Defens Nocniki na 800 :D

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Ghost_Master1
Mudżahedin

Defens Nocniki na 800 :D

Post autor: Ghost_Master1 »

Co myślicie :
Heroes:
Gienek: Goblin shaman 2 lv -----> 90 pkt
Ng Shaman 2 lv -----> 85 pkt
Ng Shaman 2 lv -----> 85 pkt

Core:
23* NG Standard Musican 2x Fanatyk -----> 131 pkt
23* NG Standard Musican 2x Fanatyk -----> 131 pkt
22* NG Standard Musican 2x Fanatyk -----> 128 pkt

Specjal:
2x Spear Chucka -----> 70 pkt

Rare:
Doom Diver -----> 80 pkt

Model in Army: 89
Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5

Tylko Gobosy maja byc :twisted: takie założenie co sadzicie :twisted:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

1 tura podlatuje nooblem z maską terroru i wwszystko ucieka. Takie jest moje zdanie na ten temat ^^

Ghost_Master1
Mudżahedin

oczywiście jeśli przeżyjesz ostrzał z dooma spear chuck magie oraz fanatyków póżniej możmy pomyśleć :twisted:

Ghost_Master1
Mudżahedin

Ogólnie nawalamy do wszystkie co sie rusza zmiękczamy magia(o ile wyjdzie :roll: ) i ostrzałem w ostatecznym rozruchu fanatycy i liczymy na CR z liczebnosci :twisted: jeśli to niepomoże :cry: to na kolana i modlimy sie o cud :wink:

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ale bierzesz pod uwage tylko 1 rzecz. Ze ty zaczynasz. A jeśli ja zaczne? to wtedy mozesz miec spory kłopot. Ponadto wystarczy ze schowam się za lasem i juz mi nic nie zrobisz. Ponadto nie masz wilków. Ale zagraj z kims tym zobaczysz ze same klocki sie nie sprzawdzą.

Ghost_Master1
Mudżahedin

no zobaczymy jak wyjdzie w praniu :/ biore pod uwage ze ty nawet zaczynasz wiem że bedzie ciężko ale to tylko na delikatna partyjke nie na jakiś turniej a jak sie schowasz za lasem to co ty mi zrobisz :twisted:

Awatar użytkownika
Izwor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Izwor »

Trochę ryzykowne byłoby podlecieć lataczem pod sam nos klocuszków i spear chucków. Tylko w taki sposób możesz wzbudzić terror na klockach, a jak test Ld się uda, to latacz ma... to latacza nie ma ;D
Co do chowania się za lasem, będąc za lasem pewnie nie dolecisz, by mieć w zasięgu terroru gobliny.
Ale praktyka pokaże... miłej gry :)

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Powiem tak - trafisz na defensa (np krasie z plutonem egzekucyjnym) to leżysz. Trafisz na offa to masz spore szanse napsuć mocno krwi :)
Najbardziej boli Ld tej armii...

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Post autor: galahar »

Nie trafi na żadnego defensa, bo trafi jutro na moich lizardman :P Rozpiska czysto ustawiona na mnie :P A ja nie mam żadnego maga :/ Tylko biegacz :( 50 skinków, 3 salki i 3 korxy :P

Awatar użytkownika
Młody Pajak
Kradziej

Post autor: Młody Pajak »

50 skinoli na te pkt to lekka przesada.

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

I tak conajmniej 30 z nich padnie pod ciosami fanoli :P W sumie mógłbym dac 3 terki zamiast 20 skinoli i polować na magów/maszyny, ale już za późno nie moge rozpy zmienić :P

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

a gdzie hoppersi?

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Trzeh drugopoziomowych szamanow goblinskich + 3 maszyny w tym doom diver na te punkty to potega. Sam nie wiem jakbym to ugryzl majac do dyzpozycji biedne 800 punktow.Chyba beasmanami wzialbym psy na fanoli, tez 3 szamanow, i do tego reszte to rydwany w corach i moze bym z tym jakos polecial. No i wszelkej masci wzkrzeszane trupy moga bolec za te punkty ale masz na starcie 5 kosci do dispela wiec i takbyloby ciezko. tak sobie po prostu gdybam :) Najtrudniej chyba bys mial z imperium i krasnalami jakby zqaczeli strzelac i panikowac klocki nocnikow.

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Chociaż przydałby się IMO jakiś faścik, rozpa jest nie do ruszenia bez strzelania. Sam może wezmę taką armijkę na następną bitwę:D

Ghost_Master1
Mudżahedin

Armia Lizandrman ogólnie pokonana dzięki magii :D Duże zwycięstwo
Armia De ogólnie dzięki maszynom :D złojenie rydwanu na takiej armii to pestka :D RBT padł na magii :twisted: tu była masakra !!
Rozpa dosyć dosyć ale faktycznie takie ld i ciężko to utrzymać :roll:

Awatar użytkownika
galahar
Mudżahedin

Ghost_Master1 pisze:Armia Lizandrman ogólnie pokonana dzięki magii :D Duże zwycięstwo
Ogólnie nie dograliśmy do końca (skończyło się po 3 turach) Zebrał bym generała bankowo i by już nie było dużego zwycięstwa :) A walka dopiero się zaczęła.
A magia rzeczywiście przerąbana. Dobrze, ze generał zginął od miscasta :D k3 hitów S4 :)

Awatar użytkownika
JaSk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: JaSk »

Zagrałem tym przeciwko DE. Duże zwycięstwo, magia robi wymiot, fanatycy robią wymiot. Ld boli, ale da się znieść. Jutro gram z krasiami i zastaniawiem się czy to wziąć, ale chyba to zły pomysł :D

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Ze Skavami nie miałbyś tym szans. Stormbanner (i po strzelaniu) i kopaczki (fanole powyskakują jeszcze w twojej strefie rozstawiania).
Kiedyś coś takiego rozjechałem nie tracąc praktycznie nic (no może kilku niewolników czy NR).
BTW pięknie tu by się sprawdziły Warp-Fire Throwery.

Pozdro.

ODPOWIEDZ