Nadciągają Demony Chaosu ??

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Tym bardziej ze tendencja w kazdej nowej armii coraa bardziej sklania sie w strone magii.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jasiuu, ale to tylko dla DLa bedzie, Mortale chyba będą mieli własne lory ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

dlaczego dajmonowy czincz i mortalowy czincz miałyby się różnić?
Uerph.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Bo to 2 rozne army listy maja być? =)
Nie wiem, czy bedzie sie roznil, ale nie wykluczam takiej mozliwosci
warseer pisze:We already know that the Magic Lores are going to continue to be different even when the new book is released for the Chaos Daemons. Apparently the book / playtest rules that everyone has says as much - and the very names for the lores are subtlely (or not so..) changed to "The Daemon Lore of Slaanesh", "The Daemon Lore of Tzeentch", - etc
warseer pisze:Flicker of Fire - D6+1 Hits, D6+1 Strength, 24" range
Boon of Tzeentch -adds D3+1 power dice to your own dice pool
Gleam Magic- cast any as a Bound spell ,witha power level equal to its basic casting level
Gift of Chaos- 2D6 hits ,D6+1 Strength,30" range
Bolt of Change- D6 S5-10,12'' range
Tzeentch Firestorm -One S5 hit per model in unit,creates Horrors.

These are the new spells,I wonder what the casting level for these spells are.
All I know is that Tzeentch is going to rock.

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Gleam Magic- cast any as a Bound spell ,witha power level equal to its basic casting level
jeśli tak to w ogóle boskość - waaagh, kuznie i pitke rzucamy jako bound z power levelem 12 :twisted:

Bolt of Change- D6 S5-10,12'' range
S 5-10 sugeruje że będziemy mieli siłe k6+4. Masakra! przeciętnie 7-8. Co prawda mały zasięg, ale Didżeje sie ucesza z tego czaru :D

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

To jest DAEMON Only, wiec DJ raczej sie nie ucieszą...
Napewno za to ucieszą się czolgi, które jak zgarną takie 2 to mogą mieć prolemy z egzystencją ;D

Mi tam bardziej podoba sie opcja rzucania 2 przez 2 heraldów a potem boostowanie z tego Lord of Change ;)

Natomiast uwazam, ze czar 5 bedzie idealnym wyciagaczem skaveńskich scrolli, bo gdy raz wejdzie... ma szanse skończyć bitwę ;)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

wiec rozumiem ze wszyscy przerzycaja sie teraz na DL :D i to jeszcze czincza :PP

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Prawodopodobnie pierwszy czar slaaensha:
Głupota do końca gry (testy Ld co turę)

DZIEKUJE ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Bo to 2 rozne army listy maja być? =)
Nie wiem, czy bedzie sie roznil, ale nie wykluczam takiej mozliwosci
Mortale, Bestie i DL to nawet 3 różne army listy a taki sam czincz. Podejrzewam, że i w tym wypadku podobnie będzie. Czincz to czincz. :D
Uerph.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

No ja mam nadzieję, że aby tu nie będą mieszać...
trikk pisze:To jest DAEMON Only, wiec DJ raczej sie nie ucieszą...
Herald na dysku, o ile to jeszcze będzie?
Zaczynam się cieszyć, ze mam ten konytngent Tzeentcha w mojej armii DL. W tym takiego heraldowego DJ-a. ;) Ciekawe, co dla Papy Zgniłka wymyślą, skoro Wielki Mutator się tak zapowiada.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

@ Szczurza Jucha

Teraz to będą 3 rozne armie, a nie army listy

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

NO magia Tz. o ile taka będzie to okaze się ekhe rzeźnicza zarówno na armie piechotne jak i ciężko opancerzone. Wiadomo - wszystko zależy od czaru, ale...
W sumie spoko TZ. może byc silny magicznie, ale pewnie w walce poza wardem to raczej będzie dostawał - tak jak do tej pory było w DL - po dupsku, więc jako taka równowaga zostanie. Silne magicznie, drogie, słabo walczace demonki. Hmm a herald nie mógł na dysku? Na rydwanie mógł, więc i na dysku pewnie też - a więc czarki podleć i pierdzielnij k6 s5-10 będą robiły wrażenie...

