straszne

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Nie wiem co by mi się musiało stać żebym z własnej nieprzymuszonej woli sięgnął po "Nad Niemnem" czy innych "Chłopów".Ritchie pisze:...Widzisz. Ja też w 1 klasie liceum przestałem czytać lektury. A na drugim roku studiów (a nie studiuje bynajmniej żadnej polonistyki czy coś) zacząłem je czytać sam z siebie...
Dorośniesz to zrozumiesz.b_sk pisze:Nie wiem co by mi się musiało stać żebym z własnej nieprzymuszonej woli sięgnął po "Nad Niemnem" czy innych "Chłopów".Ritchie pisze:...Widzisz. Ja też w 1 klasie liceum przestałem czytać lektury. A na drugim roku studiów (a nie studiuje bynajmniej żadnej polonistyki czy coś) zacząłem je czytać sam z siebie...
Ale od początku była mowa, że tarcza ma służyć do obrony USA nie nas...parametry techniczne tarczy....
ile ma być pocisków-niszczycieli w Polsce ? 10-12 ?
ile na całym swiecie ? 70-100 ?
ilość rakiet ( a właściwie samych głowic przez te rakiety przenoszonych a posiadanych przez np Armię Rosyjską) znasz ?
Arabusy jak będą chciały, to odpalą nam brudna bombę ( czyli np radioaktywne odpadki ze zwykłym materiałem wybuchowym) w centrum miasta....a przed tym nas tarcza nie ochroni...
tarcza ma być obsługiwana przez jednostki amerykańskie, decyzja o odpaleniu pocisku ma być podejmowana w usa, bez informowania Polski..
A jeśli chcesz wiedziec jak USA traktuje swoich sojuszników w programach zbrojeniowych to poczytaj w styczniowy Raporcie-WTO o problemach Holendrów z programem JSF...
a tarcza w rzeczywistości nie ochroni nas przed atakiem nuklearnym... nie zestrzeli pociskó artyleryjskich z ładunkami A, nie zatrzyma rakiet "taktycznych)...nie powstrzyma bomb lotniczych z ładunkami A...
Nie wiem czy to ma cokolwiek wspólnego z dorastaniem bo ja za całkiem dorośniętego się uważam, a jak "Nad Niemnem" czytać mi się nie chciało tak mi się nie chce.b_sk pisze:Dorośniesz to zrozumiesz.Telchar pisze:Nie wiem co by mi się musiało stać żebym z własnej nieprzymuszonej woli sięgnął po "Nad Niemnem" czy innych "Chłopów".
albo i nie
Mistrza i Małgorzatę czytałem dwa albo i trzy razy, Dziady co prawda tylko raz ale i tak uważam że cz. III to najlepsza rzecz jaką spłodził Mickiewicz.Ritchie pisze:Spróbuj na początek Mistrza i Małgorzatę albo Dziady cz. II i IIIMrok i zagłada