2x 1500 Płock

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Ale chodzi o to,że albo jedo albo drugie wyjście.Czemu niektóre amie mogą mieć BSB,który przynajmniej teoretycznie potrzebuje 3 rąk do niesienia wszystkiego,a niektóre nie mogą.Dla mnie to troche bezsens.

A co do rozpiski ogółem to parokrotnie miałęm okazje z czymś bardzo podobnym grać i akurat na niektóre armie to się sprawdza,ale na inne ma w plecy na starcie...

Zobaczymy jak wam pójdzie.
pzdr

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Ależ bierzemy pod uwagę sugestie :)
W temacie o turnieju padł pomysł użycia Menghili, naprawdę nad tym sie teraz zastanawiamy. Podobnie Twój pomysł z kuszą do Blood Armourowego Nobla: szukamy tych 10 pkt ich chyba nasi kusznicy obejdą się bez tarcz ;) Magii nawet nie rozważałem, bo Szymon jej nie chce, a jak on jej nie chce, to ja też.

Jeśli chodzi o Challange, sami chcemy rzucać już ze 3 parom, także może być ciężko z dorwaniem nas :P A tak BTW, to czym wy gracie, że tak łatwo nas rozjedziecie?

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

mamy 3 bnitwy...moga byc 3 challange...jestem otwarty na propozycje ;)

co do bsb... to aj chce lance i tarcze w bretce ;D ..a poza tym co szkodzi miec mu proporczyk na plecach jak sztandarowcy w japonni? tam nie bylo problemow...

MMM to dobry pomysl...ale juz Ci na drugim temacie pisalem...zal DD i rydwanu :(

Awatar użytkownika
Astragoth
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Astragoth »

no to wywal CoK, MMM u DE są specialem, i nieźle się wpisuja w koncepcje waszej armii
TruePunk pisze: Kazdy gra jak lubi; ale czesc pomyslow nawet matka statystyka powinna z glowy wybijac;p

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

jak beda i cok i mmm to trzeba bedzie wywalic z rydwany i bolca... a to nie wiem czy dobra zamiana ;)

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

na MW Tomke wystawil DE na ilu modelach?? pamietam ze 11 mu kosztowalo chyba 700 ptk... ciekawe ile bylo wszystkich? ;D

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Hmmm, ale nie chodzi o punkty, bo tego pegazistę bez Deathmaski moglibyśmy poświęcić od biedy, ale o slot. Specjale są bardzo efektywne w tej kombinacji. Jakby była możliwość wystawienia Menghili w DE jako Rare już prędzej chyba byśmy bolce olali niż na przykład harpie :)

A na Mackach miałem z tego co pamiętam: 2 fasty, harpie, 8+1 MMM, 5 Shades, pegazistę i magiczkę :P 31 modeli. Do sojuszu z Ogrami na 2k, które były bez gnoblarów (8 Trapperów tylko), więc być może miałem najmniej liczną armię na turnieju :P

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Necromanter pisze:Ale chodzi o to,że albo jedo albo drugie wyjście.Czemu niektóre amie mogą mieć BSB,który przynajmniej teoretycznie potrzebuje 3 rąk do niesienia wszystkiego,a niektóre nie mogą.Dla mnie to troche bezsens.
Bo niektóre armie mają inne zapisy w Army Bookach? Dlaczego do BSB HE chcesz stosować ograniczenia z książki DE, krasi, Lizaków, itp., skoro w książce HE ich nie ma? Przez pewien czas BSB Skavenów mógł być generałem - bo w Army Booku nie ma zapisu o zakazie. Gdyby tego potem GW nie dodało w erracie, to nadal byłoby to legalne, bo do danej armii odnoszą się jedynie zasady z jej książki, a nie z wszystkich innych.

Co do rozpisek - Wasz optymizm jest bardzo pocieszny :D Armie są raczej średnie, ale to wynika raczej z charakterystyki DE i goblinów ;) Dobry gracz z twardą armią (np. Breta + VC, Skavy + WE) raczej powinien Was pojechać, ale tak to jest jak samemu nakłada się na siebie kaganiec :) Jak na to czym dysponujecie, to ten sojusz jest w miarę optymalny, chociaż ja bym te armie składał kompletnie inaczej ;) Ale ja lubię orki i magię :P Ogólnie powodzenia - w końcu to nie master, więc możecie pocisnąć, bo wiadomo, że grać trochę umiecie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

nie master, a freka jak na masterze ;) hehe ja sie nie moge juz doczekac...a w sobote wieczorem bedizemy wiedzieli an ile sie zdala ta kombinacja ;]

ODPOWIEDZ