Co do SL. Głupotka fajna miejmy nadzieję że będzie zapis że można rzucać na wszystko, bo jak wiemy czasem pisze - modele odp. na psych. bla bla bla...

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Wole nie myśleć co z Khornem wymyślą :D

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

BOGINS pisze: Hmm a herald nie mógł na dysku? Na rydwanie mógł, więc i na dysku pewnie też - a więc czarki podleć i pierdzielnij k6 s5-10 będą robiły wrażenie...
Mógł (no, nadal może jeszcze) teraz na 100%, sam używałem to wiem. :) Sprawdzał mi się skubaniec.
BOGINS pisze: Co do SL. Głupotka fajna miejmy nadzieję że będzie zapis że można rzucać na wszystko, bo jak wiemy czasem pisze - modele odp. na psych. bla bla bla...
Teraz wszak Imm to psych nie chroni przed głupotą, więc może nie będą robić szopek. Choć z drugiej strony nigdy nie wiadomo, co geniusze wymyślą. :P

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja rok cisnąłem Dl-em i nawet mi szło - only tzeentch bez dodatków i kurdę muszę powiedzieć szło oj szło. Nawet 2 miejsce na masterze w GW się zajęło, więc można cisnąć tą armią.
Tylko cos mi sie wydaje, że Changebringerzy zostaną przycięci, bo w sumie ten ich taf...ja się z niego cieszyłem, ale...
Flajmerki mam nadzieję że zostaną takie jak w DL, byle mogły dalej palić hehehe.
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co dodać dla TZ - tzn nowy unit.
Oddział czarusi mają, strzelajki piesze/latające mają, rydwanik latający mają, wrzaskulce w tym turbo ulepszeniu będą bardzo fun... hmm gdyby tak spawnik mógł czarować :) hehe jakiegoś pociska by strzelał jako bound? Bo ten flame... Wiem wiem, spawn to nie demon...

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz

Post autor: Lasti »

Podobno niema byc zwyklych horrorów tylko Pink i Blue Horrory jak w starych edycjach. Potwierdzone to czy bujda?

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

BOGINS pisze:Flajmerki mam nadzieję że zostaną takie jak w DL, byle mogły dalej palić hehehe.
Trza będzie przycisnąć powoli Szamana czy jak?.. ;)

Flamery zawsze mi się podobały, tylko grając łączonym DL-em (zasada True Core) wolałem brać screamery. A flamery, mimo kosztu punktowego, kuszą. :)

Ta bestia Nurgle'a z przecieków niczego sobie wygląda. Teraz dywagacje: co to jest? W DL nie ma spawna, bestia występuje jako "wierzchowiec" dla heralda, ridersów i w rydwanie.
Fajnie że palanquin wraca do łask, bo poprzedni model był miodny.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Nie mogę się wprost doczekać. Mam tylko nadzieję, że jednostki stworzone w SoC nadal będą istnieć - zrobiłem 3 bloodcrusherwów, 3 changebringerów i 4 plagueriderów (na nowych plastikowych spawnach). Nie chciałbym żeby musieli zostać na półce :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Bloodcrusherzy i Plagueriderzy będą prawie na bank. O changebringerach nic nie wiadomo...

Flamersy: 18" strzału, d6 s4, s5 w close combacie

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

trikk pisze:Flamersy: 18" strzału, d6 s4, s5 w close combacie
Wygląda "smaszno" :) Zwłaszcza 18 cali (czyli +12) i S4. Tylko o ile podrożeją?..
Changebringersów mam w trakcie powstawania, plagueriders skonwertowani (metalowe spawny i starzy herosi Nurgle'a) tylko trza pomalować. Czekam więc na książkę. :)
Trikk, btw, czy aby jakiś Twój znajomy nie jest na tej konferencji GW co to teraz trwa w W-wie? ;)

ODPOWIEDZ