MASTER w Lublinie - Lubelski Koziolek 1-2 marca 2008r.

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

Zablokowany
Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

niech ma zasade ze nie daje oddzialowi LD, 9 to przegięcie :)
niech zadaje hity w swoj oddział nawet k6 ale nie ze od razu wsysa 3 chosenow lub 3 iron guty :)
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

nom... niech nie daje Ld, mozna ją wrzucac tylko do piechoty (ale nie trzeba), która dostaje stubborn/immune to psych, i w kazdej turze na 4+ zadaje jedną rane w oddział.
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Ograniczeni ze na 4+ zabija model IMO brzmi dobrze choć... nie dla wszystkich
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Fajnie by było, gdyby dawała bonus wszystkim armiom, a nie tylko skavenom i innym hordom.

Niech nie daje LD ani nic innego oddziałowi, do którego dołącza, bo to rodzi przegięcia samo w sobie (30 stubborn slaves z LD 10, prawda? A Chaos, Dwarfy, Khemri i wiele innych armii nie dostają praktycznie nic).

Ale może mieć npo. ten łuk lahmiański (fajny i absolutnie nie przegięty przedmiot), a do tego kota przynoszącego pecha trochę na wzór Neferaty (np. oddział, przy którym stoi kot, lub bohater w nim będący, musi przerzucić jeden udany rzut na turę - neferata decyduje. Albo ma modyfikator -1/+1 do jednego rzutu/serii rzutów na turę.

To ciekawsze.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Niech to bedzie zwykla lahmianka, ktora moze rzucac bounda na dowolnego herosa z PL2 dajacego 4+ warda i +1A. Zamiast rzucac bounda moze dac +1 do jednego dowolnego rzutu na casta/dispella deklarowane po rzucie. Po za tym ASF panience i 2HW. Babka jest warta 150 pts. + 100 jakby za zabicie generala, za to za zabicie wlasciwego wodza nie ma dodatkowych pts. I juz jest panienka wzmacniajaca przede wszystkim armie magiczne i defensy, ale ofensy nie sa na niej specjalnie stratne.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

A moze oddzial do ktorego jest dolaczona musi zdac Ld (na swoim oddzialowym nie generalski) a jak nie to dostaje hity od niej wtedy hordowki czesciej obrywaja bo maj male LD a te elitarne armie (malo modelowe) mniej bo czesciej zdaja

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

nasuwa mi sie dzieki waszym propozycjom super pomysl, jeszcze tylko go dopracuje i jutro przedstawie efekt wypocin :D

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Oby wypociny były owocne :lol2:
"W sumie nie zmienia to nic tylko tyle że wyczułeś okazje i ją wykorzystałeś a ja byłem naiwny i dałem się wykorzystać. Nie martw się następnym razem nie będe uprzejmy i miły" AS1 vs. Dymitr

Inferno
Falubaz

Post autor: Inferno »

A dla mnie pomysl byl super z wyjatkeiem armi ogrow dla ktorej mogliscie dac ulgi.. przeciez jeden scenarisuz oslabia magie to ten moze wcmacniac... jeden jest latwiejszy to pokierowania a drugi trudniejszy.... przeciez przeciwnik jest w tkaej samej sytuacji !!

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Inferno pisze:A dla mnie pomysl byl super z wyjatkeiem armi ogrow dla ktorej mogliscie dac ulgi.. przeciez jeden scenarisuz oslabia magie to ten moze wcmacniac... jeden jest latwiejszy to pokierowania a drugi trudniejszy.... przeciez przeciwnik jest w tkaej samej sytuacji !!
Dla mnie też a ogrom mogliście do gnoblarów pozwolić ja wsadzić

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

przeciwnik nie jest w tej samej sytuacji... bo jak jeden gracz ma najtańszy model warty 10-12 punktów a drugi warty 2 punkty to chyba jednak jest różnica pewna... to niech ogry też wysysa i po 1 Woundzie na ture zadaje jak tak... ogólnie czekam na Jerzynowe zmiany ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Żeby dawała 3d ran

Inferno
Falubaz

karl1299 pisze:Żeby dawała 3d ran
MA bić w trójwymiarze?

Koszu
Chuck Norris

Post autor: Koszu »

lepiej nie, to byłoby przegięte.

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

scenariusz zmieniony, na serwerze donstepna jest juz nowa wersja. w nagrode, ze tak dlugo musieliscie czekac, zaraz wrzuce nastepny :)

no i wrzucilem nowy scenariusz:
Bugman's Ale

w przeciagu nastepnych kilku dni ukarze się reszta scenariuszy.

Inferno
Falubaz

Zamieńcie na 4 lub 3 beczułki :P

a co do tamtego scenariusza wolałem wersje bardziej hardcorową ale niech bedzie :D:D

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

a dlaczego na 3 albo 4?

Inferno
Falubaz

za duzo :P 250 pts rozlozone :P

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

wlasnie o to chodzi ze rozlozone a nie w jednym punkcie, trzeba bedzie kontrolowac kilka punktow :P

Inferno
Falubaz

oka oka ty tu rzadzisz :P ale dalibyscie jakies smieszniejsze efekty wypicia piwa:P poruszanie sie jak fanatyk :D d6+2 w dowolona strone :D

Zablokowany