Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Wiczki zASF na HE beda slodkie, z eternal hatredem to beda wciagac wszystko nosem :D

! atak to pewnie plewy. Moze korsarze g odostana czy jakas inna jendostka, ale nie cala armia, ludzie nie spodziewajcie sie takich fajerwerkow.

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

To samo bym powiedział pół roku przed wydaniem HE z ASF dla całej armii. Z GW nigdy nic nie wiadomo : p

Michaelius
Mudżahedin

Post autor: Michaelius »

Ci kusznicy za 10 to moze sie okazac ,ze beda mieli tylko kusze a LA i SH jako opcje :)

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Michaelius pisze:Ci kusznicy za 10 to moze sie okazac ,ze beda mieli tylko kusze a LA i SH jako opcje :)
LA napewno będą mieć - kusza może być opcjonalnie za 1 pkt., tak mi się wydaje
Ritchie pisze:
Scimitar pisze: elitarną piechotę to bym dawał po 7 w pierwszym szeregu - ten jeden tylny to nieistotny - i tak nam odstrzelą.

Niby tak, ale idąc dalej Twoim tokiem rozumowania, jeśli wystawimy tylko jeden szereg to i tak nam go odstrzelą i nie zostanie nic ;P Bo w sumie wytrzymałość takiego regimentu będzie bardzo niewielka i ten kolejny szereg służy nie tylko do zapewniania static CR, ale także do ew. uzupełnienia poległych. . .
A kto powiedział, że tylko 7 bym wystawiał :D ale zamiast 12 w dwóch szeregach po 6 wolałbym 7 + 5 z tyłu.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

gdyby byli corami to ok, ale zajmują slot speciala. A chciałbym zauważyć iż np: mniej niż 2000, to mamy 3 sloty, które będzie się raczej zapełniało ciekawszymi jednostkami jak przepakowane CoK, witchki z AFS, harpie, BG tudzież rydwany... przy takim wyborze nowe egegi są...

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Jeszcze nic nie jest przesądzone ... może się okazać że nie będzie hate a tylko sam AP.

Tzn. może coś już jest przesądzone, ale to tylko plotki. Niczym niewierny Tomasz, nie uwierzę puki nie zobaczę.

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Wg mnie pogłoski o hate dla całej armii powtarzały się już tak często, że można imo uznać to za najbardziej pewną zasadę przyszłego ab. . .

Ogólnie myślę, ze 2/3 powyższych informacji się sprawdzi. Podręcznik podobno jest już skończony, a myślę że te informacje mimo że droga ich z niego do warseera mogła być długa (głuchy telefon ;P ) to jednak pochodzą właśnie z niego :P

Teraz czekam z niecierpliwością na info o korsarzach i black guardach :D I coś więcej o exekach :P
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

ja bardzo bym chciał mieć tego lepszego asasina,b o on na to zasługuje. skoro jesteśmy tak podbni do he to może przynajmniej takim super zabójcą byśmy sie różnili. bo teraz to jest po prostu żal, ma takie same statsy jak noble a ile kosztuje?
Obrazek

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Fajnie by było gdyby to wszystko się spełniło, ale:
a)Byłaby to armia powergamerska:)
b)Napewno wiele dzieci (wiem, że sam nim jestem:)) zaczęło by wybierać mroczne elfy
c)Wybrałem sobie 2 armie, obie z klimatu, cieszę się, że jedna z nich jest silna (WE), ale kiedy nie mam ochoty łatwo wygrywać biorę de, a jak będą tacy mocni to nad żadną z tych armi nie będę się specjalnie wysilał
d)Gdyby wszystkie plotki się sprawdzały...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

