Płock, Tumskie Wzgórze 4
Wilq.To jest "Unter der Linde".Niestety nie znalazłem w wersji chóralnej śpiewanej przez mężczyzn.Tylko ponęne chóry leśnych laseczek(Quntal).
A do mumiaczków fajny jest kawałek "Army of immortals".
A do mumiaczków fajny jest kawałek "Army of immortals".
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
1. Rozpy można zmienić.Wilqu pisze:IMO tajne nie maja sensu nie kiedy polowa z nas zna swoje rozpy...trzeba było wcześniej ten pomysł wysunąć..
2. Regulamin (scenraiusze) się zmienił parę dni temu i nikt nie płakał
3. Tajne mają sens zawsze według mnie. A to, że niektórzy nie zmieniają nigdy rozpiski? Cóż...
święte słowa zaraz przerodzi sie to z parówki w ściśle tajne spotkanie kminiacych inaczej i cwaniakującyh non stop, za linią frontu.ksuM pisze:Dajcie sobie spokój z tymi tajnymi.
Nagłe urozmaicenia na siłę nikogo specjalnie nie uszczęśliwiają, a wręcz przeciwnie - wkurwiają.
Tajne rozpiski hm..
Po 1 sprawdzają się i tak tylko w pierwszej bitwie, bo od drugiej już wszyscy wiedzą co masz
Po 2 Na turnieju gdzie można póki co jeszcze trochę proksować nie koniecznie chcę zapamiętywać, że Ci z mieczami to nie miecznicy tylko ktoś inny
No chyba że pełen WYSIWYG... ale po co? po to żeby nie wiedzieć jakie przedmioty na bohaterach i ile fanatyków w NG jest? :] Nie kombinujmy.
Po 1 sprawdzają się i tak tylko w pierwszej bitwie, bo od drugiej już wszyscy wiedzą co masz
Po 2 Na turnieju gdzie można póki co jeszcze trochę proksować nie koniecznie chcę zapamiętywać, że Ci z mieczami to nie miecznicy tylko ktoś inny
No chyba że pełen WYSIWYG... ale po co? po to żeby nie wiedzieć jakie przedmioty na bohaterach i ile fanatyków w NG jest? :] Nie kombinujmy.
Heh, nie to nie...
A fanatyków mam wszędzie po 2, a w łucznikach 3 jak tylko są punkty, więc niespodzianek nigdy nie ma Szamani na rydwanach z pierwszym lvlem magii mają zawsze po 2 scrolle i też nie ma sensacji. Tak tylko mówię, żeby nie pojawił się zarzut, że tak proponuję, bo mam jakiś chytry plan
Ale na przykład biegacze (masz przeciwko sobie 2 herosów sauruskich na piechotę, który to biegacz???), jakieś sztandary magiczne (czy ci rycerze imperialni ze steel banner/ orki z waaagh! bannerem mają wydłużoną szarżę?), boundy (czy tamten mag ma bounda i zostawić sobie na to kostki?) no i opcje oddziałów (u mnie fanatycy są zawsze w stałej liczbie, dla innych graczy O&G to niezłe pole do manewru). Zawsze jest to jakieś urozmaicenie i daje duże możliwości taktyczne... A dla mnie właśnie to w Battlu jest fajne, a nie turlanie kostkami mając ileśtam maszyn, strzelców i magów...
@Orkgrinder
A można proxować? W regulaminie nic o tym nie ma...
Co do tajności rozpisek tylko w pierwszej turze: właśnie to jest niestety polska mentalność: gdy dowiesz się z kim grasz od razu lecisz spytać kogoś, co on tam ma, bo rozpiski są tajne i to jedyny sposób, żeby mieć choć odrobinę przewagi...
@ksuM
Poziom merytoryczny twej wypowiedzi mnie poraził...
