Zwierzaki

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Świetne te wasze zwierzaki ;)

Mastema: coś takiego jak "modliszka nowogwinejska" nie istnieje ;) Pewnie chodziło Ci o modliszkę gwinejską, aczkolwiek również ta nazwa nie jest poprawna ;) Zapewne byłeś/jesteś szczęśliwym posiadaczem Sphodromantis gastrica ;) Po której wylince vagans?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Mastema »

Dokładnie, śliczna brązowa smica, 3 kokony złozyła ale nie mam z czym jej rozmnożyć... :cry: sorki wielkie ale jeśli chodzi a nazwe do powiedział mi tak gość od którego kupiłem :D

Vagans L8

właśnie mnie to wkurza, skada te kokoniki niewiadomo po co... :) przynajmniej sobie ususzę kidyś...

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Nie ma sprawy, nie musisz przepraszać ;) Po prostu nie chcę abyś tkwił w błędnym przekonaniu ;) Co cóż samiczki tak mają ze jak nie ma kto ich zatrykać i tak kokony składają :P Może to jakaś wielka chęć posiadania dzieci nawet bez tatusia? :D Możesz dać fotki pajączka? Ja narazie mam L4 które lubuje się w kopaniu tuneli :P

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

niestety nie :cry: aparat mi sie rypnął jakiś miesiąc temu... ale gdzieś powinienem mieć jeszcze foty grammostoli jak była mała...jak je jeszcze mam to walne :D

Lesthad
Mudżahedin

Post autor: Lesthad »

http://www.badongo.com/pic/422961
Moj kot :P, ktory tak jak kot kogos w temacie nazywa sie Kot ;) pocieszna bestia :D

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Mam w domu misia gryzli!!
On wyrośnie na duże yettti i was zje!!

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

Ja mam malego chomika dżungalskiego ktory nazywa sie Pipin. To nie jest zwyczajny chomik, ostatnio podszedl do swieczki i sobie wasy podsmazyl :P a ostatnio jak go polarzylem na kanapie poszedl za poduszke i normalnie sobie kimono strzelil :P Ja oczywiscie sobie o nim przypomnialem 2h później a on dalej spal xD

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Ja zwierząt nie mam.
Miałem kiedyś rybkę w akwarium, ale pewnego razu podczas mycia akwarium wyślizgnęła się do umywalki i już jej nie było (wpadła do rur i popłynęła..)
Później miałem znowu rybkę w akwarium ale wtedy z kolei już ją wypuściliśmy do stawu.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Post autor: Szrederator »

Pniak pisze:Ja mam malego chomika dżungalskiego ktory nazywa sie Pipin. To nie jest zwyczajny chomik, ostatnio podszedl do swieczki i sobie wasy podsmazyl :P a ostatnio jak go polarzylem na kanapie poszedl za poduszke i normalnie sobie kimono strzelil :P Ja oczywiscie sobie o nim przypomnialem 2h później a on dalej spal xD
pipin ten grubas ze spidermana on jest zły złoo nigdy grubasa nie lubiałem

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Zapomniałem, ze jeszcze patyczaki miałem naprawdę świetne owady :lol: najlepiej to sie w nie wpatrywać całymi godzinami. Miałem jednego naprawde wielkiego, ale ze starości zdechł.
PS.Szrederator co ty za glupoty wypisujesz? Tu nie o spidermana chodzi tylko o chomika i ogolnie zwierzeta. A nawet jesli to byl zart-to byl on glupi(oczywiscie tych ktorym sie ten zart podoba przepraszam i pozdrawiam :wink: ).

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

ja mam brata i chomika boryska :)

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Scaly Skin 4+ :twisted:
Obrazek
Obrazek
wychodza po żarcie cwaniaki :wink:
Obrazek
Ptasznik w akcji:
Obrazek
Kotka Nefri od Nefretete (egipski kot :wink: )
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Mi ostatnio ubyło troche zwieżaków ale zostało jeszcze "troszke" :D
krótki przegląd tego co lata po domu i okolicach:
jakieś 1500 gołębi ozdobnych
6 pawi
około 30 bażantów, bodajże 12 gatunków
jakieś 200 kur, min z mongolii, chin, japonni, ameryki Pd itd. Nie które są naprawde zajefajne
jakieś 50 gęsi też z 15 gatunków
kaczek chyba około 30 ale mało gatunków (a może rodzaji zawsze mnie ludzie poprawiają a wciąż nie pamiętam)
ryb w stawie nie mam pojęcia ile a standardy Polskich wód.
3 kaukazy, 1 dog niemiecki "niebieski"
około 100 papug tak na oko z 30 gatunków.
5 kotów dachowców :wink:
mieliśmy majnekuna ale wzieło mu się zeszło, nie długo będą 2, był też dzik ale go zjedliśmy 8)
Do tego rybki akwarjowe ale aktualnie bez rewelacji, w każdym sklepie akwarystycznym mają fajniejsze.

Za 3 tygodnie może dam rade jakoś to mniej więcej obfotografować to wrzuce jakoś kilka zdjęć. A i tak sporo czasu spędza w stajni bo kumpel z narzeczona zakupili konia i trza gnojka szkolić coby umiał strzelić hita z S4 jak na komika chaosu przystało :wink:

Awatar użytkownika
Mastema
Mudżahedin
Kontakt:

Kurde a ja myślałem, że mam full chata of animals... Ty masz zamek czy jak? :D albo dużo miejsca, nie no przy Tobie to ja szans nie mam, chociaż pamietam, że kiedyś chciałem miec konia frzyjskiego9miałem ze 4 lata) i trzymac go pod balkonem..... ach uroki mieszaknia w bloku

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Lesthad pisze:http://www.badongo.com/pic/422961
Moj kot :P, ktory tak jak kot kogos w temacie nazywa sie Kot ;) pocieszna bestia :D
Jaki smieszny :)
To moj kot nazywa sie Kot
kurka musze mu z jakas poza strzelic fote
np jak pokazuje jezyk od tak bez powodu
albo jak sie z syfkiem bawi (syfek to taka brudna zabawka bo ututla ja wszedzie a potem trza ja czyscic (to co aportuje )
teraz ucze go podawac lape ;)
zart oczywiscie niczego go nieuczylem :P

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

A moja bestia nazywa się Timon... A wygląda tak:
Obrazek
I proszę nie wnikać, co on trzyma w pysku... :twisted:

Awatar użytkownika
PiotrekN
Chosen of Tzeentch

Post autor: PiotrekN »

pewnie trzyma kartke z napisem "Nakarm mnie Necro" :lol:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

nie ! pewnie przyniosl papierek zeby pan posprzatal smierdzaca .......:D:D:D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Necro
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Necro »

Bez przesady, jest na tyle stary, żeby wiedzieć, że za zabrudzenie pokoju by z niego wyleciał. A to jest efekt jego upodobań - jest takim kleptomanem, że szkoda gadać... Porywa wszystko co jest w zasięgu jego pyska. Na szczęście figurek nie tyka... Może dlatego, że ich na ziemi nie zostawiam? :wink:

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

kiedyś tam obiecałem, że wrzucę foty swoich zwierzaków. dzisiaj psy. Jutro postaram się wrzucić koty.
Obrazek
Obrazek

Obrazek

to ostatnie trochę nieostre, wrzucę jutro lepsze.

ODPOWIEDZ