CR krasiowy
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
W 2 różnych kombatach na 2 różnych oddziałach daje, ale jak te 2 oddziały są w 1 kombacie to nie, tak samo niemasz 2 razy liczone za normalny sztandar.
argument ten mnie nie przekonuje, ale jeśli tak to czy mogę walnąć 2 takie runy na jednym sztandarze? Jeśli też nie to czy jeden zapis może byc rozumiany ąz tak szeroko? Czy jest tak też w przypadku innych sztandarów z takim samym warunkiem? pzdr
I właśnie tu jest problem. Nie opisali tego dokładnie.Supeł pisze: Jeśli też nie to czy jeden zapis może byc rozumiany ąz tak szeroko?
-
- Powergamer Rozpiskowy
Byloby to bez sensu jak mozna by bylo tylko dawac ja na jeden sztandar "multiples of this rune have no further effect" dotyczy dawania 2 razy tej runy na jeden sztandar. Mozesz ja miec dwa razy np na longach z 2 us ,a na BSB tez tylko ze jak wiadomo w innej kombinacji albo sama. Mysle ze sprzeczanie sie o to nie ma sensu bo:
1. jest to jasne
2. lepiej dla krasnoludow
1. jest to jasne
2. lepiej dla krasnoludow
To co powiesz o sytuacji kiedy w jedyn oddziale będzie bsb i sztandar oddziałowym i na obu będe mieć 2x us ?
-
- Powergamer Rozpiskowy
Bedzie mial (oddzial) 40 us bo model krasnoluda takiego oddzialowego ma us 1 a on bedzie podwojony... Inna sprawa jest z rune of battle, bo po prostu dodaje 1 do CR ,a jak dodasz dwa razy to nic sie nie stanie zlego ,takie jest moje zdanie.
jak dla mnie oznacza to że nie można dać tej samej runy więcej niż jeden raz na sztandarze....co nie zmienia faktu że nie możesz mieć więcej niż jeden przedmiot z taką samą kombinacją runów...
według mnie jeśli w jednym kombacie bierze udział sztandar zwykły z +1 Cr i BSB z +1 Cr (i inną runą do kombinacji), to dostajemy +2 Cr z runów i szlus.
według mnie jeśli w jednym kombacie bierze udział sztandar zwykły z +1 Cr i BSB z +1 Cr (i inną runą do kombinacji), to dostajemy +2 Cr z runów i szlus.
Halo, panowie, co jest? Koniec dyskusji? A ja dalej nie wiem jak grać - mało tego pojawił mi sie kolejny problem - mam stromniego redberda i walkę multiplejową - maszyna wariorzy i longi z pociągiem knightów - ile dostaje za redberda? 3 czy 1 i czemu 1 (znając wasze podejście do tematu poprzedniego to będzie zaraz oczywiste... )
pzdr
pzdr
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
r. battle podwojona na jednym sztandarze nic nie daje, runa ta na sztandarze i bsb w oddziale daje łącznie dodatkowo +2, r.stromniego może zwiększyć do trzech punktów.
Poza tym większy us, szarża z górki i na tył, trzy szeregi, sztandar i bsb z kombinacją runy battle i stromni, łącznie jest to +12 do cr na starcie, chyba że o czymś zapomniałem.
Poza tym większy us, szarża z górki i na tył, trzy szeregi, sztandar i bsb z kombinacją runy battle i stromni, łącznie jest to +12 do cr na starcie, chyba że o czymś zapomniałem.