Nadciągają Demony Chaosu ??
Moderator: KrzysiekW
Bo to 2 rozne army listy maja być? =)
Nie wiem, czy bedzie sie roznil, ale nie wykluczam takiej mozliwosci
Nie wiem, czy bedzie sie roznil, ale nie wykluczam takiej mozliwosci
warseer pisze:We already know that the Magic Lores are going to continue to be different even when the new book is released for the Chaos Daemons. Apparently the book / playtest rules that everyone has says as much - and the very names for the lores are subtlely (or not so..) changed to "The Daemon Lore of Slaanesh", "The Daemon Lore of Tzeentch", - etc
warseer pisze:Flicker of Fire - D6+1 Hits, D6+1 Strength, 24" range
Boon of Tzeentch -adds D3+1 power dice to your own dice pool
Gleam Magic- cast any as a Bound spell ,witha power level equal to its basic casting level
Gift of Chaos- 2D6 hits ,D6+1 Strength,30" range
Bolt of Change- D6 S5-10,12'' range
Tzeentch Firestorm -One S5 hit per model in unit,creates Horrors.
These are the new spells,I wonder what the casting level for these spells are.
All I know is that Tzeentch is going to rock.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
jeśli tak to w ogóle boskość - waaagh, kuznie i pitke rzucamy jako bound z power levelem 12Gleam Magic- cast any as a Bound spell ,witha power level equal to its basic casting level
S 5-10 sugeruje że będziemy mieli siłe k6+4. Masakra! przeciętnie 7-8. Co prawda mały zasięg, ale Didżeje sie ucesza z tego czaruBolt of Change- D6 S5-10,12'' range
To jest DAEMON Only, wiec DJ raczej sie nie ucieszą...
Napewno za to ucieszą się czolgi, które jak zgarną takie 2 to mogą mieć prolemy z egzystencją ;D
Mi tam bardziej podoba sie opcja rzucania 2 przez 2 heraldów a potem boostowanie z tego Lord of Change
Natomiast uwazam, ze czar 5 bedzie idealnym wyciagaczem skaveńskich scrolli, bo gdy raz wejdzie... ma szanse skończyć bitwę
Napewno za to ucieszą się czolgi, które jak zgarną takie 2 to mogą mieć prolemy z egzystencją ;D
Mi tam bardziej podoba sie opcja rzucania 2 przez 2 heraldów a potem boostowanie z tego Lord of Change
Natomiast uwazam, ze czar 5 bedzie idealnym wyciagaczem skaveńskich scrolli, bo gdy raz wejdzie... ma szanse skończyć bitwę
No ja mam nadzieję, że aby tu nie będą mieszać...
Zaczynam się cieszyć, ze mam ten konytngent Tzeentcha w mojej armii DL. W tym takiego heraldowego DJ-a. Ciekawe, co dla Papy Zgniłka wymyślą, skoro Wielki Mutator się tak zapowiada.
Herald na dysku, o ile to jeszcze będzie?trikk pisze:To jest DAEMON Only, wiec DJ raczej sie nie ucieszą...
Zaczynam się cieszyć, ze mam ten konytngent Tzeentcha w mojej armii DL. W tym takiego heraldowego DJ-a. Ciekawe, co dla Papy Zgniłka wymyślą, skoro Wielki Mutator się tak zapowiada.
NO magia Tz. o ile taka będzie to okaze się ekhe rzeźnicza zarówno na armie piechotne jak i ciężko opancerzone. Wiadomo - wszystko zależy od czaru, ale...
W sumie spoko TZ. może byc silny magicznie, ale pewnie w walce poza wardem to raczej będzie dostawał - tak jak do tej pory było w DL - po dupsku, więc jako taka równowaga zostanie. Silne magicznie, drogie, słabo walczace demonki. Hmm a herald nie mógł na dysku? Na rydwanie mógł, więc i na dysku pewnie też - a więc czarki podleć i pierdzielnij k6 s5-10 będą robiły wrażenie...
Co do SL. Głupotka fajna miejmy nadzieję że będzie zapis że można rzucać na wszystko, bo jak wiemy czasem pisze - modele odp. na psych. bla bla bla...
