Eshin 1k

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Eshin 1k

Post autor: skink »

Jak w temacie:

-chieftain 149
+bsb, storm banner, heavy armour

-5 kopacze 85
+zatrute bronie

-5 kopacze 85
+zatrute bronie

-eshin sorcerer 125
+2 dispel scorlle

-20 clanraty 160
+ratling gun

-20 clanraty 160
+ratling gun

-5 warplock jezzail teams 100

-5 night runners 25

-5 night runners 25

-20 slaves 40

-20 slaves 40

razem: 994

Ogólnie to jest storm banner, jest strzelanie, jest caddy, jest generał z ld 7, jest bsb i kopaczki, a powalczyć też coś można :wink: , więc myślę że rozpa sobie poradzi...
Ostatnio zmieniony 23 lut 2008, o 14:10 przez skink, łącznie zmieniany 1 raz.

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Rozpa fajna . Ale nie pasują mi ratlingi , ale tylko do klimatu eshinu . Ale one mogą dużo zrobić więc warto je wystawić .

Awatar użytkownika
skink

No wiesz - co do klimatu to skyre zarabia te tony spaczenia częściowo na wynajmie machin wojennych, więc klan eshin mógł sobie wynająć ratlinga. A co do grywalności to musze czymś przerzedzać oddziały wroga :wink:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

skink z Lublina?

Wywal jezzaile i daj wiecej night runnerow i slavow ;)

Awatar użytkownika
skink

Skink z Wrocławia. Niby tylko 95 modeli, ale myślę, że jezzaile pomogą tej armii - zawsze jest do czego strzelać :wink: , a tak to dostane tylko wiecej skrina i mięsa armatniego... jeśli naprawde lepszym rozwiązaniem jest danie wiecej piechoty, to wyjaśnij czemu, bo ja tego nie rozumiem. :?

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

zagraj a sam zobaczysz ;) slavy potrafią wiele fajnych rzeczy robic ;) a gdy jest ich duzo...no coz ;) strata 50 pkt nie boli, a w zamian mogą szachowac/szarzowac i przy odrobinie farta mozesz naprawde namieszac

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Tak , a możesz tych slavów nie mieć już w 1-2 turze :/
Trafi na strzelajacą armię , wybiją z 5-10 takich szczurków i już panika . Lepiej jezzaile .

Awatar użytkownika
skink

Fakt - drugi kloc slejwów bardzo się przyda, jednak szkoda sie jezzaili pozbywać... zredukuje clanraty do 20 w oddziale i akurat będzie na slejwy.

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

eee z tego co widze to sa 2 klocki slavsow i 2 oddzialy night runnersow. Zeby miec 3 musialbys wystawic kolejnych clanratow ;p

Awatar użytkownika
skink

nie, nie - na poczatku był 1 kloc slavów i 2 kloce clanratów po 24 sztuki. zmieniłem to w 2 kloce slavów i 2 clanratów po 20 sztuk.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Mówicie o clanratach... A przecież w Eshinie NR są mainstay unit :shock:

Dostaw kolejnych NR a będziesz mógł dostawić kolejnych niewolników... :wink:

Co do Jazzaili ostatnio coraz bardziej się do nich przekonuję. Niedawno całkiem fajnie poszczerbiły Bretkę, za to Slavy i NR uciekły w pierwszej turze.

Pozdro

Awatar użytkownika
skink

Ale ja nie chce dawać więcej slejwów. po poscie w którym napisałem, że zredukuje clanraty i dam slejwy dodatkowe zrobiłem to! na pocZatku był 1 kloc slejwów, a chciaem miec 2, wiec kosztem clanratów dodałem drugi! nie chce trzeciego... :? . już dokonałęm zmian w pierwszym poście...

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

też uważam ,że śmiecie są nie potrzebne , po co? Lepsze są jezzaile są faktycznie dobrze wyszkolonymi i potrafiącymi pomieszać szyki przeciwnikami . Jeden pegaz z maską z regóły mi wystarczał na pomioty, ale raz koleś wystawił jezzailie i sobie generał za długo nie polatał(wustarczyła jedna tura nie uwagi i po nim)

pozdro
I believe in Honour.!

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Taki standardzik, dobiłbym klocki jakoś jakby były wolne punkty
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

ODPOWIEDZ