MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.
niech ma zasade ze nie daje oddzialowi LD, 9 to przegięcie
niech zadaje hity w swoj oddział nawet k6 ale nie ze od razu wsysa 3 chosenow lub 3 iron guty
niech zadaje hity w swoj oddział nawet k6 ale nie ze od razu wsysa 3 chosenow lub 3 iron guty
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Ograniczeni ze na 4+ zabija model IMO brzmi dobrze choć... nie dla wszystkich
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Fajnie by było, gdyby dawała bonus wszystkim armiom, a nie tylko skavenom i innym hordom.
Niech nie daje LD ani nic innego oddziałowi, do którego dołącza, bo to rodzi przegięcia samo w sobie (30 stubborn slaves z LD 10, prawda? A Chaos, Dwarfy, Khemri i wiele innych armii nie dostają praktycznie nic).
Ale może mieć npo. ten łuk lahmiański (fajny i absolutnie nie przegięty przedmiot), a do tego kota przynoszącego pecha trochę na wzór Neferaty (np. oddział, przy którym stoi kot, lub bohater w nim będący, musi przerzucić jeden udany rzut na turę - neferata decyduje. Albo ma modyfikator -1/+1 do jednego rzutu/serii rzutów na turę.
To ciekawsze.
Niech nie daje LD ani nic innego oddziałowi, do którego dołącza, bo to rodzi przegięcia samo w sobie (30 stubborn slaves z LD 10, prawda? A Chaos, Dwarfy, Khemri i wiele innych armii nie dostają praktycznie nic).
Ale może mieć npo. ten łuk lahmiański (fajny i absolutnie nie przegięty przedmiot), a do tego kota przynoszącego pecha trochę na wzór Neferaty (np. oddział, przy którym stoi kot, lub bohater w nim będący, musi przerzucić jeden udany rzut na turę - neferata decyduje. Albo ma modyfikator -1/+1 do jednego rzutu/serii rzutów na turę.
To ciekawsze.
Niech to bedzie zwykla lahmianka, ktora moze rzucac bounda na dowolnego herosa z PL2 dajacego 4+ warda i +1A. Zamiast rzucac bounda moze dac +1 do jednego dowolnego rzutu na casta/dispella deklarowane po rzucie. Po za tym ASF panience i 2HW. Babka jest warta 150 pts. + 100 jakby za zabicie generala, za to za zabicie wlasciwego wodza nie ma dodatkowych pts. I juz jest panienka wzmacniajaca przede wszystkim armie magiczne i defensy, ale ofensy nie sa na niej specjalnie stratne.
nasuwa mi sie dzieki waszym propozycjom super pomysl, jeszcze tylko go dopracuje i jutro przedstawie efekt wypocin
A dla mnie pomysl byl super z wyjatkeiem armi ogrow dla ktorej mogliscie dac ulgi.. przeciez jeden scenarisuz oslabia magie to ten moze wcmacniac... jeden jest latwiejszy to pokierowania a drugi trudniejszy.... przeciez przeciwnik jest w tkaej samej sytuacji !!
Dla mnie też a ogrom mogliście do gnoblarów pozwolić ja wsadzićInferno pisze:A dla mnie pomysl byl super z wyjatkeiem armi ogrow dla ktorej mogliscie dac ulgi.. przeciez jeden scenarisuz oslabia magie to ten moze wcmacniac... jeden jest latwiejszy to pokierowania a drugi trudniejszy.... przeciez przeciwnik jest w tkaej samej sytuacji !!
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
scenariusz zmieniony, na serwerze donstepna jest juz nowa wersja. w nagrode, ze tak dlugo musieliscie czekac, zaraz wrzuce nastepny
no i wrzucilem nowy scenariusz:
Bugman's Ale
w przeciagu nastepnych kilku dni ukarze się reszta scenariuszy.
no i wrzucilem nowy scenariusz:
Bugman's Ale
w przeciagu nastepnych kilku dni ukarze się reszta scenariuszy.
a dlaczego na 3 albo 4?
wlasnie o to chodzi ze rozlozone a nie w jednym punkcie, trzeba bedzie kontrolowac kilka punktow