Rinhox Riders

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Christos pisze:
Jak założysz, że zadający pytanie może nie znać odpowiedzi (co usprawiedliwia jego zadawanie) lub nie jest w stanie dojrzeć niedorzeczności tego pytania (z różnym powodów) i wykażesz odrobinę dobrej woli - wszyscy możemy na tym skorzystać.
Pytanie nie było niedorzeczne, czy z głupoty zadane. Normalny RL.
Niedorzeczna była dyskusja.

Wracam do skrótowych wypowiedzi.
Spadam.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Dziwne, bo dla mnie sytuacja jest dosyć oczywista. I to w tym kierunku, że rację ma Maciek, a nie JJ.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Jedy Knight pisze:
Pytanie nie było niedorzeczne, czy z głupoty zadane. Normalny RL.
Niedorzeczna była dyskusja.

Wracam do skrótowych wypowiedzi.
Spadam.
Nie miałem na myśli tego konkretnego pytania. Mówiłem ogólnie.

A jeśli chodzi o ten temat (co by nie offtopować ;) ) to uważam że masz racje.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Ciekawa kwestia.
Uwazam podonie jak JJ - chocby ze wzgledu, ze specjalna zasada ruchu z AB jest nadrzedna nad ogolna zasada ruchu monsterow. w koncu pojedynczy nosorozec to tez czesc oddzialu nosorozcow.

To tak jakby ostatni yeti nagle przestawal skakac po gorach (bo zasady ruchu monsterow by przejmowal). Tylko, ze tutaj mamy bonus ujemny zamiast dodatniego

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

A co to zmienia?
Jak mamy korzystna zasadę to na pewno ją stosujemy, a jak mamy niekorzystna to już trzeba sie zastanowić?

Rhinoxy poruszają się w specyficzny sposób. Bez względu na to czy jest ich kilka czy jeden.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Christos pisze:A co to zmienia?
Jak mamy korzystna zasadę to na pewno ją stosujemy, a jak mamy niekorzystna to już trzeba sie zastanowić?
Mniej wiecej o to mi chodzilo wlasnie ;)

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Ja tam mam jakieś-tam swoje zdanie, i dawniej bym go pewnie nawet bronił, ale z czasem priorytety się zmieniają i juz mi się nie chce.

Tylko chciałbym wiedzieć, co mi wolno, a co nie, żebym się kiedyś nie dowiedział, jak już wszystkich zmiażdżę Nosorożnikami, że cały czas wałowałem :)

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Ludzie litości !

Sprawa nie jest taka prosta jak się zdaje.

Intuicyjnie rzeczywiście można by sie było przychylić do tego że przysługuje 1 rinoxowi 1 pivot ... jednak trzymając się ściśle zasad tak nie jest (gdyż mówią one o wheelu). Ja początkowo nie miałem zamiaru tego tematu tykać bo jest jak na mój gust zbyt śliski. Jednak uważam że sprawę tę należy ugadać na spokojnie a nie popędzać i przyrównywać do stolca. Uważam ponad to że nie był by to najgorszy temat do poruszenia na LS .

Bawcie się grzecznie !

G.

Awatar użytkownika
Kedziorson
Masakrator

Post autor: Kedziorson »

spoko może ze słowami przegiełęm ale prośba jest jedna....proste i prawdziwe zdania w stylu: pytanie>odpowiedź...wg schematu jaki miał panować...w jednym poście kończącym temat...

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Niestety przy .... sprawach niejednoznacznych tak się nie da (moim zdaniem LS powinna się tym zająć i już bo nie wierze że tu ktokolwiek dojdzie do porozumienia)

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

No tak, ale chyba należy zacząć od tego, co w tym wypadku jest ważniejsze, mianowicie RB czy AB

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Mógł byś rozwinąć tą wypowiedź bo chyba nie za bardzo rozumiem o co chodzi ?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

prosta sprawa.
Rhinoxy maja swoja zasade nt tego jak sie ruszaja (AB) ktora jest nadrzedna nad zasada o ruchu pojedynczych monsterow (RB).
W zwiazku z tym zasada z AB zastepuje zasade z RB, bo pojedynczy rhinox to ciagle czesc oddzialu rhinoxow

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Nie no ja wiem to się zgadza ale zasada mówi o ... wheelach a nie pivotach ... osobiście domyślam się jaka była intencja twórców tej zasady (podobnie jak wielu innych np. dragon armora) jednak jest ona napisana tak, że nie zabrania robić wielu pivotów. Pytanie brzmi teraz czy grać raw czy intuicyjnie (1 pivot) . IMO to dobry temat dla LS.

ODPOWIEDZ