Płock, Tumskie Wzgórze 4

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wilqu
Falubaz

Post autor: Wilqu »

Zapewne tak bedzie ja już dogorywam z budowaniem mojej on zaczyna

Kurde doczekac sie niemoge na gre w Płocku :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
koral
Mudżahedin

Post autor: koral »

za tydzien o tej porze pierwsze kosci zaczna toczyc sie po stolach i pierwsi wojownicy straca zycie...fajnie :twisted:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

a o tej porze bedzie juz pewnie druga bitwa ;D a pomyslec ze moglibysmy grac juz dzis ;D ale nie ma nic straconego...domaluje pewnie cos... no i ten gryf stoi...prawie juz skonczony ;D

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

dobry żart...nie wiem co trzeba zrobić żeby się wyrobić z bitwą w mniej niż 3 h :/

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jak w mniej?
powiedizlaem ze bitwy sa po 3h... ewentualnie moge przedluzyc do 3,5h ;) wiec nie płacz ;D

przed uplywem 3h nie bede was meczyl o wyniki... jesli po 3h 15minut zostana tylko 2-3 stoly bez zdanych wynikow wtedy juz bedzie troche gorzej ;)

Awatar użytkownika
Nostro
Chuck Norris

Post autor: Nostro »

w 3 godziny z reguły u nas dochodziliśmy do 5 tury..... czasami nawet nie... w czasie bitwy czas leci nie ubłagalnie :P z reszta mamy cały dzień więc nie ma sie co martwić..... jak co jest jeszcze niedziela xD. heh

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

hehe ;] wiesz na turnieju sie gra szybciej niz w domu ;) a po 5 turach mozna juz konczyc ;]

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Mnie tam trochę martwią te 3 godziny...
Bo ja i Szymon gramy szybko, ale za to naprawdę w ostatniej turze potrafimy zdziałać cuda. Taka jest nasza rozpiska: dużo kombinowania i taktyki, a w ostatniej turze, względnie w piątej rozgrywają się najważniejsze Combaty. A już nie raz zdarzał mi się przeciwnik, który marudził i strasznie wolno grał, przez co nie mogłem dograć 6tej tury i w efekcie wygrywałem np 12:8 zamiast dużo wyżej... W ogóle to żałuję, że nie można używać zegarów szachowych na turniejach :D Ja bym był za :P

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

tez bylbym za zegarami... ale jak juz na LL o tym mowilismy... to sa koszty...duzo koszty ;) a uzywac mozna..tylko ktory osrodek ma na stanie 15-30 zegarów? :(

no nic... ja sie powtorze... 3-3,5 h na bitwe!

arandir
Wałkarz

Post autor: arandir »

powtarzaj ile chcesz....

ja powiem tylko to co zaobserwowałem przez tych kilka rozegranych w tym tygodniu sparingów

a mianowicie 3,5 h to jest minimum....

nasz rekord to dwie bitwy jednego dnia....

a skończym gre można w pierwszej turze....więc wiesz :P

ksuM
Falubaz

Post autor: ksuM »

W końcu 6000 tysięcy na stole i 4 graczy...

Długo, długo trwa bitwa.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

wszystko wyjdzie w praniu ;) mam nadzieje ze nikt sie nie spozni, zapisty beda szybkie... nie bedzie problemu z wydawaniem reszty z wpisowego i takie tam ;) a potem bedziecie w miare szybko grali.. jak ja sprawdzalem to gra sie ok. 3-3,5h w poniedzialek bedize moj sparing z koralem i zobaczymy jak to wyjdzie ;)

ale mowie, jestesmy elastyczni i mamy duzo czasu ;) wiec wszystko jest do zrobienia ;]

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Tutaj mały up-date z mojej strony.
Gram z Tomkiem Jarząbkiem(WE)
I w co sam nie moge sam uwierzyć zgłaszam 3 team z Olsztyna-Lohost DE&HE

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Heh, ktoś widzę wpadł na pomysł wystawienia 8 bolców :roll:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

okej... jak bede odznaczal ludzi z rozpiskami to was dopisze ;) no to widze ze bedzie niezla rzeznia

a ja kupilem wykladzine..szkoda tlyko ze mieli 4m... bedize na 6 stolow, nie 8... chyba ze cos w innym sklepie tanio wpadnie ;]

Awatar użytkownika
Pasiaczun
Mudżahedin

Post autor: Pasiaczun »

tomekjar pisze:Heh, ktoś widzę wpadł na pomysł wystawienia 8 bolców :roll:
oh straszne.... :roll:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Tomek..hjak sie boisz 6 bolcow wystaw mengili...bolce -3 do hita ;D

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Pasiaczun pisze:
tomekjar pisze:Heh, ktoś widzę wpadł na pomysł wystawienia 8 bolców :roll:
oh straszne.... :roll:
Nie, nie straszne, ale według mnie okropnie nudne. A poza tym wbrew pozorom nie aż takie silne. Wystarczą jakieś wykopywaczki i papa bolczyki. Z takim Reykim i Rydlem by sobie ta rozpiska nie pograła (2 Tunneling Teamy Skaveńskie, 2 Skorpy, Swarmy TK). Po prostu niezmiennie dziwi mnie jak można czerpać przyjemność z gry taką rozpiską... (no, chyba, że rozpiska jest stricte na turniej, nastawiona na wygraną, w takim razie to inna rozmowa :) )
Gobo pisze:Tomek..hjak sie boisz 6 bolcow wystaw mengili...bolce -3 do hita ;D
Nie 6, tylko 8, to raz.
Dwa, że nigdy niczego się nie boję :P
Trzy: myślałem o Menghilach, ale oddział mnie satysfakcjonujący to 8+ Menghil, więc 344 punkty. W DE tego nie wepchnę (potrzbujemy i Harpii, i rydwanów i CoKów), więc musiałbym upychać ich u goblinów. Wiąże się to z wywaleniem kloca NG, Doom Divera i rydwanu spod maga jednego. I nie wiem, czy warto się pozbywać tych wszystkich rzeczy dla 9 elfików w HA... Co o tym myślisz?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

A my tam mengili wystawiamy :) (w skavenach...)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

zal tego rydwanu..bo co jak co ale jest on doba investycja... goboskow mozna sie pozbyc.. jedne w ta, czy jedne w tamta... strata dooma boli :( ale to juz zalezy jak chcesz to rozegrac... masz harpie, pedzie itp... maszyn to sie za bardzo obawiac nie powinienes ;)

ODPOWIEDZ