Armaty DoW na pewno by się przydały, ale jakoś mi nie bardzo pasują klimatycznie, natomiast jacyś kusznicy - czemu nie?

Moderator: JarekK
Niekoniecznie, bo niektóre RoR zajmują slot special i wtedy możesz mieć Helkę. Specialami są:Gajowy pisze:z DoW sa klopoty bo jak wezmiesz ten shit to nie masz juz na pewno helki a <2k 10 kuszoli wiele nie zmienia
Wydaje mi się, że nawet w ofensywnej rozpie 1-2 dziesiątki kuszników mogą się przydać. O Galloper Gunach i zwykłych działach DoW nawet nie wspominałem, bo zajmują sloty Rare, a tam mamy od strzelania fajniejszą klimatycznie i mocniejszą HelkęMasz racjętemple Guard ,ale gdy powsadzasz kusznikow, galloper guny to Chaos z armii stricte ofensywnej zamieni sie w defensywna co zaburzy kompletnie jej dzialanie.Jak ktos chce armie defensywna to zamiast chaosu lepiej przesiasc sie na Imperium , albo Krasnale .
Tylko, że zwykli kusznicy i halflingi DoW zawsze zajmują Rare, więc nie wystawisz sobie wtedy Helki, Spawnów czy DO. Ale zaleta jest taka, że są znacznie tańsi od Pirazzo's Lost Legion czy Braganza's Besiegers.10 kusznikow, 10 halflingów. Idelanie wspiera ofensywny chaos, kosztuje malo. pelen wypas.