W sumie spoko TZ. może byc silny magicznie, ale pewnie w walce poza wardem to raczej będzie dostawał - tak jak do tej pory było w DL - po dupsku, więc jako taka równowaga zostanie. Silne magicznie, drogie, słabo walczace demonki. Hmm a herald nie mógł na dysku? Na rydwanie mógł, więc i na dysku pewnie też - a więc czarki podleć i pierdzielnij k6 s5-10 będą robiły wrażenie...
Co do SL. Głupotka fajna miejmy nadzieję że będzie zapis że można rzucać na wszystko, bo jak wiemy czasem pisze - modele odp. na psych. bla bla bla...
Mógł (no, nadal może jeszcze) teraz na 100%, sam używałem to wiem. Sprawdzał mi się skubaniec.BOGINS pisze: Hmm a herald nie mógł na dysku? Na rydwanie mógł, więc i na dysku pewnie też - a więc czarki podleć i pierdzielnij k6 s5-10 będą robiły wrażenie...
Teraz wszak Imm to psych nie chroni przed głupotą, więc może nie będą robić szopek. Choć z drugiej strony nigdy nie wiadomo, co geniusze wymyślą.BOGINS pisze: Co do SL. Głupotka fajna miejmy nadzieję że będzie zapis że można rzucać na wszystko, bo jak wiemy czasem pisze - modele odp. na psych. bla bla bla...
Ja rok cisnąłem Dl-em i nawet mi szło - only tzeentch bez dodatków i kurdę muszę powiedzieć szło oj szło. Nawet 2 miejsce na masterze w GW się zajęło, więc można cisnąć tą armią.
Tylko cos mi sie wydaje, że Changebringerzy zostaną przycięci, bo w sumie ten ich taf...ja się z niego cieszyłem, ale...
Flajmerki mam nadzieję że zostaną takie jak w DL, byle mogły dalej palić hehehe.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co dodać dla TZ - tzn nowy unit.
Oddział czarusi mają, strzelajki piesze/latające mają, rydwanik latający mają, wrzaskulce w tym turbo ulepszeniu będą bardzo fun... hmm gdyby tak spawnik mógł czarować hehe jakiegoś pociska by strzelał jako bound? Bo ten flame... Wiem wiem, spawn to nie demon...
Tylko cos mi sie wydaje, że Changebringerzy zostaną przycięci, bo w sumie ten ich taf...ja się z niego cieszyłem, ale...
Flajmerki mam nadzieję że zostaną takie jak w DL, byle mogły dalej palić hehehe.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co dodać dla TZ - tzn nowy unit.
Oddział czarusi mają, strzelajki piesze/latające mają, rydwanik latający mają, wrzaskulce w tym turbo ulepszeniu będą bardzo fun... hmm gdyby tak spawnik mógł czarować hehe jakiegoś pociska by strzelał jako bound? Bo ten flame... Wiem wiem, spawn to nie demon...
Trza będzie przycisnąć powoli Szamana czy jak?..BOGINS pisze:Flajmerki mam nadzieję że zostaną takie jak w DL, byle mogły dalej palić hehehe.
Flamery zawsze mi się podobały, tylko grając łączonym DL-em (zasada True Core) wolałem brać screamery. A flamery, mimo kosztu punktowego, kuszą.
Ta bestia Nurgle'a z przecieków niczego sobie wygląda. Teraz dywagacje: co to jest? W DL nie ma spawna, bestia występuje jako "wierzchowiec" dla heralda, ridersów i w rydwanie.
Fajnie że palanquin wraca do łask, bo poprzedni model był miodny.
Nie mogę się wprost doczekać. Mam tylko nadzieję, że jednostki stworzone w SoC nadal będą istnieć - zrobiłem 3 bloodcrusherwów, 3 changebringerów i 4 plagueriderów (na nowych plastikowych spawnach). Nie chciałbym żeby musieli zostać na półce
Wygląda "smaszno" Zwłaszcza 18 cali (czyli +12) i S4. Tylko o ile podrożeją?..trikk pisze:Flamersy: 18" strzału, d6 s4, s5 w close combacie
Changebringersów mam w trakcie powstawania, plagueriders skonwertowani (metalowe spawny i starzy herosi Nurgle'a) tylko trza pomalować. Czekam więc na książkę.
Trikk, btw, czy aby jakiś Twój znajomy nie jest na tej konferencji GW co to teraz trwa w W-wie?