A fanatyków mam wszędzie po 2, a w łucznikach 3 jak tylko są punkty, więc niespodzianek nigdy nie ma Szamani na rydwanach z pierwszym lvlem magii mają zawsze po 2 scrolle i też nie ma sensacji. Tak tylko mówię, żeby nie pojawił się zarzut, że tak proponuję, bo mam jakiś chytry plan
Ale na przykład biegacze (masz przeciwko sobie 2 herosów sauruskich na piechotę, który to biegacz???), jakieś sztandary magiczne (czy ci rycerze imperialni ze steel banner/ orki z waaagh! bannerem mają wydłużoną szarżę?), boundy (czy tamten mag ma bounda i zostawić sobie na to kostki?) no i opcje oddziałów (u mnie fanatycy są zawsze w stałej liczbie, dla innych graczy O&G to niezłe pole do manewru). Zawsze jest to jakieś urozmaicenie i daje duże możliwości taktyczne... A dla mnie właśnie to w Battlu jest fajne, a nie turlanie kostkami mając ileśtam maszyn, strzelców i magów...
@Orkgrinder
A można proxować? W regulaminie nic o tym nie ma...
Co do tajności rozpisek tylko w pierwszej turze: właśnie to jest niestety polska mentalność: gdy dowiesz się z kim grasz od razu lecisz spytać kogoś, co on tam ma, bo rozpiski są tajne i to jedyny sposób, żeby mieć choć odrobinę przewagi...
@ksuM
Poziom merytoryczny twej wypowiedzi mnie poraził...
ja osobiscie wolalbym tajne i nie zgodze sie z tym ze tylko w pierwszej bitwie sa rzeczywiscie tajne. przy takiej ilosci graczy (mam nadzieje ze wiekszosc dopisze) trudno jest spamietac co w ferworze walki gracz mial za niespodzianki. najlatwiej chyba zapamietac fanoli ale cala reszta zdecydowanie jest w stanie uknac uwadze.
jedynym wyjatkiem sa maniacy o ktorych wspomnial we wczesniejszym poscie Tomek
jedynym wyjatkiem sa maniacy o ktorych wspomnial we wczesniejszym poscie Tomek
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
No więc nadszedł wkońcu czas kiedy Olsztyn się zgłasza:
1.Lohost De(garnizon)+Radek Tarasiewicz O&G
2.Necromanter breta+???
Narazie sam lecz trwają próby namówienia jeszcze kogoś do wyjazdu więc wszystko jest możliwe.
Jestem za tajnymi rozpami.
pzdr
1.Lohost De(garnizon)+Radek Tarasiewicz O&G
2.Necromanter breta+???
Narazie sam lecz trwają próby namówienia jeszcze kogoś do wyjazdu więc wszystko jest możliwe.
Jestem za tajnymi rozpami.
pzdr
co do utajnienia rozp to nie wiem.. mi to rybka, choc wole wiedziec z czym gram.. gramy w POLhammera, wiec pole do walkow na ujawnionych jest ograniczone..
co do proxow, to nikogo nie pobijemy jak bedzie mial ajkeis drobne proxy
pozdro
i nie róbcie dymu... a załoge z Olsztyna dopisze zaraz
co do proxow, to nikogo nie pobijemy jak bedzie mial ajkeis drobne proxy
pozdro
i nie róbcie dymu... a załoge z Olsztyna dopisze zaraz
Widzę, że Olsztyn też lubi Garnizon i to jeszcze w sojuszu z goblińskimi bolcami No nic, nie takich hojraków zjadały moje gobliny
Gobo, to może załóż głosowanko jakieś (choć nie wiem gdzie... W tym temacie liczyć głosy za / przeciw?) na te tajne/jawne? Jak większość osób opowie, że nie pasują im tajne, to już ani razu nie wspomnę , ale widzę, że jest trochę głosów za tajnymi...
Gobo, to może załóż głosowanko jakieś (choć nie wiem gdzie... W tym temacie liczyć głosy za / przeciw?) na te tajne/jawne? Jak większość osób opowie, że nie pasują im tajne, to już ani razu nie wspomnę , ale widzę, że jest trochę głosów za tajnymi...
w pełni się zgadzam, bo niespodzianka typu 4 konnych proxujących steamtanka może nie należeć do najmilszych ; )Po 2 Na turnieju gdzie można póki co jeszcze trochę proksować nie koniecznie chcę zapamiętywać, że Ci z mieczami to nie miecznicy tylko ktoś inny
a chyba nie tylko ja nie bede miał WYSWIG'u ; P