ulubieni przeciwnicy

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kotar
Chuck Norris

ulubieni przeciwnicy

Post autor: Kotar »

Z kim dwarfy mają problem a jaka rasa jest dla nich"chłopcem do bicia"? Z jakimi rasami jest najłatwiej wygrać a z jakimi najtrudniej. Ja mam słabe doświadczenie ale najmniej problemu sprawiają mi O&G. Ostatnio też ze Skavenami zacząłem wygrywać (szybko spiepszają i trzeba ich dobrze postraszyć). Największy problem to dla mnie Empire, TK. Z Bretą, Ogrami, VC, DE i Chaosem jeszcze nie grałem...

Awatar użytkownika
marcus_cheater
Oszukista

Post autor: marcus_cheater »

Dla mnie ciekawie się z O&G, DE, TK i Chałasem... Jakoś nie tyle nie sprawiają mi problemów, ile fajnie mi się z nimi gra... :twisted:
Nie nawidzę WE... :x Tylko z nimi mam zwykle poważne problemy... Resztę armii da się pocisnąć... 8)

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dobrze mi sie gra z: O&G, DE, Dow, Ogrami, HE
Nie przepadam grac z: TK, Szurami, lizzie, Imperium, bestie, breta
Nienawidze grac z: WE, VC, chaosem, DL i z innymi dwarfami

PS: Marek ty analfabeto... Nienawidzę pisze sie razem... :wink: :P
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

Post autor: Supeł »

Ja nie cierpię strzelającego imperium, innych dwarfów i wietkongu skinkowego - bardzo ciężko jest tu coś ugrac poza remisem - chyba że ja zaczynam i mam farta w strzelaniu (wczoraj w bitwie z Dwarfami moje katapki w 1 turze trafiły centralnie w maszyny przeciwnika - ale oczywiście zadałem po 2 W - fuck)
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, o 16:21 przez Supeł, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

hmm... ja lubie grac z DE, WE (jakoś mi dobrze z tym idzie odkąd wystawiam Smokobójce), niektóre formy chałasu..

nieznosze za to Skinkolandu lizardmeńskiego i Skavenów na 2+ latarkach 20+ jezzailach, 3+ ratlingach, 2+ wykopywazkach....
Obrazek

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

ienawidze grac z: WE, VC, chaosem, DL i z innymi dwarfami
lol

Dla mnie najcięższe są Chaos,Bretka,Lizaki na full skinkach noi Empire.

Oczywiście zależy wszystko od ilości punktów.Bo na 2000+ tak naprawdę to boję się tylko Chaosu i lizaków na 140skinkach,Empire na 2 czołgach i 4 canonach :P jak bretkę to tylko na cyrku.Na mniejsze punkty Kraśki są słabe i praktycznie można je rozdupczyć wszystkim.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nie uważam co by były słabe na małe punkty. Tyle że dominuje tam strzelanie.

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Gogol pisze:nie uważam co by były słabe na małe punkty. Tyle że dominuje tam strzelanie.
Chodziło mi oto że są dużo słabsze od Kraśków na +2000.Przynajmniej takie jest moje odczucie.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

no tak ale reszta armii też jest dużo słabsza więc ogólnie moim zdaniem nie wypadają gorzej.

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

mi się najlepiej gra z wąpirkami, chałasem, He i DE(mniam)
ze skavenami mam problem i z lizaczkami, jest tego od chu chu, i jak mają jeszcze żabolca i 2 mniejszych przydupasów to poprostu koszamr

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

No dla mnie Demonic legion to jakas masakra jest... Slaneeshowcy z 20" ruchu, jakas przegieta magia Czincza, pierdyliard atakow od khorna i bez zyrosa nie ma jak tego cholerstwa wyciagac... O nurglu nic nie powiem bo jaki jest wszyscy wiemy... Wiec nie wiem Taraś co w tym smiesznego... :roll:
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

oj zapomniałem o VC nie lubię feara- często szarże nie dochodzą przez to (jak się można przestraszyć 2 wilków albo 10 zombich 20 warriorów?).

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Nie no spoko,ale DL praktycznie niema jak zniszczyć klocków Dwarfowych nie wiem co,takiego poza ruchem 20cali cie boli w dl.Wystarczy że zastawisz maszynki klockami i DL może ci zrobić lasencję.Ja z DL nie mam problemów.

Awatar użytkownika
Supeł
Kretozord

magia może boleć - ale ja się Dl tez nie boje - ale wiem że oni mnie trochę tak (tzn Dwarfów :P )

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Latwo mowic... :wink: Mialem juz wiele bliskich spotkan z tymi dziadami i zaprawde powiadam wam jest trudno... :wink:

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Hehe każdy ma swoje indywidualne lęki przeciwko niektórym armiom :wink: Ja na przykład mam pewne obawy zawsze jak trafiam na Ogry. 8) Niby podatne na ostrzał ale jak już dojdzie to robi się cieplutko :wink:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Lipne sa... :wink: Nie przebijaja sie bo to plewy... :P Ciekaw jestem jak teraz bedzie z tymi nowymi VC bo mam pewne obawejszyn... :wink:

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

ot ogry ci się przez klocki przebijają a DL nie :shock: w jakim magicznym swiecie ty zyjesz :P ??

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Ogry przewaznie nie dochodza a jak juz dojda to plewią ostro... A jak dostaniesz kanapke ze wszystkich stron z udzialem jakis kawalerzystow co to jeden ma 2-3A to nie jest zbyt fajne...

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Nienawidzę grać z WE i lizakami na hordzie skinków. Nie lubię grać ze skavenami. Nie przepadam za grą z imperium, bo to trochę battlo-szachy przypomina. Natomiast zawsze dobrze mi się grało z O&G, obojętnie jaka by nie była rozpiska i wynik. Jakoś te dwie armie pasują do siebie i gra jest zawsze fajna. Ogry.. ech z nimi to jest naprawdę różnie.

ODPOWIEDZ