P chodź swoją drogą sporo tego .... :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

co to za kibice na okrągłych podstawkach :wink:?
Gratulaję cierpliwości i wytrwałości
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

E no aż tak źle że nawet nie TT ;( ?
Oj niedobrze. Ale na żywo wygląda lepiej. Nie świeci sie tak. Tutaj zdjęcia były robione przy lampie błyskowej

A ci na okrągłych podstawkach to druzyna Blood Bowla do HE

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

jak dla mnie spoko :)

mam podobna półke na figurki :D

chyba przyłożyłeś sie tylko do smoków

a minusy: konie przy rydwanach(dlaczego takie monotonne?)
i kolorystyka, az zabardzo zielone podstawki( wygladaja jak WE a nie
HE)

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

szacun za pomalowanie setki spearmenów... serio :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jako mod powiem , zmiejsz zdjecia , aby nie rozjezdzaly forum... Szczegoly tutaj http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=4061

Jako user , malowanie slabe. Ponizej TT , niechcac Cie zniechecac radze Ci poczytac porady odnosnie cieniowania w poradach czy tutorialach na BP , albo innych stronach. Jakis potencjal w Tobie drzemie , ale musisz niezwlocznie poznac techniki malarskie , aby podniesc swoj poziom malowania.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Niezwłocznie musisz zrozumieć, drogi Ziemko, że jak ktoś sobie nie chce żył wypruwać przy babraniu się 15 kaflami elfiego łajtajstwa, to nie będzie się bawił w nakładanie trzech warstw na każdą bzdurę na figurce, bo nie ma to specjalnego sensu jak chce się tym grać, a nie patrzeć i podziwiać, jak pięknie ten spearelf ma guzik wycieniowany.

I na wszystkie bóstwa chaosu, to jest table top. Malowanie jest w miarę schludne, jest konkretny schemat kolorystyczny, nie wygląda toto jak psu z gardła wyciągnięte. Jedyne co psuje wrażenie to te podstawki, taka ich monotoniczność i wysycenie tej zieleni imo strasznie psuje ogólne wrażenie odbioru armii.

Ogólnie armia jest pomalowana tak, aby nią grać, i w tym względzie nie można się do niej przypieprzyć. Pewnie, można się babrać w warstwach i obsrywać warstwami każdy szeregowy model, tak jak na przykład między innymi ja, ale na co to komuś, kto nie ma takiej potrzeby ani chęci? Zresztą i tak lepiej na tym wychodzi niż np. ja, bo połowa mojej armi jeszcze czeka na pomalowanie, a jest raptem na 2,5 kafla.
Uerph.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Juha armia moglaby byc pomalowana w tym samym czasie , na poziom TT (za ktory uwzam 3 warstwy) , gdyby kolega Wingz poznal odpowiednie techniki malowania. Poki co nadal prosze o zmniejszenie zdjec , aby nie rozjezdzaly forum.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

jako kolekcja to bardzo ładna armia:)
małym nakładem czasu i kosztów można sprawić żeby była o niebo lepsza- kupić boxy z podstawkami i zrobić je od nowa. albo poczyścić te ale to zajmie kupę czasu więcej. podstawki bardzo dużo dają. tam jest raptem 200 modeli.. to można w weekend zrobić na tabletop (bez specjalnych szaleństw - piasek i trawka statyczna, ale dużo potrafią zmienić).
podstawki pod rydwany by sie przydały, poprawiają wygląd modeli. to samo bolce.
movement trayom przydałaby się posypka na krawędziach. no i traye dla kawalerii wyglądają na jakieś niewymiarowe, między gościami straszne szpary są:)
smok WE mógłby być pomalowany bardziej na HE;)
herosom na pewno podnieś poziom malowania. Mag konny ma klejnoty nie pomalowane chociażby... alarielka również...
drzewko na podstawce tyriona nie wygląda cool;]
kolorystyka całej armii nie jest do końca utrzymana- np łucznicy jedni mają inny schemat zupełnie. i armia ponuro wygląda. a starczyłby taki prosty zabieg jak pomalowanie wszystkich klejnotów na czerwono.
co do malowania już napisali wcześniej... ale zrobienie 200 modeli na 3 kolory cieniowania pomijając trochę detali to też nie jest specjalne wyzwanie czasowe. w miesiąc ta armia moglaby skoczyć o poziom wyżej. a malowanie ma niestety to do siebie że standardy się nie obniżają tylko podnoszą...
mam nadzieję, że nie pisałem tych porad na marne i coś skorzystasz;)
pozdro i keep working!

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Dokładnie jak pisze vocal, trochę pracy - kilka rozjaśnień gdzieniegdzie i poziom malowania skacze. I koniecznie wymień podstawki bo te są tragiczne.

Awatar użytkownika
Reiko
Mudżahedin

Post autor: Reiko »

Wspaniała armia!
Gratuluję wytrwałości. Bardzo przyjemnie oglądało mi się zdjęcia. Przypominają się "stare czasy" :)
Jeśli chodzi o malowanie to TT, ale przy takim ogromie modeli.. Poporostu gratulacje.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