Warsztat Piotraxa
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Coś nowego. Elfi mag na ebay. Dość standardowo zrobiony. Oceniajcie
malowanie spoko ...
tak nawiasem to nie podoba mi sie ten wzor ... skejter czy co ????
tak nawiasem to nie podoba mi sie ten wzor ... skejter czy co ????
Super płaszcz, coraz więcej takich runicznych płaszczów ludzie malują
Wszystko na bardzo wysokim poziomie, tylko tak jak Gobo już pisał, popraw dokładniej tą podstawkę (tą brązową obwódkę) bo psuje lekko efekt "idealnego high elfa"
Wszystko na bardzo wysokim poziomie, tylko tak jak Gobo już pisał, popraw dokładniej tą podstawkę (tą brązową obwódkę) bo psuje lekko efekt "idealnego high elfa"
- pio_eustachy
- Wałkarz
jejku, ale ja nie lubię oglądać takich prac - nie zrozum tego źle, ale widok takiego dzieła ostro obniża moje morale
Szaman pisze:w morde tez wolalbym dostac piescia niz kijem...Bonczek pisze:Ale nie możesz zaprzeczyć, że wolałbyś grać czymś takim niż kawałkiem kartki lub kartoflem?
- Flint Fireforge
- Wałkarz
Bardzo fajny płaszczyk i ogółem świetne malowanie, ale niepotrzebne udziwnienie podstawki nieco psuje efekt. Popraw to i będzie cudeńko (a do dwarfa to się nie przykładałeś zdrajco)
ten ulepek miazdży 10/10. o wiele bardziej cenie modele z "jajcem"
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Płaszcz rzeczywiscie super, ale cały model wygląda jakoś blado.
Włosy wyszły dziwnie, zupełnie nienaturalnie, strasznie płasko
kula na lasce prosi sie o jeszcze 2 warstwy rozjasnienia
w metalicach tez mi czegos brakuje, moze ostatniego washa i wyciagniecia krawędzi?
co sie jeszcze rzuca w oczy to boki podstawki, są chropowate i zrobione na odwal, szkoda tak odwala podstawke przy takim modelu
Ogólnie model jest b.ładnie pomalowany, ale jakoś rzuciło mi się w oczy kilka szczegółów.
pozdro!
Włosy wyszły dziwnie, zupełnie nienaturalnie, strasznie płasko
kula na lasce prosi sie o jeszcze 2 warstwy rozjasnienia
w metalicach tez mi czegos brakuje, moze ostatniego washa i wyciagniecia krawędzi?
co sie jeszcze rzuca w oczy to boki podstawki, są chropowate i zrobione na odwal, szkoda tak odwala podstawke przy takim modelu
Ogólnie model jest b.ładnie pomalowany, ale jakoś rzuciło mi się w oczy kilka szczegółów.
pozdro!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Płaszcz jest ok, chociaż te płomienie trochę kreskówkowo wyglądają. Twarz jest kiepska - słabo wycieniowana, a do tego ten elf ma zeza
Metaliki - nie za wiele ich widać, ale generalnie nieźle, choć są nieco płaskie.
Metaliki - nie za wiele ich widać, ale generalnie nieźle, choć są nieco płaskie.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
pierwszy dwarf troche niedokładny, popoprawiac go trzeba skóre lepiej zrobic, tarcze bez gwiazdek i brode ciut dokładniej wubrushowac, drugi brzydki po prostu, szkoda gadac. Plastuś miilusi, wiecej takich dawaj! A elf bardzo super, tylko włosy mi sie rzuciły w oczy, ten pomarańczowy pasek na górze płaszczu z tyłu troche grubo pomalowany mi sie wydaje, twarz mało cieniowana a metaliki/kryształy za ciemne troche, ale to kwestia gustu, ogólnie super.
jaśniejsze fotki zrób. na razie mogę stwierdzić że kolesie mają chyba za wiele różnych kolorów.
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
dużo lepsze fotki;]
jak na stół to klient powinien być zadowolony.
metalikom gdzieniegdzie możnaby dołożyć kontrastu w postaci washa (orzełek na tanku), oczom blinki jaśniejsze by sie przydały, paszcze- nie wyglądają zbyt dobrze, ale wash mógłby to załatwić (może jakiś fiolet czy czarny+czerwony?), czarny wygląda na niedocieniowany, na tanku na pewno możnaby wyciągnąć mocniej niektóre kanty i krawędzie najbardziej wysunięte. kolorów jak się spodziewałem- za wiele, mimo że klient nie miał zachcianek to wypadałoby to zrobić tak żeby wyglądali jak jeden unit mimo że może mniej ciekawie by się to malowało. rozumiem ideę kolorowego chaosu ale nie tędy droga:)
na plus za to złoty i niebieski, najlepiej z tego wyszły:) freehandy na czołgu też niezłe mimo oszczędnych środków, chwali się. parę obić i scratchy by jednak nie zaszkodziło jak już metaliki są pordzewiałe i jakieś ślady krwi na gąsienicy widać;)
pewnie to mało grywalne ale podstawka dla czołgu mogłaby być extra bo te pod marinów są dość fajne;)
jak na stół to klient powinien być zadowolony.
metalikom gdzieniegdzie możnaby dołożyć kontrastu w postaci washa (orzełek na tanku), oczom blinki jaśniejsze by sie przydały, paszcze- nie wyglądają zbyt dobrze, ale wash mógłby to załatwić (może jakiś fiolet czy czarny+czerwony?), czarny wygląda na niedocieniowany, na tanku na pewno możnaby wyciągnąć mocniej niektóre kanty i krawędzie najbardziej wysunięte. kolorów jak się spodziewałem- za wiele, mimo że klient nie miał zachcianek to wypadałoby to zrobić tak żeby wyglądali jak jeden unit mimo że może mniej ciekawie by się to malowało. rozumiem ideę kolorowego chaosu ale nie tędy droga:)
na plus za to złoty i niebieski, najlepiej z tego wyszły:) freehandy na czołgu też niezłe mimo oszczędnych środków, chwali się. parę obić i scratchy by jednak nie zaszkodziło jak już metaliki są pordzewiałe i jakieś ślady krwi na gąsienicy widać;)
pewnie to mało grywalne ale podstawka dla czołgu mogłaby być extra bo te pod marinów są dość fajne;)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Co do kolorystyki to racja, bardzieej spujnie by mogło to wszystko wygladać. Co to reszty rad to dzięki bedę sie starał zastosowac nastepnym razem ( gdzieniegdzie pojazd był bardziej wyciągniety ale sie pościerały rozjasnienia ). Co do obić. Myślałem oo tym ale kurde na szarnym? Nie mam pojecia jak to wykonać. Jakas podpowiedź
Dzięki za komentarz Szkoda ze tylko jeden
Dzięki za komentarz Szkoda ze tylko jeden