Dragon Princess

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Dragon Princess

Post autor: Ice-T »

A wiec tak mamy tu DP przerobionych z SH figsy w realu wygladaja lepiej bo nei umiałem światła dobrze ustawić i nei wszystko widac tak jak tego chciałem

Acha i celowo sa pochyleni bo chciałem srobić efekt wheela przed uderzeniem (takie walniecie kobię i unik zakręt coś w tym stylui jak lookniecie z boku to konie też są powysówane ten I jest z tyłu natomiast ostatni jast najbardziej wysuniety do przodu

enjoy my brothers :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Tak, tylko kon to nie motor. Takie pochylenie rowna sie z wypadkiem, a w konsekwencji z polamanymi konczynami...

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

dobra to powiedzmy że ten ostatni robi wślizg :D

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Nie, to poprostu wyglada jakbys mial problemy z okresleniem pionu.

Ps. Po tytule topicu spodziewalem sie tutaj zobaczyc jakas ksiezniczke :]

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Raptaparat pisze: Ps. Po tytule topicu spodziewalem sie tutaj zobaczyc jakas ksiezniczke :]
Taki hłyt materkitowy (czyli zeby ktoś obejrzal prace a tu psikus :D nie ma kobiet)

Awatar użytkownika
Fedek
Chuck Norris

Post autor: Fedek »

Efekt 'pochylenia' psuje cały oddział. Oni nie wychodzą z wheela, oni po prostu sie wypieprzają. Żeby wyglądało prawidłowo, trzeba usytuować jeźdźców inaczej, a nie tylko przykleić konia pod kątem do podstawki.
Jak jedziesz ostry zakręt galopem (czy też cwałem) na koniu, to jesteś lekko przechylony, ale mimo to trzymasz jaki taki pion, siła odśrodkowa nie jest na tyle duża żeby wcisnąć Cię w siodło pod takim kątem. Poza tym, konie GW nie galopują tylko kłusują, dlatego całość wygląda nienaturalnie i po prostu brzydko.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

widze ze silne wiatry sa w ulthuanie ;)

nawet ladne malowanie, fajne podstawki
tedzio pisze:w batalionie jest taka uniwersalna armia i jest standardowa czyli czesto spotyka się ją na turniejach
:D taa jasne :D

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

mi się nie podoba ten oddział - można było chociaż trochę sie przyłożyć

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zgadzam sie z Suplem. Jesli chciales przerobic SH na DP to moglbys kupic plasticard i pobawic sie dluzej i duzo lepiej by to wyszlo , albo np. poskupowac od ludzi smocze helmy od boxa boahterow HE. Praca imho jest niestaranna przez co prsuje efekt. Malowanie nie jest zle , choc takze brakuje mu dokladnosci. Czasem lepiej dluzej nad czyms posiedziec , ale efekt jest wtedy duzo lepszy...

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

A jednak, HE piją i to ostro :lol: Sztandar naprawdę fajny ;) Brakuje tam jednego ogona.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

co to jest to białe z tyłu? :/

Awatar użytkownika
maciek_89
Chuck Norris

Post autor: maciek_89 »

Gobo pisze:co to jest to białe z tyłu? :/
Chyba papier toaletowy :twisted:
Malowanie nie najgorsze , niebieski moim zdaniem został za mocno potraktowany-przejścia powinny być bardziej delikatne.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

Gobo pisze:co to jest to białe z tyłu? :/
chyba inspiracja od bretońskich rumaków...a gdyby model najbardziej po prawo byłby tak samo ustawiony jak 2-gi z prawej to jeszcze jakoś by to wyglądało....a teraz to wygląda jakby go kolega popchnął lekko i ten stracił równowagę... :roll:

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

Ulthuan drift!

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

ogolnie nie jest zle... tak 5/10...ale ten papier toaletwoy i barding z chusteczek do nosa mi nie przypadl...

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

ten papier toaletowy z tyłu to choragiewki takie pseudo szmatki żeby troche ich rozjaśnić z tylu ;)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Kumpel na turnieju powiedizał ze bardziej wygladają jak by dostali kulą armatnią od boku :D

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Sa imo całkiem OK
Trochę w niektórych miejscach może niedokładnie zrobione, ale itak nieźle wyszli. Jak na silver helmów, którzy stali się dragon princami, to są wporządku.

Awatar użytkownika
thral92
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: thral92 »

hehe zrob lodowe podstawki i powiesz ze maja poslizg:P

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

gdyby nie ten ostatni (najbardziej pochylony) to by nawet fajnie wygladalo ... co do malowania to na stol sie nadaje ...

ODPOWIEDZ