TEMAT OGÓLNY
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Witam!
A ja osobiście uważam że najlepiej spisują się lance po 6-ciu zwłaszcza errantów. 9-tkę warto mieć przy BSB, ewentualnie z Grailów (choć moim zdaniem lepiej wiząć 6-stki questów, mimo tego brutalnego okaleczenia do S5)
Taki trzon armii jest niesamowicie mobilny (4 czy nawet 5 lanc a do tego jeszcze mounted yeomani na 1k na przykład)
A ja osobiście uważam że najlepiej spisują się lance po 6-ciu zwłaszcza errantów. 9-tkę warto mieć przy BSB, ewentualnie z Grailów (choć moim zdaniem lepiej wiząć 6-stki questów, mimo tego brutalnego okaleczenia do S5)
Taki trzon armii jest niesamowicie mobilny (4 czy nawet 5 lanc a do tego jeszcze mounted yeomani na 1k na przykład)
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
witam ponownie
czy jeśli to możwliwe może mi ktoś opisać army lista erranty war?
pzdr
czy jeśli to możwliwe może mi ktoś opisać army lista erranty war?
pzdr
1+ są EK a nie Kotr
EK mają zawsze darmowego sztandarowego i EB (rowniez darmowy)
za 22 pkt da sie wykupic grala jako championa w oddziale EK
treb jest 0-1
EK gonią 4ema kostkami, odrzucają najniższą
to tak w skrócie
EK mają zawsze darmowego sztandarowego i EB (rowniez darmowy)
za 22 pkt da sie wykupic grala jako championa w oddziale EK
treb jest 0-1
EK gonią 4ema kostkami, odrzucają najniższą
to tak w skrócie
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
-
- Warzywo
A u mnie trzonem armii(na ok.1000p.) jest: 6 realmów + 2*6 errantów z paladynami
Tez tak gralem ale po 3-5 zmasakrowanych przeciwnikach musialem zmontowac jakas bardziej zrownowazona rozpiske bo przestalo byc to zabawne i dla mnie i dla przeciwnikow.Sami-Bretonian Knight pisze:A u mnie trzonem armii(na ok.1000p.) jest: 6 realmów + 2*6 errantów z paladynami
Pozdrawiam
Pelzak
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
taaa...też kidyś grałem na 3 lancach na 1k. Bo 2 turniejach na ostatnim miejscu przeszedłem na Errantry War i mam teraz na 1k 2xpo 5 errantów z herosami, jedną 6realmów i jeszcze 6errantów. A do tego Yoemani. Czyli 5 oddziałów kawalerii lecie na wroga.
Te, Domina, laudamus!
Te, Domina, laudamus!
EW pozwala nam na małe punkty zalać wroga morzem lanc z siłą 6 przy szarży, no i mamy pegazerię bez lorda na pegazie. Tylko boli nas panika, ewentualnie breaki jak koleś nie ucieknie w pierwszej rundzie. Więc co radzilibyście, wstawić bohaterów do 6-tek, ewentualnie zrobić dwie lance 8 + hero, czy bohaterów dać solo i trzymać blisko kluczowych oddziałów żeby było LD 8 i reroll breaka?
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Lance errantów i tak mają Ld8 jak da im się Graila jako championa. A BSB chyba lepiej do lancy, taka jednostka jest zbyt wiele warta by sama sobie beztrosko zasuwała po planszy.
Aha wbrew osobliwym plotkom i historiom iż w EW jest, jak to określono, "pegazeria bez lorda na pegazie" chciałbym nadmienić, iż pegazy są w EW 0-1 tak samo jak normalnie.
Aha wbrew osobliwym plotkom i historiom iż w EW jest, jak to określono, "pegazeria bez lorda na pegazie" chciałbym nadmienić, iż pegazy są w EW 0-1 tak samo jak normalnie.
Paladin pisze:To dziwne, bo z zamieszczonego przeze mnie linka wynika że tylko treb jest 0-1. choć moge sie mylić
jest 0-1.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
W sumie to nie bardzo, patrząc normlanym stylu gry bretką. Teraz tym bardziej bo tylko jeden pegaz w nim jest._SkaVen_ pisze:Czy opłaca się kupować batalion ? W sumie mało kawaleri w nim jest
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
- sir Curiam
- Powergamer Rozpiskowy
Fakt faktem że rycerze z 5-ed mają w sobie naprawdę dużo klimatu...
I ładnie się komponują z 6-ed jak się to dobrze zrobi
Nie wspomnę już o łucznikach (w życiu nie dałbym grosza za tych kaleków z 6-ed...)
I ładnie się komponują z 6-ed jak się to dobrze zrobi
Nie wspomnę już o łucznikach (w życiu nie dałbym grosza za tych kaleków z 6-ed...)