CR krasiowy

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

no zgoda, nie daje, ale na jednym sztandarze nie w całej armi, jakby tak miało być to by była master runą i spokój

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Post autor: TomCio »

W 2 różnych kombatach na 2 różnych oddziałach daje, ale jak te 2 oddziały są w 1 kombacie to nie, tak samo niemasz 2 razy liczone za normalny sztandar.
Obrazek
http://www.pajacyk.pl <klikać w pajaca, bo wp***dol! Obrazek
a goryl we mnie mówi mi..

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

argument ten mnie nie przekonuje, ale jeśli tak to czy mogę walnąć 2 takie runy na jednym sztandarze? Jeśli też nie to czy jeden zapis może byc rozumiany ąz tak szeroko? Czy jest tak też w przypadku innych sztandarów z takim samym warunkiem? pzdr

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

Supeł pisze: Jeśli też nie to czy jeden zapis może byc rozumiany ąz tak szeroko?
I właśnie tu jest problem. Nie opisali tego dokładnie.
Obrazek

Stuart malutki
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Stuart malutki »

Byloby to bez sensu jak mozna by bylo tylko dawac ja na jeden sztandar "multiples of this rune have no further effect" dotyczy dawania 2 razy tej runy na jeden sztandar. Mozesz ja miec dwa razy np na longach z 2 us ,a na BSB tez tylko ze jak wiadomo w innej kombinacji albo sama. Mysle ze sprzeczanie sie o to nie ma sensu bo:
1. jest to jasne
2. lepiej dla krasnoludow :D :D :D

Awatar użytkownika
TomCio
Masakrator

To co powiesz o sytuacji kiedy w jedyn oddziale będzie bsb i sztandar oddziałowym i na obu będe mieć 2x us ?
Obrazek

Stuart malutki
Powergamer Rozpiskowy

Bedzie mial (oddzial) 40 us bo model krasnoluda takiego oddzialowego ma us 1 a on bedzie podwojony... Inna sprawa jest z rune of battle, bo po prostu dodaje 1 do CR ,a jak dodasz dwa razy to nic sie nie stanie zlego ,takie jest moje zdanie.

Stuart malutki
Powergamer Rozpiskowy

sorry za offtopa kazdy krasnolud ma 1 us...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

jak dla mnie oznacza to że nie można dać tej samej runy więcej niż jeden raz na sztandarze....co nie zmienia faktu że nie możesz mieć więcej niż jeden przedmiot z taką samą kombinacją runów...
według mnie jeśli w jednym kombacie bierze udział sztandar zwykły z +1 Cr i BSB z +1 Cr (i inną runą do kombinacji), to dostajemy +2 Cr z runów i szlus.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

proste, ja tu nie widzialem problemu nigdy

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Halo, panowie, co jest? Koniec dyskusji? A ja dalej nie wiem jak grać - mało tego pojawił mi sie kolejny problem - mam stromniego redberda i walkę multiplejową - maszyna wariorzy i longi z pociągiem knightów - ile dostaje za redberda? 3 czy 1 i czemu 1 (znając wasze podejście do tematu poprzedniego to będzie zaraz oczywiste... ;) )
pzdr

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jeżeli kazdy oddział otrzymuje +1 do CR to w takiej sytuacji ja bym liczył +3 za Stromniego ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

a ja doczytałem porządnie i już wiem
niestety tylko +1 i dupa zbita

ale jest to napisane a w przypadku Ro battle nie ma wiec myślę że chociaż tu mam recje :D

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

A jak uzasadione jest to ze jest tylko +1. zacytujesz?

Awatar użytkownika
Żużel
Wałkarz

Post autor: Żużel »

Choćby dlatego, że walka multi jest i tak jedną walką.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Obrazek

z czego wynika że dostaje się +1 CR do combata a nie dla oddziału... :(

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

oj oj :lol2: ale kicha

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

no dobra a jak jest z tymi r o battle? czy ktoś się o to pytał w kwestii zasad (bo ja nie śledzę tego bo mnie szlag trafia)?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

wedle tego co wiem nie kumulują się tzn mówili że multiple have no efect ... teraz czy autorom chodziło o 1 banner czy o 2 to już nie dociekniemy a osobiście mam to gdzieś :)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

r. battle podwojona na jednym sztandarze nic nie daje, runa ta na sztandarze i bsb w oddziale daje łącznie dodatkowo +2, r.stromniego może zwiększyć do trzech punktów.
Poza tym większy us, szarża z górki i na tył, trzy szeregi, sztandar i bsb z kombinacją runy battle i stromni, łącznie jest to +12 do cr na starcie, chyba że o czymś zapomniałem.

ODPOWIEDZ