![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
mi tam najlepiej dzialaja piateczki z trąbka i szmatką, czyste zło za rozsądną cenę.
Moderator: JarekK
Wiedziałem, że pomysł się nie spodobathurion pisze:totalny bezsenschaos knighci nabijaja pkty woundami, ew war bannerem, marnowanie jakichs 180pkt na +1 za rzadek to dla mnie cos totalnie irracjonalnego i nieogarnialnego... jak juz chcesz miec wiecej tych rycerzy niz 4 czy 5 to wez se 6stke z war bannerem, wtedty ten 1 knight wiecej w szeregu napewno nabije rane ktora dawalby ci static i nawet outnumber... jeden knight to oddzial psow, naprawde niewarto
Wojownicy kosztują dużo, static CR jest strasznie drogi i bez marków/dodatkowej broni mają tylko 1A z S4, więc według mnie jeśli ich wystawiać to 10-12 Chosenów/Khorników/Chosenów Khorne'a z dwurakami (ewentualnie halabardami), by mieli te 2-3 ataki z dużą siłą.Esco pisze:w naszej wspaniałej i zróżnicowanej armii nie ma dla nich innej corowej alternatywy, bo piechota kosztuje absurdalną ilość punktów.
Jak na Chaos jest to strasznie mało, wzięcie kilku oddziałów maruderów piechotnych jest jedyną szansą, by były to prawdziwe "Hordy Chaosu"Wiewior-lbn pisze:Niby nie jest tak źle , ale dodajmy do tego LA i shielda albo flaila i już nie 5 tylko 7 i koszt sensownego regimentów 20panów i już koszt wynosi 140 pkt(ale czy to dużo jak na chaos:-)