A mnie najbardziej bolaloby gdyby okazalo sie prawda ze tracimy +1 do casta... Strasznie lubie ta zasade, nie jest wygieta nie nic, ale nie wiem czemu strasznie ja lubie ;] Tak naprawde +1 A w szarzy fajnie by sie sprawdzal glownie na HE, nie byloby juz stania i czekania na szarze z ich strony, zaczeloby byc wesolo... :P ale fakt troche by to moglo byc zbyt wiele... Z drugiej jednak strony DE kosilyby podczas szarzy, a HE by swietnie odbijaly szarze tak jak teraz, naprzeciw siebie doszloby do ciekawej konfrontacji... :) Co do wlocznikow za 6 pkt... Moi swordsmeni tez kosztuja 6 pkt, nie majac wloczni, z mniejszym ruchem mniejsza inicjatywa i mniejszym ld... Bo co, bo ludzie maja miec gorzej? :/ wiedzmy ward, wole warda od ASF, moze niechby biegaly 6", fajnieby bylo... Hydra stubborn no bez tego ani rusz! Kociolek... Byle co innego niz teraz ;] Exe... Kradziez oryginalnosci, KB powinno zostac, reszta juz ok. BG chcialbym zeby byli takim posrednim polaczeniem jesli mozna tak nazwac WL i SM, staubborn, 2 A S4 WS 6, cos w tym rodzaju. CoKi z S4 moze byc, kusznicy troche dziwnie ale tez moze byc :lol2:

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

A mi właśnie kusznicy najbardziej, no a twoi bg to by była maskra:O Jeszcze ich tylko w core'ach i obniżyć do 8 punktów;)

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

c)Wybrałem sobie 2 armie, obie z klimatu, cieszę się, że jedna z nich jest silna (WE), ale kiedy nie mam ochoty łatwo wygrywać biorę de, a jak będą tacy mocni to nad żadną z tych armi nie będę się specjalnie wysilał
Ale nie wszyscy są tacy fajni, że mają dwie armie. :wink: Tak czy siak, ja też nie chcę kolejnch WE. Najważniejsze, żeby DE nie irytowały już swoimi bezmyślnie zaprojektowanymi zasadami i skopaną listą armii.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Co Wy z tym wardem u witchek?
Po co im? Nie dość, że to zupełnie nieklimatyczne, to jeszcze więcej by kosztowały.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

witchki powinny mieć 6 ws, skirmish, ASF moze być, możnaby je wystawiać 5+

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ward u Wichek, bo FG dostali to czemu my nie i końcu od Kheina należy im się jakaś opieka . Ale jak ma być ASF to można go sobie darować, jeśli by weszła ta zasada +1A w szarży to Wiedźmy będą naprawdę świetne, idealne właśnie na piechotę HE (zwłaszcza, że mają więcej inicjatywy niż SM i WL). Większy Ws im nie potrzebny (bo jeszcze podrożeją) sam hate wystarczy.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

ale coście się tak tych HE uczepili? wiecie że w battlu są też inne armie?

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

I z witchek zrobi się najtwardszy oddział u DE... Zawsze były bez pancerza, dostawały niewielkiego warda od kotła. Khain to pan mordu i duża ilość krwi powinna go cieszyć.
Mam nadzieję, ze DE beda zabójcze, ale bardzo delikatne - jak ktoś chce twardych oddziałów, niech zacznie grać kraśkami. Niech zostaną w DE jakieś wyzwania i słabe strony, a nie dla wszystkich ward i save na 2+.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Jankiel masz racje. Wystarczy by troche poprawili czesc jednostek i czesc bezensownych rozwiazan zlikwidowali. Jak zrobią bardzo mocne DE to duzo dzieci sie na nie rzuci i juz to nie bedzie to samo co jest teraz.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

ward 6+ w standardzie i 5+ od kotła to by było spoko; ewentualnie może być zero warda i 5+ od kotła - tak jak w trialowym liście do Temple of Khaine; fajnie by było jakby jakieś trucizny się oddziałowi kupowało, choć może zostać to przywilejem herosów. Mam nadzieję, że bohaterka elfich wiedźm też się pojawi (a raczej powróci).
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Manbane dla wiczek, to by bylo cos, im twardszy wrog tym lepiej siecza :wink:

Zablokowany