Chaos Predator

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Chaos Predator

Post autor: Phoenix »

Sorry za kiepskie zdjęcia ale robione na szybko. Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

banner ładny i przyciaga uwage. ale reszta dosc naciagana i przecietna ;) podobaja mi sie te ciemne złote (brazowe?) metaliki ;)

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Świetny no i trzyma klimat Iron Warriorów :) (fajne lufy lasek...)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Nareszcie znów jakiś pojazd w galerii!

Ogólny zamysł bardzo dobry, widać potencjał w tym modelu i dużo pracy...

Ale:
- trochę przesadzony weathering, wydaje mi się, że robiony na "chybił-trafił" momentami ;) Co prawda brud się różnie układa, ale biorąc pod uwagę bryłę pojazdu, nie wszędzie wygląda wiarygodnie,
- okopcenia (rury wydechowe), otarcia nienaturalne - trochę jasne te srebrne "plamy" w porównaniu z sąsiadującym zniszczeniem,
- detale (czaszki, łańcuchy, głowy itp.) niestaranne [-X ...

Wygląda na to, że bardzo się przyłożyłeś do wykonania modelu od strony artystycznej (głównie pancerz) i trochę straciłeś przez to umiar i realizm trochę "uciekł" (co jest bardzo łatwe, jak się człowiek rozpędzi) :D A za to detale i mniejsze elementy są potraktowane po macoszemu. Sztandar naprawdę bardzo ładny (świetny freehand), aż go widać :) Poza tym - jeśli chciałeś uzyskać duży efekt zniszczenia, to lufy i metalowe elementy zdecydowanie są "za nowe", wypolerowane. To samo tyczy się przodu pojazdu: kolce są świeże, a kadłub, do którego są przymocowane, wygląda, jakby właśnie przejechał brody i przy okazji kogoś rozczłonkował :D Podobają mi się jeszcze te żółto-czarne pasy na przodzie kadłuba i weathering na nich, ale krew już mniej ;) Rozbryzg taki, jakby czołg pędził na złamanie karku (Carmageddon?) ;)

Dół kadłuba zbyt schematyczny, mam na myśli czarny i brązowy kolor. Być może tak się ubrudził, ale mi trochę to nie podchodzi, szczególnie ten czarny, symetryczny "spray" :)

Model jest bardzo ładny, włożyłeś w niego sporo pracy, ale brakuje konsekwencji i trochę umiaru w brudzeniu, a także subtelności przy wykonywaniu zniszczeń. Chodzi mi o to, że nie widać czołgu, a sam brud, który tak naprawdę zakrywa większość elementów.

Mimo wszystko - ładny model i przyjemnie się go oglądało :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Sebollus
Mudżahedin

Post autor: Sebollus »

To ja dorzucę jeszcze coś od siebie....wszystkie większe uwagi co do malowana już zostały wymienione to zapytam jedynie....na wszystkich bogów chaosu czemu ten baner nie poddaje się prawu grawitacji ? czyżby był posessed :wink:

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Ten sztandar najzwyczajniej w świecie nie wierzy w grawitację ;)

Co do modelu - Sławol doskonale to ujął i zgadzam się z nim w całej rozciągłości. Przerost formy nad treścią, ale na szczęście nie jest to coś, co grzebałoby ten model i dalej jest miło na nim zawiesić oko.
Uerph.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

sztandar cudo... reszta trzyma klase :)

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

hey

a mi sie bardzo podoba jedynie co bym zmienił to kolor tych rurek od sztandaru bo wyglądają jak nie pomalowane, albo wrzucić na nie rdze bo wszystko zardzewiałe a tu świecący się metal :D

pozdrawiam i gratuluje modelu

Awatar użytkownika
Chodak
Mudżahedin

Post autor: Chodak »

Mi najbardziej podoba sie sztandar oraz wszystkie dzialka. Zmienilbym jednak troche kolorystyke reszty pojazdu, bo ten szary to jakos nie wpada w oko :) Ale ogolnie bardzo fajny model.

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Antar »

Jak dla mnie model prezentuje się bardzo dobrze. Ciekawa kolorystyka (choć to kwestia gustu;)) i dobre wykonanie + przykuwający wzrok freehand na szmatce to elementy na +
Ale...
Czyściutkie metaliki trochę nie pasują do reszty, zdecydowanie przydało by się je przybrudzić ;) Również mniejsze elementy-czaszki,głowy, faktycznie nie są dopracowane.

Elementy "realizmu" np. brud czy dziwnie wisząca szmata wg mnie nie mają większego znaczenia, najważniejsze, że figs będzie się dumnie prezentowal na polu bitwy ;)

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Nie powiem nic specjalnie nowego ;)
Schemat średnio mi się podoba, poza tym - skoro całość jest mocno postarzona, to dlaczego metaliki już nie?
FH na sztandarze ładny, ale sposób, w jaki zwisa woła o pomstę do nieba ;) Do tego kości na słupkach są dość niechlujnie pomalowane.
Generalnie - gorzej, niż w poprzednich pracach.
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jest świetny! Do klimatu "zjechania" brakuje tylko trochę patyny na elementach z brązu/miedzi
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