DE do Lublina

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

DE do Lublina

Post autor: Jankiel »

Noble na koniku z terrorem, lancą, heavy armour i tarczą (na sea dragon cloak już zabrakło)
Czarodziejka z DS i tome of furion
Czarodziejka z DS i darkstar cloak
2x10 kuszników
2x5 DR
5 DR z kuszami
6 COK ze sztandarem
5 COK ze sztandarem
5 harpii
2 RBT

Jest trochę strzelania, trochę magii, trochę walki wręcz. Niestety, jak zwykle nie starczyło na wszystko punktów, ale 5 COK też potrafi coś zdziałać.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

calkiem przyjemne
i we wprawnych rekach potrafi przylozyc
moze 2 rydwany zamiast jednej jazdy?-choc to kolejne testy glupoty

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

a na kusznikach są muzycy i tarcze? i co mają DR?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

mnie to nie przekonuje... tego konika łatwo ściągnąć w DR, zbyt łatwo.
Pewnia ta rozpa ma potencjał ,ale ja wole trzymać w rękach troche piechty :)

pozdro
I believe in Honour.!

quas
Niszczyciel Światów

mnie to nie przekonuje... tego konika łatwo ściągnąć w DR, zbyt łatwo.
mam wrazenie ze on tam raczej jezdzil nie bedzie...a przynajmniej niezbyt dlugo

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Taa... to singielkiem będzie nawalał może...? niepojmuje

pozdro

quas
Niszczyciel Światów

dlaczego wiele osob robiac rozpiske od razu zaklada wlozenie bohatera A do oddzialu B?
wiele zalezy od sytuacji na stole-dzieki temu zyskuje sie na elastycznosci

jak dla mnie czesciej bedzie jezdzil w coldach,albo przynajmmniej trzymal sie ich calkiem blisko-roznica w testach psychologii miedzy 8 a 9LD jest kolosalna

Romek
Chuck Norris

Post autor: Romek »

tylko, że jego bliskość nic Coldom nie pomaga bo same maja 9 Ld......(errata):)

Pozdro.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel ile Ci pts. zostało? bo moze bys wymienił tarcze za płaszczyk bo on i tak głównie ma siac terrror z tego co widze, a 2+ vs strzelanie jest lepsze niz 3+ ;)

ponad to rozpiska bardzo mi się podoba :) powiedzenia w lublinie

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

quas pisze:jak dla mnie czesciej bedzie jezdzil w coldach,albo przynajmmniej trzymal sie ich calkiem blisko-roznica w testach psychologii miedzy 8 a 9LD jest kolosalna
ja bym nie ryzykował ze względu na głupote, ale jako napisałeś "wiele zalezy od sytuacji na stole"
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

ja tam wole CoK od CoC czesciej zadja glupote i wiecej ruchu

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

DR nie mają nic, jeden oddział ma kusze.
Kusznicy mają tylko tarcze - mogę jeden oddział ich pozbawić i starczy mi na sea dragon cloak dla herosa. Ale wtedy chłopaki już tracą potencjał w hth.

"Taa... to singielkiem będzie nawalał może...? niepojmuje "

Będzie tam, gdzie będzie potrzebny. Bardzo czesto jeździ sam - niewiele armii ma armaty. A przed innym strzelaniem spokojnie mogę się zasłonić.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Przy dobrym zakombinowaniu, ale jakoś nie miażdży to nie znaczy ze nie jest fajna :wink:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Bo wiesz ocb. szkoda by Ci generał zszedł od jakis marnych łuczników. Ja bym się zastanowił nad ksiązką, bo za nią mozesz kupic mu clock i dac muzyka do 6 coków.

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

GarG pisze:Bo wiesz ocb. szkoda by Ci generał zszedł od jakis marnych łuczników. Ja bym się zastanowił nad ksiązką, bo za nią mozesz kupic mu clock i dac muzyka do 6 coków.
Co miał na myśli ,myśli Tularian :D

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

GarG pisze:Bo wiesz ocb. szkoda by Ci generał zszedł od jakis marnych łuczników.
nie zejdzie.

niewielu ludzi docenia potencjał pojedynczych bohaterów, oni potrafia zdzialas cuda. Tak jak Jankiel powiedział, przed strzelaniem da sie zasłonić a on i tak jest bardzo mobilny więc umiejętnie uzyty będzie potrafił porządnie namieszac.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Jagal pisze: nie zejdzie.

niewielu ludzi docenia potencjał pojedynczych bohaterów, oni potrafia zdzialas cuda. Tak jak Jankiel powiedział, przed strzelaniem da sie zasłonić a on i tak jest bardzo mobilny więc umiejętnie uzyty będzie potrafił porządnie namieszac.
może nie docenia ,ale napewno go w końcu koleś zainteresuje i po nim... :( Dla mnie z byt ryzykowne i trudne do wykonania, ale nie grałem tak z nikim ,więc nie powiem nic znaczącą interligętnego ,toteż żegnam

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

źle jest zakładac ze cos nie zejdzie jak moze zejsc, ponaddto nie wiesz jaki teren bedzie. Nie zawsze jest za czym się zchowac. Jednak uwazam ze jak biega sam to moze duzo zrobic.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

źle jest zakładac ze cos nie zejdzie jak moze zejsc, ponaddto nie wiesz jaki teren bedzie. Nie zawsze jest za czym się zchowac. Jednak uwazam ze jak biega sam to moze duzo zrobic.

ODPOWIEDZ