! atak to pewnie plewy. Moze korsarze g odostana czy jakas inna jendostka, ale nie cala armia, ludzie nie spodziewajcie sie takich fajerwerkow.
Moderator: Yudokuno
LA napewno będą mieć - kusza może być opcjonalnie za 1 pkt., tak mi się wydajeMichaelius pisze:Ci kusznicy za 10 to moze sie okazac ,ze beda mieli tylko kusze a LA i SH jako opcje
A kto powiedział, że tylko 7 bym wystawiałRitchie pisze:Scimitar pisze: elitarną piechotę to bym dawał po 7 w pierwszym szeregu - ten jeden tylny to nieistotny - i tak nam odstrzelą.
Niby tak, ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, jeśli wystawimy tylko jeden szereg to i tak nam go odstrzelą i nie zostanie nic ;P Bo w sumie wytrzymałość takiego regimentu będzie bardzo niewielka i ten kolejny szereg służy nie tylko do zapewniania static CR, ale także do ew. uzupełnienia poległych. . .
Ale nie wszyscy są tacy fajni, że mają dwie armie.c)Wybrałem sobie 2 armie, obie z klimatu, cieszę się, że jedna z nich jest silna (WE), ale kiedy nie mam ochoty łatwo wygrywać biorę de, a jak będą tacy mocni to nad żadną z tych armi nie będę się specjalnie wysilał
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.